'19 Sze
18

Szeptember 18-22 között Frankfurtba tartják meg az Európai Ifjúsági Találkozó elnevezésű rendezvényt, melyet a frankfurti római katolikus egyház szervez. Az eseményen 15 országból, 130 személy vesz részt, köztük heten Maroshévízről is.  A frankfurti és a maroshévízi római katolikus egyházak már több mint 25 éve „testvér” egyházi kapcsolatot ápolnak.

'19 Sze
15

  A labdarúgó megyei bajnokság 2. Fordulójában: Balánbányai Bányász – Maroshévízi PRO Maros 4-1 (2-0). A Maros felállítása: Tandea – Olariu (Flesier) – Gál – Maximiuc – Bükfeyes-Rákossy – Kercsó – Tararache T. – Tararache S. (Ciocania) – Ungureanu – Böythe (Cotfas) – Crăciun. A hévízi csapat góllövője Felsier.

'19 Sze
10

Szeptember 9-én elkezdődött az új tanév. Ez évben is a dr. Urmánczy Nándor Egyesület tanszereket adott azoknak a diákoknak, akik a Kemény János Gimnáziumba kezdik a tanévet. A csomag tartalmaz: rajztömböt, kockás füzetet, vonalas füzeteket, gyurmát, radírt, vonalzót, ceruzákat, hegyezőt, ollót, vízfestéket, ecseteket. Az egyesület 2011-tól minden évben tanszereket ad a Kemény János Gimnázium első… Tovább »

Vasárnap, szeptember 7-én, megkezdődött a megyei labdarugó bajnokság. Az első fordulóban Maroshévízi PRO Maros – Csikszentdomokosi S. E. 7-0 (3-0). Góllövők: Újlaki (2), Tararache S, Ungureanu, Craciun, Kercsó, Ciocania. A hévízi csapat felállítása: Țandea (Petrescu) – Olariu – Gál – Maximiuc  – Stan (Újlaki) – Bükfeyes-Rákossy – Kercsó (Fleșier) – Tararache S. – Ungureanu -… Tovább »

     „Ne keltsétek, ne ébresszétek fel a szerelmet, amíg nem akarja.” (Ének 2,7) Ilyen és ehhez hasonló nagy jelentéssel bíró mondatok hangzottak el a tábor keretén belül. A tábor főtémája: Randitól a házasságig vezető út.  Ezen kívül, mint egy közösség is jobban összerázódtunk és megtanultuk egymást erősíteni és támogatni. Nagyon színes volt a csapatjátékok… Tovább »

'19 aug
26

Ez évben is Maroshévízre látogatott a magyarországi Kup településű székhelyű Háromhatár Kulturális és Sport Egyesület, tagjainak egy része. A Portik Péter festőművész által vezetett csoport meglátogatták településünket, a térség nevezetességeit. Itt tartózkodásuk alatt, a Bánffy vízesést csodálták meg, de kilátogattak a Bánffy fürdőbe, a sí pályára, majd a romai katolikus templom udvarán levő Urmánczy Nándor… Tovább »

'19 aug
26

Megjelent a Maroshévízi Hírlap augusztusi száma   (http://hirlap.marosheviz.info/szam/9evf-8szam.pdf ). A tartalomból: Visszajárók a Zsákhegyi Katonai Temetőben Sydney-i vezetőkonzul Maroshévízen Novák Tibor ezredes Maroshévízen Városnapok Urmánczy híd Rohanó világunk Feljelentették Magyarországot Hulladékválogatás Díjazták Dénes Géza tanár urat Évtizedek a magyar műkedvelés szolgálatában (22.) Augusztusban születtek Maroshévízen Dénes Géza rovata A székely-magyar rovásírás története és emlékei 56…. Tovább »

Az elmúlt évek során a Maroshévízi Zsákhegyi Katonai Temetőt több alkalommal is meglátogatták a Pilisvörösváriak. Így  például 2012-ig három keresztet is állítottak az ott levő sírhatnók fölé.A napokban  a Pilisvörösvári Nyugdíjasok Klubjának közel 50 tagja járt a temetőbe, Kovács Zsolt vezetésével, és koszorúztak azok tiszteletére akik életüket adták a haza megvédésért.

    Fráter Olivér a maroshévízi magyarság régi ismerőse, barátja. Az eltelt évek során évente meglátogatta a Maros-parti települést, számos alkalommal segítette, adományokat intézett településünknek. Míg a Nemzetstratégiai Kutatóközpont elnökhelyettese volt, többek között, neki köszönhető, hogy a Zsákhegyi Katonai Temetőben obeliszket állíthattak mely az ő közbenjárásának köszönhetően valósulhatott meg. Nemrég újból településünkre látogatott, de most,… Tovább »

  „Rohanó világunk” címmel egy újabb verses kötetet jelentetett meg a maroshévízi Dénes Géza tanár úr. A több mint 110 oldala könyv szebbnél szebb verseket tartalmaz melyet Forró Fedora és Orbán Erika festményei teszik színesebbé.  

Hírachívum