Acasã Stiri Forum Harta orasului E-mail Poze Mica publicitate Concurs cu premii  

··· Regulament ··· Forumuri ··· Inscriere ··· Cauta ··· Statistici ···

» Nume    » Parola               
Forumuri ··· politie comunitara ineficienta ···
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>

Autor Mesaj
Isti
Isti Membru
# Postat: 30 Iul 2010 17:08

Dar ce ziceti de noul si frumosul nostru parc central, dupa parerea mea este frumos, dar nu este pazit, ieri de exemplu o gasca de biciclisti, de cca. 12-13 ani, faceau concurs de indemnare pe alelile parcului,.. sa nu va spun ca mai mult mergeu pe langa, calcand florile abia plantate, era sa dea peste niste copii mici,.... intreb si eu?... unde este Politia comunitara, ce atributii are ea, in afara de a se plimba cu masina mai fac ceva? nu ar trebui protejate valorile create si asa cu destule sacrificii. Se va trezi cineva sa faca putina ordine, oare parintii copiilor stiu ca acestia calca florile in parc incercand sa faca pe grozavii? Astept reactia primariei si a conducerii politiei comunitare.

razvan
razvan Membru
# Postat: 30 Iul 2010 17:54

isti
si ca un bun cetatea ai fi putut anunta pol com nu ? ca daca tot dumars a zis ca sunt unul de al lor sa ma comport ca si unul de acolo ... si totusi crezi ca cu 2 oameni potzi sa acoperi toata toplita ? si adevarul e ca si parintzi copiilor nu stiu si daca le zici zic : ce copilul meu ? nu crede si mai fac si pe grozavi va numa pe copiii lor ii vezi ...

faramita
faramita Membru
# Postat: 30 Iul 2010 22:00

isti
**** ca bun cetatean ce esti de ce nu ai atentionat copii pt faptele care le fac,,aha,,,,,indiferenta,,,,,mereu sa rezolve altii problemele deci asta ne duce acolo unde meritam.
****daca un copil este sub virsta de 14 ani crezi ca PC le va recomanda sa mearga cu bicicleta pe partea carosabila???
!!!!!!!! politia comunitara mai nou are 2 sefi si 12 oameni pt munca din teren care, ma gindesc ca sint planificati astfel in incit sa fie si in libere ,sa aiba si C.O si altele....etc
****pe curind ,,,,dar daca mai cititi retroactiv pe un topic veti vedea ca cel care a furat trandafirii din fata catedralei este pus ,,pe liber,, pe cind cel pe care angajatul la acuzta ca ar fi insistat sa fure isi face dosaru de pensionare.si totusi ,educatia pleaca din familie.

realitatea
realitatea Membru
# Postat: 31 Iul 2010 17:37

parerea mea estte ca avem prea multa politie in jurul nostru,uneori am sentimentul ca suntem sub asediu,oriunde te invarti dai de unul in uniforma...daca ar fi producatori cati in uniforma sunt,cred ca am avea ceva economie in oras...

razvan
razvan Membru
# Postat: 31 Iul 2010 19:37

mai si sincer iti zic ca avem

johnbrite
johnbrite Membru
# Postat: 15 Aug 2010 14:42

De acord ! Pe ei ii cheama in cazurile in care nu mai au atributii in domeniul respevtiv !!! De ex. : furt , talharie si in general faptele de natura penala , pt ca , daca ai lua osteneala si ai citi L371/2004 art. 14 , lit. c, : - in cazula infractiunilor flagrante . . . . . Nu au atributii privind cercetarea penala , asta tine de Serviciul judiciar din cadrul Politiei Romane !

johnbrite
johnbrite Membru
# Postat: 15 Aug 2010 14:58 ··· Editat de: johnbrite

si studiati ce m-am documentat ,acum sa vad parerile celor care au obtinut carnet de sofer si mai nou au si studiat schimbariile din cod rutier
*A fost intensificată activitatea de control cu privire la oprirea / staționarea neregulamentară pe trotuare, pe spații verzi sau în locurile special amenajate pentru persoanele cu dizabilități.

Dorim să aducem lămuriri cu privire la unele aspecte de legalitate în cazurile de oprire / staționare neregulamentară pe trotuare .
1. În O.G. nr. 2 / 2001 privind regimul juridic al contraventiilor , se prevede la Art. 2 alin. 2 :
"Prin hotarari ale autoritatilor administratiei publice locale sau judetene se stabilesc si se sanctioneaza contraventii in toate domeniile de activitate in care acestora li s-au stabilit atributii prin lege, in masura in care in domeniile respective nu sunt stabilite contraventii prin legi sau prin hotarari ale Guvernului."

