'24 feb
26

Március hónap végén kihelyezett konzuli nap lesz Maroshévízen. Akiknek még nincsen meg a magyar állampolgárságuk és szeretnék, hogy meglegyen, vagy akik útlevelet szeretnének, jelentkezzenek az alábbi telefonszámon: 0744136068. Köszönjük szépen.

'24 feb
22

Megjelent a Maroshévízi Hírlap februári száma. https://hirlap.marosheviz.info/szam/14evf-2szam.pdf. A tartalomból: Vízesés Névjegykártyák Az Urmánczy Nándor Egyesület Magyarországon Méltó helyre került a hármas kőkereszt Így síeltünk mi SPORT: karate, röplabda. Pünkösdi zarándokvonat Vissza a természethez – Varga Erzsébet rovata A székely-magyar rovásírás emlékei – 105. rész Pest Megyei Közgyűlés képviselői Maroshévízen Bajkó István – A hónap festménye… Tovább »

'24 feb
20

Február 19-én a Pest Megyei Közgyűléstől egy küldöttség érkezett Maroshévízre a májusi kiállítás szervezése végett. A vendégek Kisfaludi Aranka értéktári referens vezetésével érkeztek, ugyanakkor a küldöttséghez csatlakozott Kolcsár Béla, a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti központ igazgatója is. Kora délután a vendégek találkoztak a Dr. Urmánczy Nándor Egyesület néhány tagjával, amikor a májusi kiállítás részletei lettek… Tovább »

'24 feb
18

Február 17-én zajlott le Ramnicu Valcean az Országos Karate Bajnokság szakasza. A versenyen nyolc sportolóval részt vettek a maroshévízi Shodan S.E. sportolói is. Eredmények: Lány Kumite Shobu Ippon: Cernat Alexia aranyérem, Kumite WKF: Cernat Alexia aranyérem, gyerek Kata: Cernat Alexia ezüstérem. Kumite Shobu Ippon – 61 kg: Ágoston Sergiu ezüstérem. Kumite Shobu Ippon Trif Iosif… Tovább »

'24 feb
17

Február 17-én „Így síeltünk mi” néven Karácsonyi István és Karácsonyi Sándor megemlékezést szerveztek a maroshévízi síelés 96 éves története alkalmából. Habár az esemény két napos kellett volna, hogy legyen, hisz 16-án, a sípályán kellett volna, találkozzanak és sílécekkel ereszkedjenek le a pályán az első nap a nagy meleg és hó hiány miatt csupán egy séta… Tovább »

'24 feb
17

2012-től minden évben megáll a vasútállomásunkon a pünkösdi zarándokvonat. Ez évben sem lesz kivétel. A napokban a Dr. Urmánczy Nándor Egyesület vezetősége beszélt a zarándokvonat szervezőivel és tudatták, hogy május 16-án késő délután 5 percet fog állni a zarándokokat hozó vonat. A pontos érkezésről időben fognak értesíteni.

 A HÓ ÜNNEPÉ-n(SERBĂRILE ZĂPEZII TOPLIȚA 1986). Azóta 37 év telt el, mondhatni egy fél emberöltő. Ez nem kis idő. Mi, kezdeményezők, javasoljuk, hogy találkozzunk újra, az alábbi módon: február 16-án pénteken, de. 10 órakor, a Bradul lejtőn egy KÖZÖS SÍELÉSEN, ahol az általad, egy fehér izomingre rajzolt megkülönböztető jel használatával (lehet a 37 éve használt… Tovább »

Az utóbbi 20 évben több újságcikket is írtam a maroshévízi hármas kőkeresztről. Utoljára 2020-ban volt egy közel fél oldalas cikkem.  Az említett több száz kilós hármas kőkereszt valamikor a Kereszt hegy tetején ékesítette a maroshévízi tájat, ide a Harangláb úton lehetett eljutni, ma ezt az utat Fenyő út (Bradului) névre keresztelték. Hogy ez 80 cm… Tovább »