Acasã Stiri Forum Harta orasului E-mail Poze Mica publicitate Concurs cu premii  

··· Regulament ··· Forumuri ··· Inscriere ··· Cauta ··· Statistici ···

» Nume    » Parola               
Forumuri ··· facultate in Toplita ···
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>

Autor Mesaj
un om
un om Membru
# Postat: 2 Iun 2010 23:26

nu se poate face o facultate in cladirea hotelului lasat in paragina, ce s-a intamplat cu facultatea intemeiata in Toplita cu fast,mai este ceva cu ea?

realitatea
realitatea Membru
# Postat: 2 Iun 2010 23:51

Aia trebuia ca altfel nu se facea Toplita Municipiu...Abramburica a facut-o tot ea a ras-o...Si Hotelul are stapan...

Sadman
Sadman Membru
# Postat: 2 Iun 2010 23:52

Din ce am înțeles eu, autoritățile locale au fost atât de preocupate de susținerea învățământului superior aici încât cei de la U. Transilvania și-au luat jucăriile și au plecat. Din acest punct de vedere, Gheorgheniul s-a descurcat mult mai bine cu UBB-ul.

toplitza
toplitza Membru
# Postat: 3 Iun 2010 13:50

Cate localitati cu o populatie de 15000 de locuitori au facultati .Sa fim realisti.La Gherorgheni sunt multe ce nu exista la noi:viata sportiva,hochei,teatru profesionist si amator,societate civila activa.

gericom
gericom Membru
# Postat: 3 Iun 2010 14:37 ··· Editat de: gericom

toplitza
...posturt TV locale, ziare locale, posturi de radio locale (si nu caricaturi media ca in Toplita)...
Gheorgheniul e doar la o aruncatura de bat de Toplita, ambele de marimi comparabile. Si acolo, ca si la noi, tot oameni traiesc, avand tot doua maini, doua picioare si un cap. Aparent seamana cu toplitenii, dar ce lasa in urma lor face diferenta.
Nu vreau sa fiu rautacios, dar ar fi timpul ca elita culturala topliteana sa se trezeasca odata si sa inceapa sa se comporte ca atare. Altfel, in timp ce unii se aliniaza rapid cerintelor unei societati la standardele secolului 21, noi ne afundam tot mai mult in mocirla subculturala topliteana pe care noi insine ne-am creat-o.

realitatea
realitatea Membru
# Postat: 3 Iun 2010 14:38

Toplita
Fiecare municipiu teoretic ar trebui sa aiba o facultate.Nici Gheorgheniul nu are mai multi locuitori.E chestie de vointa locala.Atat.In rest c-o fi c-o pati...

miza
miza Membru
# Postat: 3 Iun 2010 17:53

realitatea
Bazinul Gheorgheni are cca 57000 locuitori, bazinul Toplita cca. 37000. O facultate nu deserveste numai o localitate ci o zona intreaga. Sa ne uitam apoi la puterea economica a comunelor de pe langa noi si apoi la puterea economica a Ditraului sau Remetea.

Dumars
Dumars Membru
# Postat: 3 Iun 2010 22:55

Si pana la urma, nu vad eu sa se deschida o facultate de stat in Toplita. In concluzie, ce implicatie poata sa aiba autoritatea locala ? daca eu is privat si am interes in zona o fac, eventual inchiriez un spaitu de la primarie, daca nu imi da si e rost de bani, ma dau peste cap si tot o deschid... Sa varuiesc nu am nevoie de primar si nici sa schimb tigla Desigur e mai usor sa aruncam vina in gradina autoritatilor locale decat sa vedem defapt care e problema reala. Din cate stiu a fost ceva facultate, de litere parca ? ce mai e cu ea ?

realitatea
realitatea Membru
# Postat: 4 Iun 2010 00:14

Dumars
Nu a primit sprijin de la autoritatile locale si a plecat.Nu aveau spatiu adecvat orelor iar cazarea era in regim de cazarma la fostul internat de la gara.Regimul de ore era draconic,si incet studentii care nu au putut lucra pentru a se intretine si plati taxele au renuntat.Doar prime generatie a fost gratuita,urmatoarele au fost cu plata si destul de ridicat.Adevarul este ca daca tot alegi sa fii student macar sa nu mergi tot la liceu...

Sadman
Sadman Membru
# Postat: 4 Iun 2010 11:44 ··· Editat de: Sadman

UBB-ul ( de fapt Facultatea de Geografie din UBB ) a plasat extensia de la Gheorgheni strategic, atât din punct de vedere al ariei de atracție a studenților, cât și al specializărilor. Având în vedere că funcționează și linia română și linia maghiară, a fost plasată în așa fel încât să atragă studenți din ambele bazine (în sens geografic). S-a ales Gheorgheniul întrucât la nivel județean ponderea maghiarilor este mai mare, prin urmare și numărul studenților de la linia maghiară, în același timp locația fiind cea mai apropiată posibil de zona majoritar românească din nordul județului și Valea Mureșului. Calculele au fost făcute oarecum „la limită” întrucât posibilii studenți sunt foarte puțini - am mai spus, Județul Harghita are locuitori cam cât orașul Cluj-Napoca (firește, aria de atracție se suprapune și pe părți din jud. CV, MS, NT si BC, dar tot cu locuitori puțini). Investițiile au fost făcute de UBB, conducerea locală (toți primarii și consilierii ce s-au succedat) punând la dispoziție spațiul din Grădina Csiki pe perioadă mare, ultima dată contractul prelungindu-se pe 25 de ani, și contribuind la construcția a două corpuri noi de clădire, prin 97 - 98 ( aici cred că și parlamentarii locali au făcut lobby intens ). În ultima perioadă s-au implicat și Consiliul Județean și specialiști de la facultățile de Biologie și Știința Mediului, în încercarea de a reamenaja Parcul Dendrologic Grădina Csiki.

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Acest subiect este inchis. Nu puteti adauga raspuns.

SKI.LIVE
Dr. Urmánczy Nándor Egyesület
Maroshévízi Hírlap
Új Kelet
Toplita
Multiplayer
Ajándéküzlet
Kemény János Elméleti Líceum