Deoarece prin Codul Rutier nu sunt stabilite sancțiuni cu privire la oprirea / staționarea neregulamentară pe trotuare, acestea cad in sarcina autorităților locale. Acest aspect este stabilit în ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 195 / 2002 privind circulația pe drumurile publice, la ART. 128 :
" (1) Autoritatile administratiei publice locale au urmatoarele atributii:
d) stabilesc reglementari referitoare la regimul de acces si circulatie, stationare si parcare pentru diferite categorii de vehicule, cu avizul politiei rutiere."

În același act normativ se prevede la ART. 72 alin. 7 :
"Este interzisa ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate, iar cand aceasta este permisa, conform indicatoarelor sau marcajelor, latimea minima a trotuarului lasat la dispozitia pietonilor trebuie sa fie de cel putin un metru."

Pe cale de consecință, staționarea pe trotuar se poate face numai dacă la începutul tronsonului este amplasat panoul adițional cu privire la "Modalități în care se execută parcarea" , prevăzut de ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 195 / 2002 privind circulația pe drumurile publice , prezentat grafic în ANEXA din Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 876 din 26.10.2006, pag. 55. Sancțiunile cu privire la parcarea pe trotuare nu se aplică de către Poliția Rutieră ci de către împuterniciții Primarului
*******astept sa discutam si pe aceasta tema daca cineva mai pune mina si citeste prin alte surse..cu respect.

Corect , dar trebuie avuta in vedere ca ,conf. Reg. de aplicare a O.U.G 195/2002 , art. 142 , lit. n , precizeaza faptul ca oprirea este interzisa pe trotuar , daca nu se asigura spatiu de cel putin 1 metru pentru circulatia pietonilor !!! Pentru ca stim bine , ca , unde este interzisa oprirea este interzisa si stationarea , deci , fiind permisa oprirea este permisa si stationarea !!!!

razvan
razvan Membru
# Postat: 15 Aug 2010 17:36

si totusi unde se vb de infractiuni .. care e treaba pc cu infractiunea ? se stie ca in momentul depistrari unei infractiuni pc asigura zona si anunta politia romana ..

Bsecurity
Bsecurity Membru
# Postat: 16 Nov 2010 16:04

sal pt toata lumea
nu ma leg de politia comunitara deloc ci de cei care au participat in comisia de admitere la loc vacante cand sa infintat.
angajatii P.C daca sar da putin interesu si ar avea spirit de echipa s comunicare ar si o forta ok in mun toplita.
parerea mea e ca abia asteapta sa se termine serviciul in fiecare zii.
pt cei care acuza sau dau vina p salarii un agent de paza are 600 de ron si nu in acest oras ca aici nu avem agenti de paza si avem pensionari in mana carora sunt incredintate obiective cu un prejudiciu mare de ex BRD BCR etc
in m-ciuc la o firma de securitate care e considerata p plan local si coperare cu pol si jandarmeria si loc 2 in rom acordat de patronatul national se servicii de securitade au de aface cu mai multe cazuri deosebite decat au P.C din oras
ce conteaza in aceste meserii este ca trebuie sa piu suflet sa itii placa dar si asta e nevoie sa fiticu totii dedicati acestei carieri da degeaba unu is da silinta iar restul nu au nici o treaba.
in alte orase judete au un rol important cei din cadrul pol com
ai nostri atat stiu minorii care fumeaza in parcul eroilor si cine mananca seminte
as vrea tare mult sa vad ca am auzit ca sau aplicat sanctiuni p aceste chestii in ce art al legii au fost sanctionati cetatenii???
l

Bsecurity
Bsecurity Membru
# Postat: 16 Nov 2010 16:10

ok dar sunt agentii constatatori ca ori care altul din pol mun toplita
de ex ag bara prinde pe cineva in flagrant e agent constatator la locul faptei dar cazul e preluat de judiciar criminalistica etc daca este cazul

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Acest subiect este inchis. Nu puteti adauga raspuns.

Toplita
Multiplayer
Új Kelet
Ajándéküzlet
Maroshévízi Hírlap
SKI.LIVE
Dr. Urmánczy Nándor Egyesület
Kemény János Elméleti Líceum