Acasã Stiri Forum Harta orasului E-mail Poze Mica publicitate Concurs cu premii  

··· Regulament ··· Forumuri ··· Inscriere ··· Cauta ··· Statistici ···

» Nume    » Parola               
Forumuri ··· facultate in Toplita ···
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>

Autor Mesaj
un om
un om Membru
# Postat: 4 Iun 2010 18:05

eu ma gandeam poate o facultate cu specializare pe agronomie sau medicina veterinara,silvicultura,ceva care ar fi util zonei ,poate si edili toplitei ar putea face ceva pentru a fi dat o utilitate acelei cladiri mari si goale, care zau ca este pacat sa stea asa neutilizata si de ce nu folosita util pentru crearea unei facultati cu profil de silvicultura, tot este necesar in zona, medicina veterinara poate , sau agronomie ca tot mai este nevoie de agronomie....poate am putea sa cultivan noi cartofi,grau si asa mai departe ca sa nu importam numai de la turci,greci,si mai nu stiu cine...

xtravagange
xtravagange Membru
# Postat: 8 Iun 2010 18:35

Nu mai locuiesc de cativa ani in Toplita. Ma intorc acasa mereu, insa ceea ce gasesc nu pot spune ca este imbucurator. In timp de alte orase/municipii progreseaza...nu vad acelasi lucru in Toplita. Nu vad posibilitati pentru oameni de a munci, de a avea posibilitatea sa aleaga ceva mai bun ptr ei. Nu vad o posibilitate majora ptr copii / tineri de a se afirma... Ce pot sa spun...este ca nu facultatea va schimba Toplita. Daca acest oras nu se va dezvolta ...nu va studia aici nimeni....Daca ar fi sa aleg intre o faculta in Toplita si una in Gheorgheni...as alege Gheorgheni. De ce?...ptr ca diferenta se poate vedea cu ochiul liber si, imi pare rau sa spun asta....

cck
cck Membru
# Postat: 9 Iun 2010 13:11

Intre Toplita si Gheorghieni diferenta este 0!!!

gericom
gericom Membru
# Postat: 9 Iun 2010 13:35

cck
Argumente?

Sadman
Sadman Membru
# Postat: 9 Iun 2010 19:35 ··· Editat de: Sadman

De ceva ani Gheorgheniul arată jalnic comparativ cu Toplița. Dacă plouă sau dacă tocmai s-a topit zăpada e aproape un coșmar să faci, pe jos, un drum de la gară până la Biserica Armeană. Prin fiecare oraș s-a mai mișcat câte ceva în ultimii ani, dar la Gheorgheni, numai tranșeele pentru conductele de gaz și termoficare (acolo sistemul centralizat de încălzire încă funcționează, ceea ce, deși e mai elegant, n-aș califica drept un avantaj). Fără nicio remușcare, l-aș vota ca cel mai neîngrijit oraș din România. Totuși, acolo e mult mai ușor să găsești un loc de muncă iar salariile sunt ceva mai mari.

gericom
gericom Membru
# Postat: 9 Iun 2010 20:56 ··· Editat de: gericom

Sadman
Acest ultim aspect conteaza infinit mai mult decat aspectul strazilor. In plus, exista o viata culturala mult mai bogata decat la noi, dar asta pentru unii nu prea are importanta. Televiziuni locale (doua!) radiouri locale, doua ziare societate civila forfotitoare - acestea pentru Toplita sunt doar vise.
La noi se pune accentul pe estetizarea zonei centrale, se executa lucrari care fura ochii alegatorilor, in rest... Locuri de munca, cultura, ioc.
Avem o pasivitate si indiferenta demna de o cauza mai buna, asteptam totul de la "Primarie". De parca nu s-ar cunoaste dictonul OMUL SFINTESTE LOCUL.
Lipseste entuzismul si spiritul de sacrificiu pentru binele comun, caracteristici fara de care nu se poate vorbi de dezvoltare sociala sanatoasa. Mediul familial, educatia scolara precara isi spune cuvantul.
Ar fi bine de aflat opinia factorilor de conducere topliteni in legatura cu acest aspect. Ce se poate face pentru dezvoltarea in acest domeniu a orasului, cel al stimularii spirituale a societatii. Aici, inainte de facultate, avem nevoie de scoala elementara.

Dumars
Dumars Membru
# Postat: 9 Iun 2010 21:49

Domnule Primar, va rog sa faceti ceva sa avem doua ziare, doua televiziuni locale. Din suflet mi-as dorii un gen de otv, sau B1 tv sa ii pupe`n cur pe PDL-isti. Apropo, de ce nu face primaria o frizerie, un coafor, am avea nevoie si de o macelarie, ca de carmolimp si bolovanut ne-am saturat, si de ce pana mea sa nu fie si un restaurant de fite al primariei, doar la Izabella sa fie ciorba de burta fatala, de ce sa nu fie si la primarie ! aaa am mai dorii si trolee, tranvai si meto, de ce nu face primaria ? Stimati alesi, factori de decizie in conducerea toplitei de ce nu aveam toate astea ?
Gericom, sti cum bate foamea la usa ? BOC, BOC !

Sadman
Sadman Membru
# Postat: 9 Iun 2010 22:07

De ceva vreme și viața culturală a Topliței s-a mai dezghețat, și nu mă refer numai la sala de spectacole ci și la acțiunile organizate de bibliotecă, de scoli sau chiar de unele unități economice. Într-adevăr, la Toplița este nevoie de un „sâmbure” în jurul căruia să se coalizeze societatea civilă și acesta ar putea fi foarte bine un ziar, o revistă (fără a avea pretenția de a apărea zilnic). Acțiunile legate de ecologizări de până acum au demonstrat că se poate și că oamenii nu sunt total dezinteresați de binele comun. În toate acestea problema este una singură: prea mulți dintre tinerii care ar avea entuziasmul de a organiza sau care ar trebui să participe la aceste manifestări sunt nevoiți să plece din Toplița, iar aici ajungem din nou la aspectele economice ale orașului. Totuși, și din acest punct de vedere eu încă am încredere în potențialul său.

gericom
gericom Membru
# Postat: 9 Iun 2010 22:11

Dumars
Involuntar mi-ai subliniat rationamentul din postarea anterioara. Iti multumesc! Vai de noi...

Sadman
Sadman Membru
# Postat: 9 Iun 2010 22:22 ··· Editat de: Sadman

...cred că s-ar putea începe foarte bine cu o publicație a muzeului din localitate, un număr pe an, maxim 150 - 200 pagini alb-negru, în care, pe secțiuni (etnografie, folclor, istorie, sociologie, geografie ș.a.), personalități ale culturii locale, regionale etc. să publice articole referitoare la această zonă sau la zone învecinate, asemănătoare, înfrățite etc. Nu vreau să vorbesc în necunoștință, nu știu dacă există o astfel de publicație la muzeu, dar dacă nu, ar trebui făcută. Am citit articole ale toplițenilor, unii dintre ei chiar de la muzeu, profesori toplițeni sau persoane cu alte ocupații, în reviste din alte zone și au fost chiar articole cu ținută înaltă. Ar fi un început. În anii 30, Satulung (azi parte din Săcele) a avut o astfel de revistă (prima dintr-o zonă rurală a României), localnicii au publicat, iar azi reprezintă un adevărat tezaur al culturii locale. Editarea ei a fost reluată după 89.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Acest subiect este inchis. Nu puteti adauga raspuns.

Maroshévízi Hírlap
Multiplayer
Új Kelet
Toplita
Ajándéküzlet
Dr. Urmánczy Nándor Egyesület
Kemény János Elméleti Líceum
SKI.LIVE