|
| Autor |
Mesaj |
|
|
|
realitatea
Membru
|
# Postat: 23 Aug 2010 23:14
hi,hi...lasa dragule ca esti investitor...berea trebuie s-o dam noi...
400 ron nu vei putea sa pui pe contract la 8 ore,legislatia muncii nu iti permite...eventual la numar de ore mai putine.Intereseaza-te la ITM.
|
panaite
Membru
|
# Postat: 23 Aug 2010 23:30
si daca fac un contract de colaborare si ii dau 400 ron plus 2 la suta? nu i fac carte de munca. intelegi? pot asa nu?
|
vicky
Membru
|
# Postat: 23 Aug 2010 23:41
Buna. Nu poti sa tii pe cineva intr-un birou fara sa fie angat(a).Salariul minim este de 730 lei,daca il angajezi la 4 ore trebuie sa specifici orarul persoanei,si mai ales daca esti strain in oras vei fi prins repede daca calci stramb. Realitatatea are dreptate,cheltui bani pe birou,plus vine iarna incalzire,etc.etc,dar oamenii pe aici nu prea sunt deschisi la ceva nou;parerea mea este ca nu merita,cel putin nu acuma.Mai degraba cauta niste colaboratori ,si gata. Stiu sigur ca multi tin masinile in garaj in timpul ierni pt.ca nu au bani de asigurare,situatia e din ce in ce mai naspa la Toplita. Dar daca ai destui bani de cheltuit,merita sa incerci,succes.
|
Sadman
Membru
|
# Postat: 24 Aug 2010 18:59 ··· Editat de: Sadman
Dacă cei de la Toplița fac figuri cu controalele, îți poți face firma în alt oraș, cu ceva punct de lucru aici... nu prea se bagă. Așa e pe aici, toți vor investiții dar te freacă de-ți sar capacele cu tot felul de chichițe, de la sistem de alarmă la nu mai știu ce alte porcării de care se ocupă, firesc, câțiva de-ai locului, bine plasați. Nu spun că ar trebui să încalci legea, dar la început tuturor le e greu și trebuie păsuiți. Apoi, când îi văd pe toți tutankamonii (spre exemplu, sanepidul, pentru cunoscători, ...dar nu numai, și garda și itmul) cu controalele lor cum se bucură de la un tutti frutti fresh până la salamvișuri, șervețele, chibrituri, brichete sau abonamente la ștrand, sală de forță sau solar, mai nishte unghii lăcuite, o freză pentru nuntă, parcă mă ia greața... În final, stai să vezi noul cod al muncii și dacă din toamnă se va scoate într-adevăr așa zisul forfetar. În caz că vrei să-ți faci firma aici, doamnele de la primărie sunt amabile și te vor ajuta. Am fost și eu pe acolo și aproape m-au convins. Ulterior m-am lăsat păgubaș din cauza măsurilor luate „de la centru”.
|
Anda
Membru
|
# Postat: 10 Sep 2010 14:19
În caz că vrei să-ți faci firma aici, doamnele de la primărie sunt amabile și te vor ajuta. Am fost și eu pe acolo și aproape m-au convins. Ulterior m-am lăsat păgubaș din cauza măsurilor luate „de la centru”.
Spatiul unde aceste doamne lucreaza este inchiriat de Oficiul National al Registrului Comertului si sunt angajatele acestuia, nu sunt angajatele primariei, a nu se confunda. Si sa stii ca au o amabilitate in ele "extraordinara", totul pe foarte multi bani, te usuca la taxele ce trebuie achitate pentru a infiinta o firma, sau chiar sa faci modificari.
|
|