Emlékezetből varázsolja elő Borszéket a Balassi Intézet Újabb ínyencséget jelentettek be a szervezők a július 13-15. között első ízben megszervezett, multikulturális-gasztronómiai Borszék Bogrács Feszt programjában. Az időutazással járó fotókiállítást a szervezők magyarországi stratégiai partnere, a Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet biztosítja. Egy átfogó kulturális programot ajánló eseményről lévén szó, a Secvențe Kulturális Egyesület és… Tovább »

    Június 25-29 között „Jézus nyomában” elnevezésű tábort szervezett a maroshévízi római katolikus egyház. A közel húsz jelenlevő a Gyergyó-medence több településéről érkeztek. Az ingyenes táborba a jelenlevők különböző előadásokon, játékokon vehettek részt, ugyanakkor megismerhették Maroshévízet és nevezetes helyeit. Első nap László Áron helyi plébános tartott előadást a diákoknak, majd ügyességi játékokon vettek részt…. Tovább »

Június 30-án Sepsiszentgyörgyön “A” kategóriájú asztalitenisz versenyt szerveztek. A maroshévízi sportolók közül Balla Péter a haladó csoportban állt asztal elé, mely csoportban 70-en versenyeztek. Balla Péter ezüstéremmel térhetett haza.

Vasárnapig, július 1-jéig még jelentkezhetnek azok a 16 életévüket betöltött érdeklődők, akik teljes ellátásért cserébe háromnapos önkéntes munkát végeznének Borszéken, a július 13-15 tartandó multikulturális- gasztonómiai Borszék Bogrács Feszten. Mire számíthat az önkéntes, iletve a fesztivál vendége? Hivatásos együttműködőkre, 10 nemzetiség főztjére, de interaktív műhelyek is naponta ingyenesen kínálják a foglalkozásokat  – érdemes mazsolázni a… Tovább »

Manchesteri és előtte magyarországi turnéját zárta a csíkszeredai Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes. A hétvégén az észak-angliai Manchester főterén mutattákbe három nagysikerű produkciójukat, és emellett jól megtáncoltatták egymást az angliai magyarokkal a Góbé Fesztiválon. Közlemény Sokan már hetek óta várták a Góbé fesztivál második kiadásán Manchesterben a csíkszeredai Hargita együttesre várakozva. Mint megfigyeltük: több mint… Tovább »

  A Borszék Bogrács Fesztivál kiemelkedő helyet biztosít a fotós projekteknek, és a műfaj kedvelőinek más meglepetéseket is tartogat. A kiállítás témája mi más is lehetne, mint “A VÍZ”.                     A borszéki központi park egyedülálló fotókiállításnak ad otthont, amelyben a szervezők partnerei az ALPIN FILM FESTIVAL… Tovább »

          Terítéken a Borszék Bogrács Fesztivál Július 13-15 között felfedezheti Erdély eme szépséges fürdővárosát, úgy, ahogy eddig még nem tette: zenén, sporton és kulturális tevékenységeken keresztül, vagy egy valóságos gasztronómiai maraton révén. Herczku Ágnes,Timpuri Noi, Fanfara Transilvania, Bosquito, Mircea Vintilă és a Nightlosers is szerepelnek a fellépők listáján, ők szolgáltatják majd… Tovább »

Június 25-29 között a maroshévízi római katolikus egyház „Jézus nyomában” elnevezésű tábort szervez diákoknak. A táborozásra maroshévízi és a környékbeli településekről érkeznek diákok. Minden nap más és más érdekes programokkal fogadják a diákokat, így megismerik Maroshévíz jelentősebb helyeit, lesz hegyi-túrázás, strandolás, mitöbb egy nap kirándulás lesz Udverhelyszékre. A kiránduláson meglátogatják Székelyudvarhelyet, Szejkefürdőt, Orbán Balázs síremlékét,… Tovább »

Nevezzen be a Borszék Bogrács Feszt keretében idén július 14-én első alkalommal megrendezett Borszék Cross hegyi terepfutóversenyre! A sportág szerelmeseinek egy gyönyörű útvonalat biztosítanak a szervezők Borszék város szívéből a Bükkhavas csúcsra, és vissza. A csúcsról lenyűgöző kilátás nyílik a Kelemen-havasokra, valamint a Csalhóra.                          … Tovább »

Ma, június 23-án Brassóban A kategóriájú asztalitenisz versenyt szerveztek, melyre összesen 114 versenyző nevezett be. A maroshévízi sportolók eredményei: Balla Péter első helyezettet ért el, míg  Campean Zoltán 33. hely.

Hírachívum