Acasã Stiri Forum Harta orasului E-mail Poze Mica publicitate Concurs cu premii  

··· Regulament ··· Forumuri ··· Inscriere ··· Cauta ··· Statistici ···

» Nume    » Parola               
Forumuri ··· Dialog direct cu Primaria mun. Toplita ···
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 39 . 40 . >>

Autor Mesaj
prezent
prezent Membru
# Postat: 28 Iun 2009 12:21

In primul rand vreau sa il felicit pe Domnul Platon pentru tot ce a facut pt oras pana acuma...si sunt sigura ca schimbarile nu se vor opri....As avea o intrebare:Trotuarele pe Str.Stefan cel Mare,se vor face vreodata calumea,ca sunt de toata jena,mai ales cand ploua!...

csibi34
csibi34 Membru
# Postat: 28 Iun 2009 13:24

vin cu o problema pe cat de delicata, pe atat de importanta.
nu intru in dezbatere, pentru ca si asa 90 % din cei de pe forum vor sari la gatul meu, dar este de actualitate de foarte multa vreme.
tziganii sa cainii vagabonzi din oras.
ma refer la tziganii care nu au acte de toplitzeni si nu la cei bastinasi, pentru ca exact acestia sunt cei mai neobraznici si periculosi. si sunt din ce in ce mai multi .
astept raspunsul domnului primar,
cu stima: Csibi

raulc
raulc Membru
# Postat: 28 Iun 2009 13:29 ··· Editat de: raulc

N am de ce sa sar la gatul tau, doar ca "actualitate de multa vreme" e pleonasm (grija mare cu gramatica) ... in rest total de acord cu tine

gericom
gericom Membru
# Postat: 28 Iun 2009 15:53 ··· Editat de: gericom

Intr-adevar, in ultimii ani calitatea "materiei umane ", a orasului s-a degradat intr-un ritm alarmant, datorita in primul rand valului de nou-veniti
cu aspect cel putin dubios. Ai impresia ca zilnic apar doi-trei pe care nu i-ai mai vazut niciodata. Cred ca se poate afirma cu fermitate ca ei reprezinta una dintre cauzele majore ale declinului moral si spiritual evident prin care trece Toplita. Migrarea interna dintr-o localitate intr-alta este un lucru absolut normal, dar parca la noi vin cu predilectie persoane de o anumita categorie, iar multi dintre vechii locuitori bastinasi isi parasesc locurile natale, unul dintre cauze fiind tocmai aceasta subcultura adusa de valul de "imigranti" de categoria a treia. Nu vreau sa incriminez nici o etnie in particular, dar as fi curios care este opinia conducerii orasului in privinta acestui fenomen cu atatea aspecte negative si mai ales ce masuri s-ar putea lua pentru ca orasul sa-si recapete acel aspect de calm, liniste si civilizatie cu care eram obisnuiti cu multi ani in urma.

Sadman
Sadman Membru
# Postat: 29 Iun 2009 01:26

Și eu sunt unul dintre nou veniți și nu pot spune decât că sper să nu fi plecat nimeni din oraș din cauza mea.
Pe mine chiar nu mă deranjează cățeii și chiar dacă se va duce o campanie masivă de sterilizare, cu costuri destul de ridicate, tot vor fi aduși alții, noaptea, pe ascuns, cu duba, din orașe care nu cred că această acțiune merită.
Peste câțiva ani, când pe aici va fi plin de pakistanezi, indieni și chinezi (cu alt gen de criminalitate) ne vom fi dorit să-i înlocuim cu rromii noștri „neaoși”, așa că mai bine am vedea cum îi putem integra și cum pot fi folositori societății, altfel decât în zilele de vot. Nu este o problemă a Topliței în sine ci una a comunităților europene în general. Eu prefer ca statul sau comunitățile să construiască baie în fiecare școală - și în lipsa „segregării” din școli poate că în trei zeci de ani vom rezolva problema - , decât să ofere locuințe sociale și pentru tineri unora dintre cei care nu fac decât să se plângă de tarele altor etnii sau confesiuni, uneori cu accente extremiste. Nu de alta, dar și unii dintre copiii „albi” ar mai avea nevoie de câte o baie...

