Acasã Stiri Forum Harta orasului E-mail Poze Mica publicitate Concurs cu premii  

··· Regulament ··· Forumuri ··· Inscriere ··· Cauta ··· Statistici ···

» Nume    » Parola               
Forumuri ··· Stema neoficiala si logo site ···
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>

Autor Mesaj
Dumars
Dumars Membru
# Postat: 14 Ian 2010 19:55

Merci de tentativa cu peste... dar parca... nu stiu, nu da bine varianta incoronata era mai sexy, doar ca nu prea ne caracterizeaza coroana ( sau zidurile alea) ursii is super ok, da hai sa gasim ceva pt cap

stvn
stvn
Admin
# Postat: 14 Ian 2010 20:07

Din pacate (nici) eu nu ma pricep la heraldica, voi incerca sa iau legatura cu cineva care e mai priceput, dar tipul acesta de coroana face parte din multe steme de oras, nu stiu insa cine are dreptul sa-l afiseze si cine nu, e valabil si pentru ursi... Chiar daca nu va fi stema oficiala nu vreau sa contina greseli, nu prea mari cel putin...

doggie
doggie Membru
# Postat: 18 Ian 2010 21:46

cea cu ursi si coroana e foarte buna...

raulc
raulc Membru
# Postat: 19 Ian 2010 13:25 ··· Editat de: raulc

Regulile heraldice în ceea ce privește însemnele românești sunt riguroase. Scutul are formă și dimensiuni standard. Figurile stemei trebuie să fie clare și bine conturate, inteligibile și la dimensiuni mici și nu în ultimul rând trebuie să ocupe cât mai mult din suprafața scutului, într-un mod judicios. Nu este permisă trecerea numelui orașului sau județului pe scut ori în afara acestuia. Pe scut nu se poate afla stema țării; de asemenea nu sunt permise reprezentări numai ale elementelor generale (vechile steme ale principatelor române, crucea, biserica, lupoaica capitolină, steagul țării etc.). Stemele localităților trebuie timbrate cu o coroană murală corespunzătoare.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Heraldica_Rom%C3%A2niei

tot despre coroana murala si aici

www.acad.ro/com2009/doc/HerldicaTeritorialaAstazi.doc

Deci avem nevoie de o coroana cu 5 turnuri nu 7 (cinci turnuri din coroana murala semnifica rangul de municipiu al urbe - 7=municipiu resedinta de judet)

stvn
stvn
Admin
# Postat: 19 Ian 2010 16:50

raulc
Multumesc pentru informatii si linkuri..
Stemele refacute:
stema initiala cu noua coroana

stema cu scut mai "traditional"

variantele cu ursi

Din pacate nu am reusit sa iau legatura cu nici un "expert" in domeniu, problema principala ar fi acum ursii...

stvn
stvn
Admin
# Postat: 21 Ian 2010 19:37

Am pus noul logo/stema pe site, multumesc tuturor care au avut pareri, indicatii si sfaturi

realitatea
realitatea Membru
# Postat: 30 Ian 2010 12:13

Chestia cu Ursul e misto...este reprezentativ pentru zona noastra,l-as vrea undeva in stema...Ursul Brun,brazi,ape,munti....toate imbinate intr-un desen putin mai complex nu asa simplist.Asta e...din stema lipseste viata...ursul poate suplini aceasta lipsa...Este ceea ce de fapt incercam toti sa promovam,si ceea ce reprezinta Toplita...

realitatea
realitatea Membru
# Postat: 30 Ian 2010 12:21

Coroana si cei doi ursi sugereaza ca e un oras medieval...ori Toplita nu este...Ar fi o inducere in eroare a celor ce ar putea crede asta privind la ea.Toplita e un oras al naturii...Cei doi ursi parca sunt lei.Incearca prima varianta,rotunjita a stemei,fara ursi,si in locul coroanei un cap de urs care isi exerseaza mormaitul,iar intre labele sale tine stema orasului...Vezi ce iese,dar sa gasesti un cap de urs foarte puternic si frumos...Merci...sunt curios ce iese...Daca m-as pricepe as face eu,dar nu le am cu desenele...

realitatea
realitatea Membru
# Postat: 30 Ian 2010 12:29

http://www.hickerphoto.com/grizzly-bear-photos-172-pictures.htm

ia imaginati-va stema intre labele acestui urs... E furios de placere,dar orice stema trebuie sa inspire forta...macar a naturii daca economica...nu...

stvn
stvn
Admin
# Postat: 30 Ian 2010 17:28

realitatea
din pacate momentan nu am timp sa ma ocup de asta, oricum pe viitor voi tine cont si de aceste idei...

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Acest subiect este inchis. Nu puteti adauga raspuns.

Maroshévízi Hírlap
Toplita
Dr. Urmánczy Nándor Egyesület
Multiplayer
SKI.LIVE
Új Kelet
Kemény János Elméleti Líceum
Ajándéküzlet