Itt olvasható: (https://hirlap.marosheviz.info/szam/14evf-3szam.pdf) A tartalomból: Miniszterelnöki látogatás, az ablakomból nézve Március van. Tavasz van… szemét van Március 15 – Maroshévíz Kihelyezett konzuli nap A Felkelő Nap jelképe Mi lesz veled, Bánffy fürdő? Varga Erzsébet rovata: Mária Treben patikája A székely-magyar rovásírás emlékei – 106. rész Léleksarok Szabó Erzsébet: Kár hogy hamar mentél Varga Erzsébet: Március… Tovább »

Április 10-én kihelyezett konzuli napra kerül sor Maroshévízen. Azok a személyek, akik szeretnék megkapni a magyar állampolgárságot, vagy útlevelet készíttetni, de akik még nem jelentették be az újszülött gyerekeiket, keresztlevelet vagy házassági okmányokat szeretnének, feliratkozhatnak, érdeklődhetnek az alábbi telefonszámon: 0744136068. Köszönjük.

Március 26-án tölti be a 100. életévet a maroshévízi BALÁZS PAULA PÓLIXÉNIA. Sok egészséget és minden jót kívánunk neki. Településünkön Póli néni, ahogy nagyon sokan szólítsák a harmadik lakos, aki betöltötte a 100. életévet.  Sok egészséget kívánunk neki.

Március 23 és 24 között a borszéki Molnár S. E. szervezésének köszönhetően kerekes husky kutyafogathajtó versenyre került sor. Amint Molnár Sándortól a verseny szervezőjétől megtudtuk közel 100 kutya több csapattal, sportolóval iratkozott be az említett versenyre. Többek között versenyzők voltak: Zilahról, Marosvásárhelyről, Balánbányáról, Kolozsvárról, Szebenből, Csíkszeredából, Maroshévízről és természetesen Borszékről. Ami a maroshévízi eredményeket illeti… Tovább »

A napokban zajlott le Maroshévízen a jelölő küldött gyűlés a helyi RMDSZ szervezeténél. A zsúfolásig megtelt székházban feltűnően sok volt a helyi fiatal. Amint megtudtuk Bodor Attila Béla elnök úrtól közel 60 személy volt jelen a gyűlésen, ami sokat mondó, hisz a kis szórvány településen az utóbbi években ilyen sokan nem voltak egyetlen egy gyűlésen… Tovább »

     Sajnálatos módon nem tudunk sokat a hévízi lakosokról, akik az 1848-49-es harcokban részt vettek, csupán néhány nevet sorolhatunk fel: Urmánczy János, Urmánczy Kristóf, Oláh János, Kádár Jakab, Kádár József  honvéd huszár és későbbi topliczai közjegyző (1830-1897), Boros Ignác, Jákobi István, Ávéd Gergely, Ávéd János, Miklós Antal, Bíró Imre, Kelemen József, Dézsi Antal, Bajkó János,… Tovább »

Az Országos U19-es röplabda bajnokságban Maroshévízi ISK – Bukaresti CSM 2-3.