'20 nov
28

Nehéz időkben összefogunk! Parlamenti választások közelednek, a tét számunkra hatalmas!   Ellenszélben is haladtunk, akadályok ellenére is vannak eredményeink a parlamentben. Az elmúlt négy évben is minden lépésünkkel és munkánkkal a magyar közösség biztonságát tartottuk szem előtt. Ma már nem lehet magyar osztályokat megszüntetni a mi beleegyezésünk nélkül, nem tudják mesterségesen megváltoztatni a közigazgatási egységek… Tovább »

'20 nov
28

Megjelent a Maroshévízi Hírlap novemberi száma. A világhálón itt olvasható: http://hirlap.marosheviz.info/szam/10evf-11szam.pdf A tartalomból: Magyar alpolgármester Maroshévízen Rokonainkra, ismerőseinkre emlékeztünk Vírus és szemét Nehéz időkben összefogunk! Parlamenti választások közelednek, a tét számunkra hatalmas! Kisebbségvédelmi kezdeményezés vagy törvénytelen betolakodók? Urmánczy Nándorra emlékeztek október 23. margójára Műemlékcenzúra, megalázkodás H A D I M O R Z S Á… Tovább »

'20 nov
11

–  Hogy fogadtad az alpolgármesteri kinevezésedet? – Jó érzés töltött el, hiszen már rég szerettem volna magasabb szinten a közösségért dolgozni, tenni, mivel szeretem városomat, Maroshévízét. – Minek köszönhető ez a siker? – A tanács keretén belül egy többségi táborban vagyunk, hiszen a 17 tanácsos közül a hat liberálissal, az egy Népi Mozgalom Párt tanácsosával… Tovább »

'20 nov
10

Ma, 14 órától alpolgármestert választott a maroshévízi önkormányzat. Rugina Ciprian a Szociáldemokratáktól és Bodor Attila az RMDSz-től jelöltették magukat. A végeredmény 8-9 lett. Így Bodor Attila lesz a következő négy évben Maroshévíz alpolgármestere.

'20 okt
31

Ma, október 31-én van 80 éve, hogy távozott az élők soraiból báró Urmánczy Nándor. Ez alkalommal a budapesti Fővárosi Örmény Önkormányzat egy megemlékezést tartott a Margit szigeten levő emlékpad előtt. Itt dr. Székely András Bertalan (Urmánczy Nándor dédunokája), mondott beszédet, majd a megemlékezés koszorúit helyezték el: a Fővárosi Örmény Önkormányzat részéről Esztergály Zsófia elnök valamint,… Tovább »

'20 okt
24

Ezen a napon az 1956-os magyarországi forradalomra emlékezünk, de nemcsak, hisz Erdély szerte is voltak szimpatizánsok, így Maroshévízen is, akiket a forradalom alatt vagy leverése után letartóztattak, meghurcoltak. Ez évben is településünkön a helyi református egyház szervezésében volt megemlékezés a Zsákhegyi katonai temetőben. Madaras Mihály – Attila tiszteletes úr köszöntötte a jelenlevőket, az igeliturgia után… Tovább »

'20 okt
23

Megjelent a Maroshévízi Hírlap októberi száma. A világhálón itt olvasható: http://hirlap.marosheviz.info/szam/10evf-10szam.pdf A tartalomból: XIII. Dr. Urmánczy Nándor Emléknap Az Európai Kulturális Örökség Napja, Maroshévíz. Családi program az Urmánczy-kastélyban Helyhatósági választások Megemlékezés H A D I M O R Z S Á K A 200. ORSZÁGZÁSZLÓ, AMIT URMÁNCZY NÁNDOR AVATOTT FEL Momentum…minek a momentuma? Egy újabb… Tovább »

'20 okt
11

Szombaton, október 10-én, zajlott le a XIII. Dr. Urmánczy Nándor Emléknap, mely délelőtt 11 órakor egy igeliturgiával kezdődött a helyi római katolikus templomban. Itt László Áron plébános úr és Madaras Mihály tiszteletes úr igéik hangzottak el, majd Bodor Zénó, Óteleki Szabó Magda: Urmánczy Nándor című versét szavalta el. Ezt követően az Urmánczy családi sírboltnál koszorúzásra… Tovább »

11.00 Diófácska bábjáték a Halvirág bábszínház előadásában / Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ (HU) 11.00 Filmvetítés: History is Our Story – Az erdélyi kastélyok története / Kastély Erdélyben 12.00 Vezetett sétával egybekötött előadás az Urmánczy-kastélyban (RO) 13.00-15.00 Biciklis kirándulás: Urmánczy-fedeles híd – Meleg vizű források útja 12.00-15.00 Kaland a kastély körül – Ügyességi játékok gyerekeknek… Tovább »

A mai napon az 1849. október 6-án kivégzett 13 aradi vértanúkra emlékszünk, de nemcsak. Maroshévízen a református egyház szervezésében a Zsákhegyi temetőbe kerül sor egy megemlékezésre. Itt elsőként Madaras Mihály Attila református tiszteletes úr köszöntötte a megemlékezőket, beszélt a nap eseményéről, fontosságáról, majd Böythe Máté szavalata hangzott el, ezt követően Czirják Károly mondott beszédet. A… Tovább »

Hírachívum