Acasã Stiri Forum Harta orasului E-mail Poze Mica publicitate Concurs cu premii  

··· Regulament ··· Forumuri ··· Inscriere ··· Cauta ··· Statistici ···

» Nume    » Parola               
Forumuri ··· Zilele bibliotecii din Toplița ···
. 1 . 2 . >>

Autor Mesaj
denokratu
denokratu Membru
# Postat: 15 Apr 2010 16:44

E bine că se organizează așa ceva, dar ce caută invitați oameni ca tov. șandru. el care nu știe nimic de personalități local (poate doar ceva de Miron Cristea), nu a scris nici odată nimic de personalitățile locale și mai ține el dezbatere pe această temă. Nici doamna Man Felicia nu are ce să caute și să vb. despre așa ceva. Cum am mai scris eu sunt dintr-o familie mixtă, și întreb cum de nu este nimeni invitat dintre maghiari. Nu are Toplița pe nimeni între maghiari care să fie prezenți, Dar tov. șandru trebuie invitat să mai spună minciuni.

raulc
raulc Membru
# Postat: 15 Apr 2010 20:16

Macar tov Sandru ii in stare sa redacteze corect 2 propozitii intregi .... "S-a reparat un gard" - Doamne Fereste!

Sadman
Sadman Membru
# Postat: 15 Apr 2010 22:01

Două propoziții întregi, ca Boc, nu ca aia mică a președintelui . ...dar parcă era „s-a reparat un gard de fier”

Macrina
Macrina Membru
# Postat: 4 Mai 2010 13:56

Scuze ca n-am raspuns mai repede la acest mail
vreau sa spun ca invitatia este publica la o biblioteca , ea insasi fiind o institutie publica.
D-l Sandru este egal cu oricare alta personalitate topliteana, daca nu era el nu stia nimeni azi de trecutul cultural al Toplitei.
Sa nu-l critice cineva pana nu-l cunoaste, pe el sau scrierile lui...
Trebuie sa avem o decenta anume , sa nu atacam persoana ci fapta!
Toplita nu este prin oamenii ei o localitate trezita din punct de vedere cultural Sandru este printre putinii care pun mai presus munca in acest domeniu fata de papa si burtica.

csibi34
csibi34 Membru
# Postat: 4 Mai 2010 14:43

of of, mai mai)

gericom
gericom Membru
# Postat: 4 Mai 2010 14:45

Macrina
Pe dl. Sandru il cunosc de pe vremea cand mi-a fost profesor cu multi ani in urma. Este demn de lauda cand cineva incearca sa faca ceva pentru comunitate, pentru natiunea sa. Dansul insa are un handicap enorm, care nu-l face apt pentru misiunea pe care si-a propus-o. El face parte din generatia veche de mastodonti intelectuali din generatia Adrian Paunescu, V.C. Tudor, Eugen Barbu, oameni contaminati puternic de ideologia comunista ceausista, rupti de realitate si sovinisti pana la maduva oaselor. Ei vad lumea printr-un binoclu care denatureaza voit realitatea si nu vor - sau mai bine zis nu pot - sa-si schimbe convingerile, convingeri in favoarea carora de multe ori isi fabrica justificarile necesare.
Nu de astfel de oameni avem nevoie acum.
Avem nevoie de personalitati adevarate care tin pasul cu vremea, cu un sentiment de nationalism constructiv si realist care tine seama si de altii. De oameni care isi dau perfect seama de realitatile prezente, de locul nostru in lume, si prin aceasta luciditate, cu ajutorul carismei si a fortei lor de convingere pot influenta o natiune intreaga pentru ca uriasa groapa care ne desparte de societatile dezvoltate sa dispara cat mai repede.

miza
miza Membru
# Postat: 4 Mai 2010 16:49

gericom
Incearca sa uiti ca Adrian Paunescu face uneori pe politicianul. Omul politic Paunescu este execrabil. Dar despre poetul Paunescu poti scrie ceea ce ai scris tu doar daca nu ai citit poeziile lui. Scrie splendid. Cred ca fara sa exagerez toti participantii la acest forum nu au citit atata poezie cat a scris Paunescu. Si la ce calitate. Daca esti parinte citesta numai poezia "Cu tata la ecograf", te va impresiona in mod cert. Citeste si daca nu esti parinte, ai doar de castigat. Sau mai bine citeste orice de Paunescu. Nu vei regreta.

gericom
gericom Membru
# Postat: 4 Mai 2010 17:02 ··· Editat de: gericom

miza
Sunt de acord 100% cu tine, este un poet mare, asta nu contesta nimeni. Pacat ca nu a ramas doar la poezie. Eu m-am referit la "omul" A.P., poet de curte al lui Ceausescu, care a elogiat un dictator sangeros cu orice ocazie. Pacat ca s-a prostituit in asemenea hal. Sa nu vorbim de "evolutiile" lamentabile de dupa '89. Deh, rar se naste un Vaclav Havel...

Macrina
Macrina Membru
# Postat: 5 Mai 2010 14:09

Dar despre Traian Dusa , stiti ceva?
E din aceasi generatie...
cat despre dl Sandru, eu personal admir ca site sa-si tina prietenii aproape, societatea de azi, asa cu libertatile ei, indepărteaza oamenii unul de celălat, nu ca ar fi fost mai bun comunismul.
Dar esti liber sa alegi, sa fi tentat de toate, siasa devi mai invidios pe cei din jur, de ce sa fie vecinul mai cu mot, de ce are...
se pare ca lumea moderna insasi are acest mare handicap... de a nu se mai putea tine in friu. Nimeni nu mai e sigur pe nimic.
rezulta, nici un sistem nu e perfect... lasa omul care a trait inante o lume care ii se pare mai buna, sa creada in ea.
puterea lui Sandru aici intervine, a reusit sa inteleaga mecanica social umana si sa stranga laolalta oameni care vor sa transmita ceva.
Nu e problema lui ca tara și sconomia postceausista sta in loc, nu gasiti vinovati pe altul decat pe voi insiva, fiecare membru al societatii in parte.
Stand de vorba cu Sandru poti vedea ca el intelege mai bine ca oricine situatia actuala.
Eu il inteleg, cum il inteleg pe tata care spune,"ei si, societatea de azi mi-a facut mai mult rau ca oricand".
Nu sunt nici eu de acord cu nici un regim totalitar , dar sunt de acord cu oamenii care au reusit sa razbata, fara a profita, a+și ridica averi in situatia de haos legislativ de dupa 89.

miza
miza Membru
# Postat: 5 Mai 2010 14:50 ··· Editat de: miza

Macrina
A pune pe acelasi palier personalitati ca Paunescu cu Sandru si Dusa este exagerat. Am citit atat cartile lui Traian Dusa cat si ale lui Ilie Sandru, ii respect, dar ......... atat. Consider ca merita respectul tuturor, dar a-i pune pe niste piedestaluri este prea mult. Daca ai fi dintr-o alta generatie si ai sti mai multe despre trecutul lor, nu cred ca le-ai mai dedica osanale pe forum.

. 1 . 2 . >>
Acest subiect este inchis. Nu puteti adauga raspuns.

Toplita
Új Kelet
Ajándéküzlet
Maroshévízi Hírlap
Kemény János Elméleti Líceum
Multiplayer
Dr. Urmánczy Nándor Egyesület
SKI.LIVE