'18 Sze
18

Nemrég egy kisbusznyi maroshévízi zarándok látogatott el Máriaradnára. A zarándoklatot Molnár Árpád maroshévízi kántor szervezte és vezette. A kántor úr, kérésünkre elmondta, hogy a maroshévízi római katolikus híveknek egy régi álma teljesült e zarándoklattal, hisz már régóta szeretnének e zarándokhelyre eljutni. A beszélgetés során az is kiderült, hogy a két napos ottlét alatt a hévíziek… Tovább »

'18 Sze
18

Tegnap, szeptember 17-én Maroshévízre látogatott a magyarországi Kösöntyű Néptánccsoport. A csoport több helyi nevezetességet látogatott meg. Köztük a Zsákhegyi Katonai Temetőt, a termálvizesét, a római katolikus templom udvarán levő Urmánczy családi sírboltot, valamint az Urmánczy Nándor szobrot. A vendégeket „idegenvezetője” Laczkó Szentmiklósi Endre, a dr. Urmánczy Nándor Egyesület alelnöke volt, aki minden helyszín fontosságát, történetét… Tovább »

'18 Sze
16

Szeptember 15-én, Gyergyóremetén lett bemutatva a Gyergyó-szék értéktára „Gyergyó Kollégium” címen megjelent kötet, mely több mint 300 oldalas hiánypótló kiadvány. A könyvben Maroshévízre is több oldalt szenteltek. A könyv megjelenését egy nagyszabású kutató munka, interjúk készítése előzte meg. Így 2017 októberében egy héten át több szerkesztő is a településünkön kutatott, állt szóba a lakosokkal, úgyszintén… Tovább »

'18 Sze
11

Megkezdődött a 2018-2019-es tanév. Ez évben is a dr. Urmánczy Nándor Egyesület a maroshévízi Kemény János Gimnáziumba beiratkozott első osztályosoknak tanfelszereléseket adott át. Ez évben a csomagok tartalmaztak: rajztömb, radír, füzetek, ceruzák, golyóstoll, hegyező, gyurma, színes papír, vonalzó, olló, ragasztó, vízfesték ecsettel stb. Az egyesület 2011-től minden évben tanfelszerelésekkel kedveskedik azoknak a diákoknak aki az… Tovább »

'18 Sze
10

Csicsói Ezüstfenyő–Maroshévízi Pro Maros 2–3 (0–0), a hévízi csapat gólszerzői: Alexandru Dolhescu (75.), Újlaki Alex (80., 88.).

Ma megkezdődött a megyei labdarúgó bajnokság. Az első fordulóban: Maroshévízi PRO Maros – Csikszentdomokosi Gardos 1-1 (1-1).

'18 aug
29

Augusztus 23-26 között a maroshévízi Kelemen Hegyimentő Egyesület közösen a csíkszeredai Orion cserkészekkel megtartották a „Hegyimentő verseny – Maroshévízi 2018” elnevezésű programot. A program keretén belül szerveztek hegyi mentési programokat, elsősegély nyújtási programokat, nem csak elméletileg, hanem gyakorlatilag is. Ugyanakkor takarításokat végeztek az alábbi túra szakaszokon: Kelemenjel negyed – Teke csúcs egészen a Zebrákig –… Tovább »

'18 aug
24

A dr. Urmánczy Nándor Egyesület ez évben ünnepelte fennállásának a tízedik évét. Először tudnunk kell, hogy az egyesület azzal a céllal alakult, hogy Urmánczy Nándor elfelejtetett munkásságát újból a köztudatba hozza. Mára már nyugodtan mondhatjuk, hogy ez nagy részben sikerült, hisz egyre többen tudnak tevékenységéről, munkásságáról, érdeklődnek utána. Be kell azt is vallanunk, hogy egyesületünknek kis… Tovább »

'18 aug
24

Megjelent a Maroshévízi Hírlap augusztusi száma. Elektronikus formában itt olvasható: http://hirlap.marosheviz.info/szam/8evf-8szam.pdf A tartalomból: Lőszerraktárra bukkantak Maroshévízi és Borszéki városnapok Maroshévízi városnapok Fellendült a turizmus Tíz éves az Urmánczy Nándor Egyesület. Aranymondások (46) Mély nyomok (1) – Dénes Géza rovata Évtizedek a magyar műkedvelés szolgálatában (12.) A székely-magyar rovásírás története és emlékei  44. rész Almás palacsinta… Tovább »

Ma augusztus 1-én is folytatódott a lőszerraktár kiüresítése. A mai nap 253 gránát került  felszínre így összesen 1053 gránátot raktároztak el a tűzszerészek. Ezeket a holnapi nap (augusztus 2-án) folyamán a volt lövészeti gyakorló helyen lesznek megsemmisítve.

Hírachívum