|
| Autor |
Mesaj |
|
|
|
vicky
Membru
|
# Postat: 7 Mai 2010 07:51
Tu chiar crezi ca un produs e bun daca pretul e mai mare?Te lauzi cu ou de 80 de bani?bravo!Doar din curiozitate iti spun ca ou de casa prin oras de la 'tarani' e 0,50 lei,asa ca....La 16lei kg esti sigura ca nu era caine?!ma intreb si eu.....
|
faramita
Membru
|
# Postat: 7 Mai 2010 10:25
VICKY ----si eu iti vind ,,oua de casa"ieftine in piata dar cumparate tot de la magazine,,,,,,smintina f f f buna imbunatatita cu zahar praf ,,, cas inchegat cu produse chimice si daca vrei iti mai spun ca asta am invatat. ----daca ai fi mers la oricare fermier ai fi vazut ce inseamna sa cumperi 1 lL de lapte proaspat si sanatos ca ai posibilitatea sa vezi conditiile de igiena,ouale ca le aduce din cuibar si nu inghetate din frigider dupa ce sau stricat sau cum si unde a fost sacrificat un animal....dar asta depaseste cu mult constiinta unora de a fi ceea ce consuma ...Cumparati in continuare pulpe de pui cu ?????/BAX si pofta mare.Pt mine aceste discutii sint incheiate.Vorba multa saracia omului ..La revedere.
|
raulc
Membru
|
# Postat: 7 Mai 2010 10:33
faramita
Sunt de acord ca orice comunitate este obligata, cel putin moral, sa si sustina producatorii locali.Cumparand de la micii producatori se creeaza avantaje de ambele parti,trebuie sa fii putin inconstient sa cumperi produse junk- cel putin legume si fructe, de la supermarket(evident ca nu gasesti in piata banane de Deda sau ananas de bilbor).Inca mai avem norocul ca in piata gasim produse "BIO,ECO, ETC ETC" la preturi chiar si de doua ori mai mici ca in magazine, fata de vestul europei unde daca vrei sa mananci natural te costa - chiar dublu.
|
miza
Membru
|
# Postat: 7 Mai 2010 10:34 ··· Editat de: miza
faramita Pentru orice este nevoie de timp si de concurenta. Producatorii care vand produse de care spui tu se vor elimina singuri incet, incet. Cred ca nimeni este atat de fraier ca dupa ce a luat o data, de doua ori teapa, sa mai cumpere produse de la tepuitor.
|
faramita
Membru
|
# Postat: 19 Mai 2010 20:59
din contra,cine e obisnuit sa consume cit de cit natural nu va renunta sa dea pretul pt munca depusa de producator.astept sa se dea in folosinta noua piata de zi si sa vedem cu ce idei s-au investi banii si cum se va acomoda tzranul roman. -----cine nu vrea sa traiasca natural nu are decit sa cumpere de la FAST FOOD unde o singura vinzatoare serveste tigari ,sticle cu bautura prafuite si gustoarele preparate la microunde,unde nimeni nu este interesat de conditiile de igiena ,prospetimea celor servite ca doara pt salariul pe care il primeste nu face nimeni pretentii la ordine,curatenie,disciplina si cel mai interesant este permis si fumatul in incinta spatiului.CA DE ,nu avem la toplita inspectori comerciali?nu se fac controale de la sanatate publica?si cel mai interesant lucru ar fi de stiut cum functioneaza toate crismele cu GRUPURI SANITARE de cea mai proasta igiena posibila, sa nu mai vorbim de apa calda si prosop.
|
free_aditza
Membru
|
# Postat: 15 Iul 2010 11:05
mai mai mai.c contraziceri.deci si eu su nt din toplita dar cred ca ceea ce se intampla aici doar in kenya , congo....etc... se mai intampla adik in lumea a treia.de unde sa fie profesionalism in comert cand cel care nu stie sa faca comert il sapa pe cel care stie?toti care stiu comert pleaca.nu mai departe sa spunem ceva de cba nu din ura sau suparare!deci daca intrebi pe acolo pe un angajat dak stie sa completeze o factura din mana si o chitanta sau sa calculeze un adaos nu stie dar lucreaza si cel care stie pleaca deoarece nu isi permite sa fie facut asa de 2 bani.si cei care raman au liceu economic dar habar nu au de comert.de unde profesionalism??
|
free_aditza
Membru
|
# Postat: 15 Iul 2010 11:11
si o alta chestie e aceea ca daca te duci sa lucrezi in comert ai de suferit si material si psihic si fizic.c salarii se dau in toplitza asta a noastra in comert??600,700LEI?ia sa mergem la 30 de km si pt aceeasi munca prestata iei cu 50 60% mai mult nu?dar daca esti var sau ruda cu careva din sefi nu mai muncesti nici pt.300 si iei 2000,dar cel care face treaba din pacate nu e neam cu nimeni si mai are si copii.nu e corect
|
free_aditza
Membru
|
# Postat: 15 Iul 2010 11:16
asta e fratilor nu avem c face k pt bani unii se fac frate si cu dracul doamne iarta ma
|
miza
Membru
|
# Postat: 15 Iul 2010 23:16
free_aditza poate ca este doar o parere, dar cred ca esti partinitor(are). Comert nu inseamna sa asezi marfa pe rafturi si nici sa o cantaresti. Asta e doar munca necalificata. Poate de aceea este si asa de prost platita. O persoana care stie sa faca comert probabil ca de asta nici nu sta sa faca munca necalificata. Si totusi.... cunosc o persoana de acolo care are studii superioare economice si nu am auzit niciodata sa se planga. Sau poate se plange si nu am auyit eu.
|
|