'18 nov
17

Ma, november 17-én: Maroshévízi PRO Maros – Csíkszentsimoni Szefite 5-2 (2-0).

'18 nov
15

Csikszentgyörgyi Fiság – Maroshévízi PRO Maros 1-5 (0-3).  Góllövők: Voda (3), Tararache és Böythe. A hévízi csapat felállítása:  Petrescu – Zaharia – Dunca – Bor – Stan – Cotfas – Böythe – Ciocania – Bükfeyes-Rákossy – Vodă – Tararache S

'18 nov
10

November 10-én Maroshévízen volt megtartva a hagyományos „Remember Cup” elnevezésű karate kupa, melyre hét csapat, 115 versenyzővel nevezett be. A maroshévízi Shodan csapata összesen 53 érmet szerzett, ezek közül 15 első helyezet, 14 második és 24 harmadik helyezet. Ugyanakkor a csapat katában a hévíziek a 10-11 évesek fiúk korcsoportjában elsők lettek, a 12-14 éves lányok… Tovább »

'18 nov
10

1918. november 9-én a Budapesten, Jancsó Benedek, Sebess Dénes, Ugrón Gábor és Urmánczy Nándor megalapították a Székely Nemzeti Tanácsot. Ez alkalommal november 9-én a magyarországi Jancsó Alapítvány és a maroshévízi dr. Urmánczy Nándor Egyesület egy megemlékezést szervezett Maroshévízen. Az megemlékezés első része a helyi Kemény János Gimnáziumban zajlott le, ahol egy kerekasztal beszélgetés volt, melynek… Tovább »

100 éves Székely Nemzeti Tanács.   november 9-én Budapesten, Jancsó Benedek, Sebess Dénes, Ugrón Gábor és Urmánczy Nándor megalapították a Székely Nemzeti Tanácsot. Ez alkalommal a magyarországi Jancsó Alapítvány és a maroshévízi dr. Urmánczy Nándor Egyesület egy megemlékezésre hívja meg Önöket Maroshévízre. 2018. november 9-én Maroshévízen: Helyszín: Kemény János Gimnázium díszterme    15 óra: Rekita… Tovább »

A megyei bajnokság keretén belül: Maroshévízi PRO Maros – Szárhegyi Bástya 4-2 (3-0). A hazai csapat felállítsa: Țandea – Zaharia – Dunca – Olariu – Bor – Ciocania – Bükfeyes-Rákossy – Crăciun – Újlaki – Tararache S. – Vodă

A mai nap a Maroshévíz bejárati tábláit ismeretlen tettesek lefestették. Ha eddig csak fekete vagy fehér festékkel festették ma három színű festékkel tették meg ezt. (foto: facebook)

'18 okt
28

Székely Autonómia Napja   Minden év október utolsó vasárnapja a Székely Autonómia Napjaként van nyilvántartva. E nap nem politikai, pártpolitikai nap. Az utóbbi években az RMDSz is csatlakozott e nap szervezéséhez, ez évben sem volt másképp. Örvendetes, hogy egyre több településen gyújtanak e napon őrtüzeket. A kép Maroshévízen készült.  

'18 okt
27

Megjelent a Maroshévízi Hírlap, nyomtatott formában és a világhálón is (http://hirlap.marosheviz.info/szam/8evf-10szam.pdf) olvasható az októberi száma. A tartalomból: Urmánczy Nándor szobor Budapesten Maroshévízi zarándokok Kösöntyű Néptánccsoport Maroshévízen Október 6 A borszéki városi könyvtár névadó ünnepsége Mély nyomok (3) – Dénes Géza rovata “Pap vagy te mindörökké…” Október 23 Közvélemény-kutatás Aranymondások (48) Labdarúgás Évtizedek a magyar műkedvelés… Tovább »

'18 okt
27

Ma, a megyei bajnokság keretén belül: Maroshévízi PRO Maros – Csicsói Ezüstfenyő 6-1 (1-0).

Hírachívum