'20 Sze
18

Megjelent a Maroshévízi Hírlap szeptemberi száma. A tartalomból: Tanszerek az első osztályosoknak Maroshévízen a román válogatott Bánffy vízesési információs tábla Félretájékoztatások Identitás H A D I M O R Z S Á K Októberi előzetes Maroshévíztől a Dunán át Minnesotába Tiszteletünk elődeinknek Jogállamiság Dénes Géza rovata A székely-magyar rovásírás története és emlékei Helyhatósági választások Kemény… Tovább »

'20 Sze
14

Akárcsak az előző években is a dr. Urmánczy Nándor Egyesület ez évben is különböző tanszereket adott a magyar iskolába iratkozó diákoknak. Az ajándékcsomagokban voltak, vonalas és számtan fűzetek, gyurmák, színes papírok, ceruzák, radírok, vízfestékek, ecsetek, ollók, vonalzók, hegyezők, ragasztók, színes ceruzák stb. A maroshévízi Kemény János Elméleti Líceumba 14 csomag lett átadva, míg a salamási… Tovább »

Szeptember 1 és 27 között a romániai női (U17) röplabda válogatott Maroshévízen van edzőtáborba. Az elmúlt években a válogatott jó eredményekkel büszkélkedhet, hisz a maroshévízi Macarie Marius edzette válogatott két éve az Ifjúsági Olimpián, Bakuban, ezüstérmet szereztek, míg a Kairóban tartott Világbajnokságon a hatodik helyezést érték el. A jelenlegi edzőtábor felkészülés az Európai Bajnokságra, mely… Tovább »

'20 aug
24

Megjelent a Maroshévízi Hírlap augusztusi száma, úgy nyomtatott, mint a világhálón is olvasható verzióban (http://hirlap.marosheviz.info/szam/10evf-8szam.pdf ). A tartalomból: III. Maroshévízi Református Családnap Végre itt a nyár Házas hétvége Egyenjogúság…speciális emberek? Válasz a hivataltól… Maroshévíztől a Dunán át Minnesotába (8) Lucskos káposzta – Sárig Csilla rovata H A D I M O R Z S Á… Tovább »

'20 aug
23

A maroshévízi Bánffy termál vízesés egyedi Romániában, míg Európában még egy ilyen van (Toscana mellett). Az említett vízesés 2015 előtt egy valóságos szeméttelep volt, habár 2007-tól majdnem évente beadvány volt leadva a helyi polgármesteri hivatalhoz ennek értékéről, felújítási ötleteket adva. 2013-ban védett területé nyilvánították, majd 2015-be ki takarították, korszerűsítették. A napokban egy újabb információs táblával… Tovább »

   2020. július 30 -a és augusztus 2-a között a Maroshévízi Református Egyházközség szervezésében házas hétvégén vettünk részt, melynek mottója ,,Házasságban élni jó’’.    Pénteken délután indultunk Csomakőrösre, ahol különleges vacsora után egy romantikus séta tette szebbé az esténket. Szombat reggel és este Madaras Mihály lelkipásztor tartott tartalmas áhítatot a házasság témában. Ugyanakkor ezen a… Tovább »

Július 25. és 26. között lezajlottak az idei, már hagyománnyá vált, Családnapok a református parókián. A harmadik alkalommal megszervezett eseményre, jellemzők voltak azok a dolgok, amik az előző kettőt is meghatározták: a jó hangulat, a vicces, de egyben mondanivalóval is rendelkező szabadtéri játékok és a szürke hétköznapoktól való elszakadás. A szombatot egy interaktív áhítattal kezdtük,… Tovább »

A maroshévízi Dr. Urmánczy Nándor Egyesület a napokban egy beadvánnyal fordult a helyi Polgármesteri Hivatalhoz és Önkormányzathoz, avval a kéréssel, javaslattal, hogy a maroshévízi kórházat nevezzék el egykori igazgatójáról dr. Bíró Ferenc (1926-1999) sebész főorvosról. Dr. Bíró Ferenc Kilyénfalván született. Majd 1963-ban a marosvásárhelyi etnikai tisztogatás áldozata lett, így helyezték Maroshévizre. Kitűnő sebészeti adottságai miatt… Tovább »

Hírachívum