Sadman
Sadman Membru
# Postat: 29 Iun 2009 01:38 ··· Editat de: Sadman

Eu aș dori să întreb dacă nu se poate construi un pietonal sau un trotuar (trotuarul este unul dintre cele mai importante semne de civilizație) pe drumul spre Banffy sau dacă nu se poate restricționa circulația cu excepția riveranilor și a aprovizionării... De fiecare dată mă șterge câte unu' cu viteză mult peste cea legală în oraș, ca să nu mai zic de restricția de acolo (unu văd că chiar recidivează, așa că, dacă aveți printre rude un copil cu logan roșu cu nume de femeie la număr, mai bine țineți-l acasă, sau cumpărați-i o bicicletă, nu de alta, dar să nu regretați împreună cu rudele altora că nu ați făcut-o la timp).

gericom
gericom Membru
# Postat: 29 Iun 2009 02:43 ··· Editat de: gericom

Sadman

Bineinteles, ceea ce am sris msi sus nu are tenta generalizatoare, sigur ca printre locuitorii mai recenti ai orasului se numara si oameni respectabili care ridica nivelul de civilizatie al Toplitei. Dupa calitatea postarilor pe acest site va consider desigur printre acestia.

csibi34
csibi34 Membru
# Postat: 29 Iun 2009 09:05

sa nu fim farisei. ca cersesc, nu e problema grava. grav este ca o fac cu violenta. ca sunt violenti tocmai cu categoriile cele mai vulnerabile, adica, cu copii, batranii si femeile. ca intra in curti si se comporta violent. ca te da jos din picioare pe drum. ca nu avem curaj sa ne lasam copii in oras singuri, pentru ca sunt abordati in cel mai periculos fel.
haideti sa recunoastem acest lucru. si daca facem o selectie, veti vedea ca aceste lucruri sunt facute exact de cei pe care i-am mentionat, adica cei care au venit de peste tot din tara.
cei cu ani multi in Toplitza sunt cat de cat de treaba si i-si cunosc locul in societate.
problema, pana la urma este ca oricat am vrea sa-i integram in societate ei CHIAR NU VOR ACEST LUCRU!!!.
i-si cunosc drepturile de minoritate suprimata si aparata de legile Europene si abuzeaza de acestea. observati urmatoarele: cand se pregatesc sa comita o fapta care se stie ca este pedepsita, i-si trimit copiii minori, pentru ca ei nu pot fi trasi la raspundere. este cinstit acest lucru?
Primaria are toate autorotatile competente in mana: politie de toate tipurile si felurile posibile, rurala, rutiera, comunitara, jandarmerie. sa se faca razii si sa se legitimeze fiecare individ. care nu este din oras sa se intrebe scopul si durata sederii. sa fie atentionati ca trebuie sa se intoarca in orasele lor.
au facut acest lucru si altii. in tot judetul Covasna, in Tg.-mures si in multe alte localitati.
este o casuta mica langa restaurantul Cerbul. sunt inregistrati acolo peste 40 de tzigani. 100% NU ESTE LEGAL ASA CEVA. MA INTREB, CE AU FACUT CEI DE LA EVIDENTA, CAND AU ACORDAT VIZE DE FLOTANT LA ASA NUMAR MARE DE PERSOANE LA O SINGURA ADRESA???
alte doua case in situatii asemanatoare pe sos. Stefan cel Mare. altele pe Zapode si Magherus. sa nu vorbim de paraul Baicaului, acolo situatia este chiar jalnica.
sa nu ne ascunde dupa degete, ca tot noi avem de pierdut.
si..., Sadman,
chiar nu m-am referit la nici un Roman venit in Toplitza de prin Moldova sau de oriunde. am vorbit stirct de tziganii care fac faradelegi in oras si nimeni nu i-i ia la raspundere.
domnule primar, cu tot respectul, astept un raspuns de la Dvs.
cu stima: Csibi

Sadman
Sadman Membru
# Postat: 29 Iun 2009 11:09

Faza cu copiii, bătrânii și femeile e patetică, iar faza cu abuzul de drepturile minorităților nu e singulară pentru că dacă mă uit la acțiunile unor formațiuni maghiare mai că îmi vine să cred că de fapt democrația nu mai e dictatura majorității, ci „teroarea” minorității (teroarea cu ghilimelele de rigoare). ...iar cei din Covasna nu au făcut nimic... ar fi preferat să mute limita județului pentru ca rromii să treacă la Brașov.

airboy
airboy Membru
# Postat: 29 Iun 2009 11:19

@csibi34, pai unde vroiai sa le dea Baciu viza de flotant si buletinele care le-o impartit la mai toti argentinienii? La partie, sau la el la bloc? A gasit variante, le-ai enumerat tu mai sus.
Veneau sa faca contract la "barabola" si cand a venit al 10-lea cu aceeasi adresa, am zis HO!, atat!

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 39 . 40 . >>
Acest subiect este inchis. Nu puteti adauga raspuns.

Új Kelet
Dr. Urmánczy Nándor Egyesület
Multiplayer
SKI.LIVE
Kemény János Elméleti Líceum
Ajándéküzlet
Maroshévízi Hírlap
Toplita