Megjelent a Maroshévízi Hírlap áprilisi száma (https://hirlap.marosheviz.info/szam/14evf-4szam.pdf ). A tartalomból: A Magyar Költészet Napja Olykor, mint forrásból – A maroshévízi vers-napjára a Magyar Költészet Napja alkalmával Májusi előzetes „Szerettek az emberek és megbecsültek ezeket viszonoztam én is feléjük” 15 perc Szvinyuk Antal bácsival Itt a tavasz, nyakunkon a kampány Furcsa hozzáállás a háborúkhoz Bajkó István… Tovább »

A rövid kihagyás után a napokba újraindult a maroshévízi Urmánczy János cserkészcsapat. Amint Rokai János cserkész vezető elmondta, a napokban újraindult a cserkészek tevékenysége Maroshévízen. Az öregcserkészek Szabó Zsombor és Benedek Botond, jelenlétében, 20 új cserkész jelölt jelentkezett. A cserkészélet támogatója László Áron atya is, aki a hittantermet rendelkezésükre bocsájtotta, ahol bármikor tevékenykedhetnek. Sok sikert… Tovább »

Április 14-én a maroshévízi római katolikus templomban több alkalommal is keresztény énekektől csengett a templom. És itt nem a mise énekekre gondolok. Történt ugyanis, hogy a reggeli misén több nyikómalomfalvi katolikus vett részt a szentmisén. Mindez azért is mivel László Áron atya az említett faluból való, így egy busznyi falus társa jött el a Maros-parti… Tovább »

Minden év április11-én van a Magyar Költészet Napja. Maroshévízen 2008-tól (kivéve 2019-es évet) évente ez az esemény meg volt tartva. Ez évben 15 órakor kezdődött az esemény a helyi RMDSZ székházában. Az eredetileg egy és félórás – maximum két órára saccolt esemény több mind három óra után zárult be, és ennek az oka a szebbnél… Tovább »

Április 11-én, csütörtökön van a Magyar Költészet Napja. Ez évben is megemlékezést lesz melyre Maros és Hargita megyei költőket várnak a szervezők. Az esemény 15 órától lesz a helyi RMDSz székházában. az eseményre szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt.