|
| Autor |
Mesaj |
|
|
|
un om
Membru
|
# Postat: 9 Iun 2010 22:25
credeti ca o forma de invatamant superior nu ar ridica din amorteala acest oras bacovian? oare chiar nu sunt in zonele limitrofe tineri dornici sa invete mai aproape de casa?
|
realitatea
Membru
|
# Postat: 9 Iun 2010 22:25
De fapt totul se invarte in jurul activitatii economice.Si nu ma refer la activitatea economica de consum,aceasta e doar un surogat de economie,evident necesara si prezenta peste tot.Dar nu suficienta pentru a evita depopularea.Avem nevoie de productie.La investitori ne putem lua gandul,la turism,doar privim statiunea care s-a mutat in oras si tragem concluziile de rigoare,deci viitor cam sumbru.Si da,societatea civila a cunoscut un avant si cred serios ca se intampla in sfarsit schimbul de generatii care au inteles ca singulare actiunile trec neobservate pe cand prin colaborare se creaza un curent vizibil.Sper sa si tina....
|
Dumars
Membru
|
# Postat: 9 Iun 2010 22:40
Gericom, am si eu o curiozitate, in multe topicuri am sesizat atacurile tale asupra conducerii orasului, nu am putut sa nu observ si acuzele copilaresti. Eu dinafara vad altfel lucrurile, schimbarile is bine venite, fostii primari nu le-au facut, de ce... nu ma intereseaza, atata timp ca cineva a spus ca va schimba ceva si a facut-o, nu pot sa zic decat ca e un om de cuvant, nu vad de ce sa il atacam subtil, a si gresit sunt convins si pe mine m-a dezamagit, cu acel bloc de langa cec... sa aglomerezi centrul nu e o solutie da ma rog, am spus-o si atunci, am luat lucrurile pozitive si le-am pus in balanta cu dezamagirea mea, cred ca raspunsul se subantelege. Iar primaria si PRIMARUL, consilierii, etc, nu is Dumnezeu, nu pot face tot ce ne doreste noua sufletul.
|
gericom
Membru
|
# Postat: 9 Iun 2010 23:11 ··· Editat de: gericom
Dar nu am acuzat primaria! Am spus: asteptam totul de la "Primarie", nu am incheiat fraza crezand ca se subantelege. Sensul ei era exact contrar interpretarii tale. Nu neg realizarile edililor actuali, ba dimpotriva, jos palaria! Sunt multe lucruri care nu depind insa de ei, la astea m-am referit. In fond noi formam societatea, noi ar trebui sa avem idei, initiativa, actiune. Dar nu prea avem. In rest ai perfecta dreptate.
|
Dumars
Membru
|
# Postat: 9 Iun 2010 23:17
Corect, in primul rand sa facem noi ceva si apoi sa ne aspteptam de la altii sa faca ceva pt. noi.
|
gericom
Membru
|
# Postat: 9 Iun 2010 23:20
Ei, ai pus punctul pe i.
|
xtravagange
Membru
|
# Postat: 10 Iun 2010 14:57
Ptr ca Toplita sa progreseze, nu trebuie pus accentul doar pe aspectul estetic. Este adevarat, centrul orasului arata minunat, comparativ cu anii trecuti. Oamenii au aici mare nevoie de nevoie de cultura, medicament pentru suflet si locuri de munca. E greu sa gasesti un loc de munca in Toplita si, chiar daca ai norocul sa gasesti, este foarte prost platit... Ptr tineri, nu exista prea multe variante. Ai un loc de munca...stai acolo, ptr ca nu ai alta posibilitate si, incet, incet te plafonezi...uiti de ceea ce iti doresti sa faci cu adevarat. Chiar daca ai capcitate si esti legat de Toplita, ajungi sa lupti, oarecum cu "morile de vant" ptr a face ceva. E greu, ptr ca mai sunt inca de actualitate conceptiile trecute...dar neuitate. Imi place ideea unei reviste despre oameni si locuri!
|
realitatea
Membru
|
# Postat: 10 Iun 2010 15:54
O revista e o idee frumoasa,insa din pacate traim momente in care oamenii au prea putin timp pentru suflet sau nu au dispozitia necesara pentru a asimila cultura si istorie.Stiu multi tineri si nu numai cu idei nobile si entuziaste,dar din pacate lipseste terenul fertil pe care sa incolteasca ideile lor.Cred ca s-a pierdut acel sentiment deosebit numit speranta in aceste locuri,iar acum am ajuns la etapa in care suntem convinsi ca nimic nu se mai schimba aici.E trist ca s-a ajuns aici si va fi foarte greu sa se urneasca lucrurile in profunzimea problemelor nu doar la ce se vede.
|
Dumars
Membru
|
# Postat: 10 Iun 2010 18:03
Intradevar lispseste un cinematograf, un teatru, etc. Locurile de munca intradevar sunt putine si prost platite. Nu doar toplitenii se plafoneaza la locul de munca, in toata tara e aceiasi situatie, am prieteni care isi cauta de un an de lucru si nu isi gasesc, iar salarile s-au diminuat peste tot, multi profita pe urma crizei. Dar credeti-ma sa iti gasesti un loc de munca acuma... e super greu.
|
xtravagange
Membru
|
# Postat: 10 Iun 2010 18:08
Da, intr-adevar este trist ca s-a ajuns aici si, foarte adevarat este faptul ca trebuie timp pentru a renaste Toplita. Daca nu se va remedia puterea economica, va muri si speranta de a evolua. Trist, dar adevarat.
|
|