'17 aug
11

Tegnap egy 34 fős budapesti csoport érkezett településünkre a XV. kerületből (testvérváros). A csoportba diákok, a kerületi sportiskola tagjai, tanárok, edzők voltak. A vendégek meglátogatták településünket, majd délután a Bánffy fürdő telepen lubickoltak a termálvízbe, míg este az Őzike vendéglőnél vacsoráztak, gyönyörködhettek a táj szépségeiben. Vacsora után, több gyergyószentmiklósi és maroshévízi diákkal együtt távoztak a… Tovább »

Akárcsak a múlt évben idén is diáktábor színhelye lesz Gyergyószentmiklós. Az augusztus 9-13 között tartandó táborban a jelenlevők előadásokon vehetnek részt, megtanulhatnak pályázatokat írni, de betekintést kaphatnak a borszéki ásványvíz gyárban előállított ásványvizek elkészítési folyamatairól, de többek között lesz csokoládégyár, szalámi gyárlátogatás is. A tábor ingyenes, érdeklődni a 0744136068-as telefonszámon lehet.

Nemrég megjelent a Maroshévízi Hírlap júliusi száma, elektronikus formában itt olvasható: http://hirlap.marosheviz.info/szam/7evf-7szam.pdf. A tartalomból: Elnökválasztás a maroshévízi RMDSz-nél Elhunyt dr. Jancsó Miklós Új könyvek Szabadtéri koncertek Siker, kudarc, honvágy, Nagy Mária Gyergyóremetéről a nagyvilágon keresztül Magyarországig (4) A székely-magyar rovásírás története és emlékei 31. rész Kemény oldal Maroshévízi adomák (30). Dénes Géza rovata Telefon ajándékba… Tovább »

A helyi tanács emelte a víz és kanális díjakat. Az eddigi 3,80 lejes árat 5,50-re emelték. Sajnos csak a PSD tanácsosok nem járultak hozzá az árdrágításhoz. A rossz menedzseri munkát a lakosság fizeti meg. A 42 százalékos díjemelés nem kevés sok család számára. Mohácsek Ákos

A múlt hét végén zajlottak le a maroshévízi városnapok. Hogy hányadik azt homály fedi, hisz a szervezők ezt soha nem jelentik be nem írják ki. