Acasã Stiri Forum Harta orasului E-mail Poze Mica publicitate Concurs cu premii  

··· Regulament ··· Forumuri ··· Inscriere ··· Cauta ··· Statistici ···

» Nume    » Parola               
Forumuri ··· politie comunitara ineficienta ···
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>

Autor Mesaj
razvan
razvan Membru
# Postat: 24 Iul 2010 15:16

miza
imi place simtul umorului pe care il ai )
adevarul e ca nu este colaborare intre pc si politie
atributiile pc sunt f multe , aici iti dau dreptate : au legea 61/91 legea ordini publice , 60/90 adunarilor publice , legea 12 legea comertului , legea 31 legea silvica, si multe altele hotariri de consilul local , nu e important asta dar sa nu uitam ca la aceste legi au competenta si politia si jandarmi .
sa nu uitam ca vb despre eficacitatea pc in toplita si parera mea e ca sunt destul de eficientzi

faramita
faramita Membru
# Postat: 24 Iul 2010 23:07

acte normative la care politia comunitara aplica sanctiuni:
-L 61/1991
-L60/1991
-HG 128/1994
-HG348/2004
-HG 661/2001
-HG 559/2001
-L24/2007
-L421/2002
-L554/2003
-OUG 195/2005
-OUG 78/2000
-L51/2006
-OG 43/1997
--HCL 56/2006
---Hcl 46/2008
-HCL 148/2008 si ar mai fi dar cred ca pt astazi e suficient ca cine vrea sa se documenteze.Cred ca si politia municipala ar avea anumite legi in atributii dar nu am vazut vreun politist sa ia atitudine de cei care fac comert stradal chiar si cu fructe de padure.

razvan
razvan Membru
# Postat: 25 Iul 2010 10:25

faramita
aici iti dau dreptate: nu am vazut niciodata un politist sau jandarm care sa alunge sau sa confiste o galeata de afine de la cetateni de etnie rooma de pe centru ... din cate stiu eu legea 12 prevede unde si cum se face comert , si e o lege destul de importanta : b) vanzarea ambulanta a oricaror marfuri in alte locuri decat cele autorizate de primarii sau prefecturi, extras din legea 12/90.

faramita
faramita Membru
# Postat: 25 Iul 2010 14:51

si studiati ce m-am documentat ,acum sa vad parerile celor care au obtinut carnet de sofer si mai nou au si studiat schimbariile din cod rutier
*A fost intensificată activitatea de control cu privire la oprirea / staționarea neregulamentară pe trotuare, pe spații verzi sau în locurile special amenajate pentru persoanele cu dizabilități.

Dorim să aducem lămuriri cu privire la unele aspecte de legalitate în cazurile de oprire / staționare neregulamentară pe trotuare .
1. În O.G. nr. 2 / 2001 privind regimul juridic al contraventiilor , se prevede la Art. 2 alin. 2 :
"Prin hotarari ale autoritatilor administratiei publice locale sau judetene se stabilesc si se sanctioneaza contraventii in toate domeniile de activitate in care acestora li s-au stabilit atributii prin lege, in masura in care in domeniile respective nu sunt stabilite contraventii prin legi sau prin hotarari ale Guvernului."

Deoarece prin Codul Rutier nu sunt stabilite sancțiuni cu privire la oprirea / staționarea neregulamentară pe trotuare, acestea cad in sarcina autorităților locale. Acest aspect este stabilit în ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 195 / 2002 privind circulația pe drumurile publice, la ART. 128 :
" (1) Autoritatile administratiei publice locale au urmatoarele atributii:
d) stabilesc reglementari referitoare la regimul de acces si circulatie, stationare si parcare pentru diferite categorii de vehicule, cu avizul politiei rutiere."

În același act normativ se prevede la ART. 72 alin. 7 :
"Este interzisa ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate, iar cand aceasta este permisa, conform indicatoarelor sau marcajelor, latimea minima a trotuarului lasat la dispozitia pietonilor trebuie sa fie de cel putin un metru."

