Ma, a megyei bajnokágban: Gyergyószentmiklósi VSK – Maroshévízi PRO Maros 8-1.  

Május 18-án zajlott le Tusnádon a „Tusnád Kupa, In memoriam György Gellért” elnevezésű karate verseny melyre Románia 16 csapata, összesen több mint 200 karatéka nevezett be. A maroshévízi Shodan SE csapata 13 éremmel térhetett haza, melyeket különböző súlycsoportokban és korcsoportokban szerezték. Íme a hévízi dobogósok: Trif Iacob a 6-7 éves korcsoportban 2. lett katában és… Tovább »

A maroshévízi dr. Urmánczy Nándor Egyesület több éve vetélkedőket szervez a Gyergyó-széki iskolákban, így próbálva megismertetni a diákokkal a névadójuk munkásságát. Eddig ilyen vetélkedők az alábbi településeken voltak: Borszék, Salamás, Csutakfalva, Remete, Ditró, Orotva, Csomafalva, Alfalú és Maroshévíz. Ez alkalommal az egyesület Maroshévízen hirdetett meg egy vetélkedőt, melyre a Gyergyó-szék településeinek az iskoláinak a diákjait… Tovább »

Ma, a megyei labdarúgó bajnokságban: Maroshévízi PRO Maros – Balánbányai Bányász 1-0 (0-0).

Április 28-án zajlott le Székelykeresztúron a Fudosin Karate Cup elnevezésű karate kupa melyre közel 100 versenyző nevezett be. Jelen voltak az alábbi települések karate csapatai: Csíkszereda, Székelyudvarhely, Csíkszépvíz, Csíkszentdomokos, Csíkszentmárton. Székelykeresztúr és Maroshévíz. A maroshévízi Shodan SE csapata 6 arany, 4 ezüst és 7 bronzéremmel tért haza. Íme a hévízi csapat eredményei: Fórika István 2…. Tovább »

Ma  a megyei labdarúgó bajnokság keretén belül: Maroshévízi PRO Maros – Csíkszentdomokosi SE 7-3 (2-1).

Már több alkalommal írtunk a Maroshévízen a Mag-len negyedben levő Urmánczy fedeles hídról. A híd 1869-ben épült, így ide és tova ez évben lesz 150 éves. A XIX. században Erdélyben nagy divatúak voltak az ilyen struktúrájú hidak. Maroshévízen is két fedett híd volt annak idején. Környékünkön még Gyergyóremete is büszkélkedett ilyen híddal. Jelenleg Erdélyben két… Tovább »

Megjelent a Maroshévízi Hírlap áprilisi száma. A világhálón itt olvasható: http://hirlap.marosheviz.info/szam/9evf-4szam.pdf#page=1&zoom=auto,-82,842 A tartalomból: Tutaj a Maroson Lövedéket találtak Maroshévízen Magyar Költészet Napja Maroshévízen Európai Egyesült Államok   Áprilisban születtek Maroshévízen Mély nyomok (10.) – Dénes Géza rovata Aranymondások (52.) Évtizedek a magyar műkedvelés szolgálatában (18.) Volt egy csúszdánk Húsvéti saláta – Sárig Csilla rovata A… Tovább »

A bajnokság rájátszásban: Maroshévízi PRO Maros – Gyergyószentmiklósi Jövő 0-2 (0-1). A mérkőzésre mindössze kb. 200 szurkoló volt kíváncsi, melyen a vendégek két alkalommal rúgta kapura, két gólt szerezvén. Gyenge mérkőzésen túlnyomó részben hazai fölényt, és gyenge, sok hibával tarkított bíráskodást, láthattunk. Az első félidőben a szögletek aránya 2-1 és a kapura rúgások aránya 5-1… Tovább »

Április 11-e, a Magyar Költészet Napja, mely esemény, Maroshévízen több éves hagyományra tekint vissza. Ez évben is a helyi Kemény János Elméleti Líceum adott helyet e fontos eseménynek. Az ünnepséget Deme Gabriella a tanintézmény igazgatónője nyitotta meg, majd Czirják Károly köszöntötte és bemutatta a meghívottakat a jelenlevőknek. Az ünnepség első fele a verseké volt. Verseiket… Tovább »

Hírachívum