A tartalomból: Megjött a tavasz, a vírus és a pánik Speciális nyugdíjak, de miért? Előválasztás Újból kettős mérce Napenergiás kivilágítás SPORT Maroshévíztől a Dunán át Minnesotába Emlékezzünk A székely-magyar rovásírás története és emlékei 63. rész H A D I  M O R Z S Á K Március 15 Koronavírus és nyertesei Dénes Géza rovata Kisfaludi… Tovább »

Minden év március 15-én, az 1848-49-es forradalomra, szabadságharcra emlékezünk. 1990 óta a 2020-as év amikor szerény módon lett Maroshévízen megünnepelve a március 15-e. Ez a koronavírus miatt kiadott szigorú rendeletek miatt alakult így. 2020. március 15-én a római katolikus templomi ünnepi szentmise után a templomudvarban levő emlékműnél koszorút helyezett el Bodor Attila Béla a helyi… Tovább »

Maroshévízi Pro Maros–Csicsói Ezüstfenyő 4–1 (0–1), gólszerzők: Silviu Tararache (54., 60. és 83.), Alin Crăciun (76.), illetve Boldizsár István (15.).

Március 6-8 között a maroshévízi RMDSz előválasztást tartott. Az előválasztás tétje a júniusban esedékes önkormányzati választásokra való helyi RMDSz tanácsosi lista kialakítása. A szavazás végén az alábbi sorrend alakult ki: 1. Bodor Attila – Béla, 2. Szabó Kálmán – Imre, 3. Bors Norbert, 4. Benedek Botond, 5. Molnár Árpád, 6. Balázs Zoltán, 7.  Gáspár András,… Tovább »

'20 feb
29

A maroshévízi RMDSz, egy „kopogtatós” előválasztás folyamán fogja eldönteni a júniusban sorra kerülő önkormányzati választásra a helyi lista sorrendjét. E végett az illetékesem március 6-8 között, bekopognak a magyar családokhoz és egy 17 főből álló listán 4 személyre lehet szavazni akit szívesen látnának a helyi önkormányzatban. A listák összesítése után eldől a végleges 18-as sorrend… Tovább »

'20 feb
29

Megjelent a Maroshévízi Hírlap, februári száma, úgy nyomtatott mind internetes változatban (http://hirlap.marosheviz.info/szam/10evf-2szam.pdf). A tartalomból: Tél és tavasz váltogató 50 éve jégkorong csapat alakult Régen történt Nem lehet szó nélkül hagyni H A D I M O R Z S Á K Sport Dénes Géza: Jön a kicsi vonat Maroshévíztől a Dunán át Minnesotába A székely-magyar… Tovább »

'20 feb
15

Alpesi sí versenyek Az elmúlt hetekben több rangos alpesi sí versenyeken vettek rész a maroshévízi ifjúsági sportolók. Egy néhány eredmény: Hámos Roxána a Borszék Kupán aranyérmet szerzett, Felsőbányán ezüstéremmel térhetett haza, míg az Ausztriában, Osbach-ban tartott Magyar-bajnokság keretén belül szintén ezüstérmet szerzett. A maroshévízi Karácsonyi Karina az ifjúsági korcsoportban ért el jó eredményeket, így a… Tovább »

'20 jan
25

Megjelent a Maroshévízi Hírlap 2020 januári lapszáma. A világhálón itt olvasható: http://hirlap.marosheviz.info/szam/10evf-1szam.pdf A tartalomból: Fogyatkozó magyarság Új év új remények Erőszak Maroshévízen Sajtótájékoztató Maroshévíz legyen város?! Matematikai továbbképzés lelkigyakorlattal H A D I M O R Z S Á K A székely-magyar rovásírás története és emlékei 61. rész Rólunk magyarokról írták Maroshévíztől a Dunán át… Tovább »

'20 jan
18

Sajnos a maroshévízi magyarság évről évre fogyatkozik, és ez nemcsak a elköltözések, kivándorlások miatt van, hanem alacsony a születések száma is. De lássuk a felekezeti adatokat a 2019-es évre: a római katolikus egyháznál 13 keresztelés volt, 7 házasságkötés és 34 temetés. Jelenleg összesen 2040 római katolikust tartanak nyilván. A református egyháznál sem rózsás a helyzet,… Tovább »

'19 dec
29

Sajtótájékoztató A Maroshévízi PRO Maros labdarúgó csapat vezetősége tudatja, hogy a csapat befejezve a 2019-es évi tevékenységet, ez évben is a „Mikulás” megláto gatta az ifjúsági csapat játékosait, ajándékokat adva nekik. Ez alkalommal a labdarúgó csapat köszönetet szeretne mondani az összes tagjának, a partnereknek, szurkolóknak, akik egész évben a csapat mellett voltak, ugyanakkor reménykedve várjuk… Tovább »

Hírachívum