|
| Autor |
Mesaj |
|
|
|
xtravagange
Membru
|
# Postat: 10 Iun 2010 18:14
ptr Dumars Stiu ca este f greu sa iti gasesti un loc de munca in Toplita....si stiu, de asemenea ca trebuie apreciat acel loc de munca, pe care fiecare il are, ptr ca nu poti da pasarea din mana pe cioara de pe gard. Trebuie sa traiesti, chiar cu banii putini pe care ii primesti. Cand am spus plafonare, m-am referit la faptul ca nu ai diversitate de alege, de a putea aplica ptr un alt loc de munca mai bun... Trebuie sa accepti acel loc de munca care poate nu iti ofera nici o satisfactie. E prost platit, profesional nu esti multumit si basca...de cele mai multe ori stai si suplimentar, chiar daca ai vrea ca in acel timp sa fi alaturi de familie.
|
Dumars
Membru
|
# Postat: 10 Iun 2010 19:49 ··· Editat de: Dumars
xtravagange, asta incercam sa spun ca nu doar in toplita e greu sa iti gasesti loc de munca ci peste tot, este super greu, toti stim ca este o perioada destul de nasola, dar nu avem de ales, lucram mai mult, cstigam mai putin, ceea ce ma sperie este faptul ca nu se termina de curand nebunia asta. Oricum, nu este o solutie sa ne plangem de mila, ci sa fim lucizi, sa rezistam, optimismul sa il avem cu noi in fiecare dimineata si sa nu renuntam la vise ! Trebuie sa recunosc, greutatiile iti pun mintea la contributie, cine stie ce idei geniale gasim sa iesim din criza Va doresc succes !
|
DanGliga
Membru
|
# Postat: 18 Iun 2010 23:01
Intrebare, exista cumva un subiect pe acest forum despre invatamantul liceal din oras? cu pareri pro si contra despre el, cunosc cazuri in care copiii au fost obligati sa aleaga un liceu, pentru ca la celalalt "nu se face scoala"... Ar trebui sa se afle plusurile si minusurile acestor institutii...
|
realitatea
Membru
|
# Postat: 18 Iun 2010 23:11
Dan Mare problema ai pus...Pe aici se zice ca la liceul din Cornisa cica se face scoala.Doar ca acum profilele de acolo nu ofera nicio calificare.La Liceul de jos Eminescu parca sunt profile care ofera calificare si se zice ca e un liceu mai permisiv.Daca vrei parerea mea,copiii azi invata daca vor oriunde,important e sa sti ce facultate vrei si sa alegi un profil liceal asemanator astfel incat sa nu fie o schimbare majora intre liceu si facultate.De exemplu,de la electrotehnica la medicina,sau de la filologie la constructii si tot asa.Plusurile si minusurile cam greu de evaluat,pentru ca subiectivismul e boala grea si doar o sa te incurce,din nou spun ca important e ce vrei si de invatat poti in oricare liceu.Profesorii sunt buni in ambele.
|
xtravagange
Membru
|
# Postat: 18 Iun 2010 23:19
Parerea mea este ca...daca vrei sa inveti inveti oriunde. Rezultatele asteptate sunt atat ale profesorului cat si ale elevului...daca acesta se straduieste si constientizeaza ce vrea sa faca in viitor.
|
DanGliga
Membru
|
# Postat: 19 Iun 2010 10:14 ··· Editat de: DanGliga
Realitatea: Nu era vorba de mine, eu am ales economicul, si asta anul trecut, insa anul acesta am dat de un caz cel putin serios, in legatura cu asta... Scandaluri zi de zi si etc., persoana respectiva era absolut obligata sa mearga sus, si pana la urma tot Eminescu a ales, din cate am aflat, am cerut aici niste pareri, decizia acelor parinti fiind pentru mine una destul de pripita si absolut fara motiv...
xtravagange: FOARTE BINE SPUS!!!
|
xtravagange
Membru
|
# Postat: 19 Iun 2010 10:30
Mai pot spune un lucru despre Toplita, ceea ce am intampinat eu, in urma cu cativa ani. Am absolvit un liceu de profil in Toplita, sus la liceu, apoi am urmat facultatea. Am incercat sa imi gasesc un job adecvat in Toplita insa, am avut surprize neplacute. Locuri de munca ocupate "prin concurs" de catre copii unor persoane importante. Dupa cateva incercari, nereusite, am decis sa plec din Toplita. Am reusit sa ma realizez f bine, departe de acest oras...fara a avea avantaje de acest gen. NU imi pare rau ca am plecat, as putea chiar sa le multumesc acelor persoane, desi atunci am fost dezamagita. Le multumesc profesorilorilor, ptr ca am invatat de la ei si ptr ca si-au facut datoria.
|
Sonyko
Membru
|
# Postat: 17 Iul 2010 16:04
Gheorgheniu ne-a furnizat o serie de de persoane bine scolite dar in unele meserii care ne afecteaza pe toti se gasesc pe paraul Baykoy-in acest ritm nu o sa mai avem nevoie peste cativa ani nici de licee.
|
xtravagange
Membru
|
# Postat: 27 Iul 2010 16:59
Nu cred ca ar trebui sa vedem asa lucrurile. Padure fara uscaturi...nu are cum sa fie. Este adevarat ca nu poti sa ignori uneori anumite intamplari sau sa incerci sa nu vezi / auzi anumite lucruri, insa pentru cei care locuiesc acolo, timpul nu trebuie sa stea in loc...sau, mai rau, sa involueze. Eu sustin ca nu este vorba de liceu ci de fiecare persoana in sine, unde vrea sa ajunga.
|
Ana
Membru
|
# Postat: 30 Aug 2010 11:21
Intradevar este o problema ce ma bucur ca se incearca sa se dezbata deoarece si tinerii din Toplita, si nu numai, si din imprejurimi ( Stanceni, Galautas, Sarmas, Subcetate, Bilbor etc) poate si-ar dori sa urmeze o facultate dar nu isi permit. Eu nu cred ca s-ar pune problema de locatie pentru ca de exemplu cladirea care a fost odata Cinema, ce se intampla cu ea? sau vechea Posta? eu inteleg ca poate se revendica dar nu putem sa renuntam chiar la tot patrimoniul orasului. Ca sa nu spun ca in marea cladire a Casei de Cultura s-ar gasi 2-3 sali care sa gazduiasca cateva ore de curs in week-end. Sau in alte orase, de exemplu facultatiile colaboreaza cu liceele, si in week-end gazduiesc cursuri. Prin prisma acestui fapt se vor realiza si cateva locuri de munca, pentru ca o facutate are nevoie si de 1-2 secretare. Cat despre o filiala a unei facultati, cred ca s-ar gasi daca ar exista seriozitate si o organizare foarte buna. De exemplu Universitatea Lucian Blaga din Sibiu specifica undeva ca se poate infiinta un Centru Teritorial in orice oras cu conditia sa existe minim 50 de studenti la un anumit domeniu. Asadar daca ar exista implicare eu spun ca s-ar putea face si acest lucru. Desigur poate s-ar gasi si o alta facultate care sa doreasca sa infiinteze un centru in Toplita. Propun sa se faca un sondaj prin care sa se afle parerile toplitenilor si nu numai cu privire la in fiintarea unei astfel de filiale.
|
|