A világhálón itt olvasható https://hirlap.marosheviz.info/szam/14evf-5szam.pdf A tartalomból: Zarándokvonat fogadása Boldogasszony Zarándokvonat Hévízen Frankfurtiak Maroshévízen Értéktár Vándorkiállítás Maroshévízen Állomási víztorony lebontva Magyar Hősök Napja A székely-magyar rovásírás emlékei – 108. rész 60 éves kortárstalálkozó Léleksarok Varga Erzsébet rovata: Mária Treben patikája Karate “Mindig egyenrangúnak éreztem magamat a világsztárokkal.” Beszélgetés Gáspár Imola művésznővel Szabó Erzsébet: Magányos lélek… Tovább »

Május 25-én zajlott le Bodzafordulón a Románia Kupa karate bajnokság melyen a maroshévízi Shodan S.K. is részt vett. Íme az eredmények: aranyérmesek: Trif Iacob, -55kg, Shobu Ipponban, Trif Iosif, -30 kg, Shobu Ipponban, Bakó Andreea felnőtt -61 kg, Shobu Ipponban, Maszkalyuk Antónia -35 kumite. Ezüstérmesek: Bakó Andreea U21, kata, Trif Iacob kata, Cernat Alexia kumite… Tovább »

Május 26-a a Hősök vasárnapja. Azokra a katonákra és civil emberekre emlékezünk, akik életüket adták a hazáért. Ez évben a Zsákhegyi Katonai Temetőben, az első világháborús emlékműnél koszorút helyeztek el hőseink emlékére a helyi RMDSz és a Dr. Urmánczy Nándor Egyesület képviselői.

Június 1-én, Budapesten, sor kerül a már hagyományos békemenetre. Akik rész szeretnének venni azok, jelentkezzenek az alábbi telefonszámon: 0744136068. A busz május 31-én indul.  

Május 19-én, pünkösd vasárnapján egy színvonalas ünnepségre kerül sor Maroshévízen, mely alkalommal településünk annak a megtiszteltetésnek örvendhet, hogy a Pest Vármegye Értéktárának Vándorkiállítása tőlünk indulhat hosszú útjára. Az esemény 10,30 órakor veszi kezdetét, amikor a helyi római katolikus templomban szentmisére kerül sor,11,30 órakor Szabó István úr, a Pest Vármegye Közgyűlésének elnöke mondja el megnyitó ünnepi… Tovább »

Május 16-án az előre leközölt idő szerint futott be a Boldogasszony zarándokvonat, mely az idén is a Dr. Urmánczy Nándor Egyesület kérésére állt meg immár 11. alkalommal. Elsőként Budai László úr, a zarándokvonat szervezője köszöntötte a közel 300-350 helyi lakost. Ezek után Czirják Károly mondott rövid beszédet, majd Bodor Attila Béla alpolgármester köszöntötte az otthonról… Tovább »

Boldogasszony Zarándokvonat érkezik: 20:37; indul: 20:42. (5 perc) Maroshévíz Megérkezés közben a vonaton kifelé kihangosított ének: Boldogasszony Anyánk… Gyakorlati tudnivaló: a közös ima és éneklés a szerelvény „S” (stúdió) kocsija és a mobil hang által lesz a vonaton kihangosítva, amely kb. középen helyezkedik el. A vonat közel hétszáz zarándoka és a peronon lévők is hallják… Tovább »

Május 4 és 10 között a maroshévízi római katolikus egyház testvéregyházától, Frankfurtból egy 12 fős csoport érkezett. A csoport a mára már szokásos bérmálkozási felkészítőre jöttek, kilenc bérmálkozó, két hitoktató és a csoport vezetője Klaus Dieter Then. A németországi vendégek az itt tartózkodásuk alatt gyönyörködhettek a Gyilkos-tó szépségeiben, de Maroshévízen ellátogattak a sípályára, a Kemény… Tovább »

Nemrég zajlott le Sepsiszentgyörgyön az Országos Stílusok Közti Bajnokság, melyen közel 800 sportoló 75 klubból vett részt. Köztük olyan erős csapatok mind a Steaua, Dinamo, Rapid és mások. A maroshévízi Shodan S. E. hét sportolóval vett részt a nagyon erős eseményen melyen Cernat Alexia bronzérmet szerzett a  WKF kumite csoportban. A hévízi csapat edzői: Böjthe… Tovább »