Pe cale de consecință, staționarea pe trotuar se poate face numai dacă la începutul tronsonului este amplasat panoul adițional cu privire la "Modalități în care se execută parcarea" , prevăzut de ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 195 / 2002 privind circulația pe drumurile publice , prezentat grafic în ANEXA din Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 876 din 26.10.2006, pag. 55. Sancțiunile cu privire la parcarea pe trotuare nu se aplică de către Poliția Rutieră ci de către împuterniciții Primarului
*******astept sa discutam si pe aceasta tema daca cineva mai pune mina si citeste prin alte surse..cu respect.

realitatea
realitatea Membru
# Postat: 25 Iul 2010 23:04

Fratilor sunteti grozavi...cand rromi nu merg la lucru faceti garagata,cand vand si ei o galeata cu fructe de padure ii transformati in evazionisti...Eu zic ca nu incurca pe nimeni daca isi castiga traiul pe timp de vara in loc sa cerseasca...Ar trebui sa va hotarati totusi...

csibi34
csibi34 Membru
# Postat: 26 Iul 2010 05:46

ma uimeste si pe mine. daca fura, de ce? daca incearca sa castige un ban din fructe de padure, ciuperci sau fier vechi, incalca legea. insa nu vedem padurea de lemne. pentru ca problema fundamentala e ca, si daca ar vrea sa se angajeze undeva, nicicum nu ar reusi.
nu apar tiganii, chiar ma cam supara fenomenul pe care i-l produc in oras. dar haideti, sa fim realisti si sa o spunem raspicat: mai linistitor e faptul ca muncesc si ei ceva, decat sa-i stim la furat.

razvan
razvan Membru
# Postat: 26 Iul 2010 16:01

csibi34
sa nu uitam ca vb de activitatea pc , si lemnele chear nu sunt o problema pt ei , nu am competenta si bani care se invart din lemne sunt multzi ... si acolo este cheart treaba padurarilor si politie ( sa nu uitam ca si ei sunt platitzi din bani publici ma refer la politie ) iar tigani nu cred ca iti place ca stat toata ziua pe strada si nici nu potzi trece de ei prin centru strigand afine afine afine
fi realist sunt o problema majora in toplita pt ca autoritatile nu sau implicat indeajuns .. si daca nu gresesc pe vremea cand au venit tigani in toplita pc nu exista

Dumars
Dumars Membru
# Postat: 26 Iul 2010 20:22

Mitza, io cred ca se negocieaza, nu vad cum un Politist Comunitar in Bucuresti ar traii din 6 mil, nu ? deci... concluzia e ca se negociaza.
Problema mea e alta, daca intra in vigoare noua lege a PC ( sper ca nu am ratat ceva si o intrat ) ne-am mancat fratilor... citisem un articol acolo, ca le da dreptu sa dirijeze traficul si sa opreasca conducatori de autovehicule si sa aplice legisaltia rutiera in vigoare. Imi este si frica sa imi imaginez ce va fi. Oare nu infinteza si 2:15 pt pc ?

razvan
razvan Membru
# Postat: 27 Iul 2010 11:37

dumars
nu se negociaza salariu in pc ... buburestiu are salariu mare pt ca primaria le-a dat niste sporuri la care pc au dreptul ... in toplita nu au sporurile alea pe motiv ca nu sunt fonduri ... in toata tara pol com sunt platitzi la fel doar ca sporurile le ridica salariu ... la fel ca politia romana daca nu ar avea sporuri atunci ar castiga maxim 1000 de lei ...
2:15 nu mai exista ... acuma este 926 asta e noua denumire ... si daca sti cu se ocupa 2:15 atunci sti ca iar include si pe ei in activitatea lor ...

razvan
razvan Membru
# Postat: 27 Iul 2010 11:38

ma scuzatzi * bucuresteni

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Acest subiect este inchis. Nu puteti adauga raspuns.

Dr. Urmánczy Nándor Egyesület
Multiplayer
Toplita
SKI.LIVE
Maroshévízi Hírlap
Ajándéküzlet
Új Kelet
Kemény János Elméleti Líceum