|
| Autor |
Mesaj |
|
|
|
Sonyko
Membru
|
# Postat: 17 Iul 2010 16:18
Cand o sa fie publica activitatea politiei comunitare,acestia sunt foarte prezenti in fata primariei [probabil fac parte din decor] si mai pot fi intalniti doar in masina dar nu pe strazile cu probleme.
|
razvan
Membru
|
# Postat: 21 Iul 2010 22:46
sonyko
de ce te legi u de comunitari ? cred ca ai fost sanctionat si te intereseaza sa sti daca esti singur sau daca mai sunt si altzii un sfat : leagate de politia municipala ca aia au salariu de 2500 de lei si toata ziua dorm si mananca si lucru aproape 0 , daca nu ar fi 112 atunci activitatea lor ar lasa de dorit la urma urmei pentru 500 de lei nu cred ca te trage inima sa faci prea multe , nu de alta ca si ei stau in toplita si sti f bine ca situatia lor e cam in dubi pt ca azi sunt si maine sar putea sa nu mai fie ... asa ca daca u consideri ca pt salariu acela are rost sa faci pe gladiatorul prin oras cred ca te inseli
|
cmicshu
Membru
|
# Postat: 22 Iul 2010 15:41
dar care e totusi rolul politiei comunitare? nu am nimic cu ei dar sunt curios
|
miza
Membru
|
# Postat: 22 Iul 2010 21:00
Razvan Intradevar politistii comunitari fac foarte multe pentru salariul pe care il au. Pe de alta parte fiecare atunci cand a optat pentru o meserie sau pentru un loc de munca a stiut la ce se inhama si pe ca bani. Deci ......... Si daca mai ai nelamuriri intreaba-i pe politistii comunitari cand au un caz mai dificil pe cine cheama in ajutor? Se pare ca pe cei care "au salariu de 2500 de lei si toata ziua dorm si mananca si lucru aproape 0".
|
Dumars
Membru
|
# Postat: 23 Iul 2010 13:51
Rzvan, nu stiu daca esti sau nu esti politist comunitar, dar... te plangi oricum de renumeratia lor. Romanul se vinde ieftin, nu e vina primariei ca da 500 de lei... e vina politistilor comunitari ca aceepta sa nu fie eficienti pt. 500 de lei...Daca cineva ar fi stiut sa lupte pt. drepturile lor sau... sa fi negociat cineva, nu ar mai fi fost salariul de 500 de lei, seful politiei comunitare... sigur nu are 500 de lei, el a stiut sa isi vanda adevarata valoare.
|
razvan
Membru
|
# Postat: 23 Iul 2010 14:36
mai nu sunt pc , doar ca acuma ii voi raspunde la Miza cu o intrebare . daca ar fi ineficientzi atunci ar avea cazuri dificile sa cheme politia in ajutor ? ... si dumars adevarul e ca seful lor nu il intereseaza ... doar ca daca ar cere salariu li sar raspunde : nu iti convine , nu te tine la munca nimeni ,cautatzi in alt loc ... deci de voie sa nu asta este pt ei , pacat pt ca ar face multe doar ca nu li se da voie la informatie .. am un amic care lucreaza acolo .. el pt a sanctiona o fapta in momentul in care contravenientul refuza sa dea relatii despre identitate , el trebe sa faca 2 rapoarte sa ii afle numele ( asta daca il stie din vedere ) si trece 1 luna pana ii vine datele si trebe si martor , pe cand politia romana da prin statie si pe loc afla datele contraveninentului , deci asta face mult diferenta in activitate
|
faramita
Membru
|
# Postat: 23 Iul 2010 16:19
ce de interesati in legatura cu politia comunitara.pai ia sa vedem dintre cei care vor asa de multe informatii de ce nu pun mina si sa caute pe net ce atributii are politia comunitara?vor sa afle ceva dar fara a face eforturi intelectuale insa stiu sa dea cu presupusul....dar in fine informatia e scumpa si lipsa ei te costa mai mult. -----cei care sint in mare parte interesati de ceea ce face politia comunitara intro zi de munca nu au decit sa citeasca HCL 46/2008 actualizata de 148/2008 si astfel vor fi mai destepti cu 5 min si vor afla ce drepturi si obligatii ca cetatean al orasulor au si pentru nerespectarea acestora si ce sanctiuni vor primii ----de asemenea tot pe net si e sursa sigura se afla si actele normative la care politia comunitara aplica sanctiuni .doar ca lenea e cucoana mare si mai bine scriem pe forum ca sa dam de munca toplitenilor si sa vedem cum e cu presupusul. ----mai vorbim ,pina va documentati insa vedeti ca de OPRIRE,STATIONARE ,PARCARE IN LOCURI PUBLICE,TROTUARE,SPATII VERZI,STATII TAXI se ocupa politia comunitara.o zi buna
|
Dumars
Membru
|
# Postat: 23 Iul 2010 16:23
Faramita... ce sa iti povestesc, un articol zice tot din legea politistului cominitar, nu il citez il aproximez, ca mi lene sa mai caut dar... " Se pot stabilii atributiuni si de consiliul local" pana la urma daca hotaraste consiliul local PC-ul poate face orice, nu doar parcari, etc... Razvan, asta se intampla fiindca nu e colaborare intre PC si Politie.
|
faramita
Membru
|
# Postat: 23 Iul 2010 16:45
dumars,eu am primit pe parbriz o invitarie auto in care eram atentionat ca am incalcat acele HCL pe care leam spus ,le-am citit de pe net si mam desteptat.asa ca in baza legilor organice consiliul local adopta hotariri locale unde cuantumul amenziilor este mai mic pentru aceleasi fapte ca cele din lege.politia comunitara pt o oprite in statie taxi am inteles ca nu da si puncte ai 200 ron amenda si mergi mai departe.desigur acolo in HCL scrie ca se ocupa si pe mediu,si de aspectul estetic al localitatii si de disciplina in constructii si de autovehiculele abandonate aiurea si de sanctiuni silvice si de poluarea apelor ,igienizarea malurilor de ape si a santurilor si de comert stradal si de ordine si liniste publica si de.....si de......multe ,,,foarte multe doar ca 12 angajati in acel departament nu pot fi gladiatori -----am spus asta pt a face comparatie intre politia municipala la citi angajati are,citi vedeti patrulind zilnic?cel putin cei de la comunitara se vad si la secu si pe vale si la rromi pe tirgului si la vigani si pe zapode .....vati gindit ca fara radar si 112 ce s-ar face politia?ce activitati ar avea in palmares?
|
miza
Membru
|
# Postat: 23 Iul 2010 22:17 ··· Editat de: miza
Dumars Din cate stiu in sectorul public nu se negociaza salariile. Dar poate sunt prost informat.
Faramita Daca tot raspunzi prin intrebari, raspund si eu cu o intrebare legata de profesionalismul "amicului": la cate ti-a povestit tie respecta secretul profesional? Am serioase dubii. De aici se pot deduce multe. Da' cum zicea Dumars "nu am chef" sa le deduc eu. Ii las pe altii. Cat despre atributiuni, in mai putin de 6 luni intra in vigoare Legea 155/2010 si atunci vor avea destule. Si legiuitorul prin aceasta lege le-a dat acces si la datele persoanei. Si atunci sa ne tinem bine. Adio fenomen infractional in Toplita.
|
|