Acasã Stiri Forum Harta orasului E-mail Poze Mica publicitate Concurs cu premii  

··· Regulament ··· Forumuri ··· Inscriere ··· Cauta ··· Statistici ···

» Nume    » Parola               
Forumuri ··· Sens unic nou ···
<< . 1 . 2 .

Autor Mesaj
realitatea
realitatea Membru
# Postat: 1 Aug 2010 15:45

Dumars

Nu veni acasa in zilele de sarbatori cand parintii isi rup de la ei pentru copiii lor iar apoi orasul nu mai consuma nimic o luna de zile.Vino dupa un asemenea eveniment si vezi pustiul din jur...Tu ca si altii vedeti doar poleiala din jur nu vantul din buzunarele oamenilor fara locuri de munca...Te rog...orasul asta de 20 de ani a fost nimicit economic de toate administratiile locale care si-au vazut doar de buzunarul propriu si a tuturor veneticilor care si-au umplut conturile pe spatele muncitorilor topliteni care au muncit pe salarii de nimic,apoi dupa ce au ras tot de la platforma de industrializare a lemnului pana la cele doua fabrici duse la faliment si toata padurea din jur,au vandut unica posibila sursa de venit a orasului-statiunea-au plecat care incotro...unii devenind politicieni de renume mondial,altii punand mana prin intermediari pe alte resurse toplitene si tot asa...Nu servi placa cu guvernantii...lui Mazare tot guvernul ii pune bete in roate si pentru aia daca a vrut sa dezvolte un oras l-a facut.Si sa nu imi spui mie ca are putere mai mare decat un politician al nostru cu inalte functii...NU S-A VRUT,NU SE VREA,si se servesc prostii politice drept motivatie a incompetentei locale de-a lungul anilor.Cati ani trebuie sa treaca sa intelegem ca o localitate poate creste doar daca se doreste asta si nu daca guvernul vrea sau nu?Te credeam baiat iesit in lume care sa vezi in profunzime nu doar la ambalaj...

csibi34
csibi34 Membru
# Postat: 1 Aug 2010 18:01

un oras unflat artificial, ca Toplita, in anii '70-'80, aducand fara cap si fara discernamant mii de oameni din moldova, oameni si asa saraci, un asemenea oras nu va creste doar atunci cand se va intoarce la marimea lui originala. pur si simplu resursele orasului sunt prea putine pentru a putea asigura viitorul unui oras crescut artificil.

Sadman
Sadman Membru
# Postat: 1 Aug 2010 20:19 ··· Editat de: Sadman

...de la războaiele daco-romane, tot artificial s-au stabilit unii pe aici... Numai de vreo două secole s-a umflat orezul în câțiva și nu mai încap... Din Secuime sau restul Transilvaniei n-au fost aduși oameni și așa săraci? ...ăștia or fi venit ei singuri, n-au fost aduși... sau ...restul Harghitei o fi vreun El Dorado...
Când toată Europa se vaită de criza demografică, Csibi moare de grija densității mari a populației la Toplița.

digger
digger Membru
# Postat: 2 Aug 2010 00:21 ··· Editat de: digger

Interesanta trecere de la "sens unic" la studii demografice...

Dumars
Dumars Membru
# Postat: 2 Aug 2010 19:24

Realitatea, eu nu stiu cum sa ma fac inteles in cazul acesta, dar ma straduiesc. Domnul Bendris sau nu ii mai stiu numele Domnul ofiter, de fugea prin padure dupa hoti la inceputurile mandatului... ma rog, acesti oameni nu mi-au demonstrat nimic. In scurta mea vizita, am discutat si eu cu oameni care incearca sa faca pt. toplita si mi-au zis ca actuala conducere a primariei ii ajuta, ii incurajeaza. Plus ca exista schimbarea, acel ambalaj, pe care restul nu l-au avut.
P.S iar politia din toplita, trebuia sa fie mai amleabila in primele zile cu acel sens unic, sa ii avertizeze verbal pe soferi. Dupa ce ai circulat 30 de ani pe strada aia... si peste noapte se schimba, nu mi se pare normal sa ramai fara carnet.

carcotash
carcotash Membru
# Postat: 6 Aug 2010 12:54

Eu as aduce vorba si de un sens unic vechi cel de la ocol.Eu cred ca ar fi mai bine daca l-ar inversa deoarece oricum padurarii, Filip si altii care mai locuiesc acolo intra pe interzis.N-or fi prosti padurarii de la ocol sa inconjoare pe o strada mai jos sau mai sus care sunt pline de gropi ca sa-si parcheze masinile acolo.Odata depasit indicatorul accesul interzis a incalcat legea nu ? Cate permise s-au ridicat ?Plus de asta strada e asfaltata si continua cu podul peste Mures cei care vin din acea directie spre gara ar fi mult mai avantajati.Nu ar fi problema cu intrarea nici cu o strada mai sus pe la MY Place da acolo e varza iar daca vrei sa o iei spre gara e dezastru pe straduta aceea unde repara Willi masini mereu e plin de rable de nu mai poti trece de gropi si cratere nu mai zic.Mai era straduta pe langa strand unde candva se plimba mocanita dar un mare intreprinzator a inchis ma mir cum de nu a luat si acea straduta si podul peste Mures poate il repara pt ca azi maine se prabuseste si alaIntr-o noapte tarziu am intrat oricum pe acolo cu un prieten si ne-am intalnit taman cu masina politiei.Am trecut pe langa de parca nu l-am fi observat si am disparut.A 2-a zi ne-a cautat si cunoscandu-ne ne-a zis mai baieti suntem noi prieteni da un 50 de Ron tot trebuie sa va dau amenda
Mersi celui cu threadul si eu obisnuiam sa o iau pe strada aceea spre IREM chiar daca mergeam spre oras intram pe Kogalniceanu si spre piata.

<< . 1 . 2 .
Acest subiect este inchis. Nu puteti adauga raspuns.

Dr. Urmánczy Nándor Egyesület
Multiplayer
SKI.LIVE
Új Kelet
Toplita
Maroshévízi Hírlap
Kemény János Elméleti Líceum
Ajándéküzlet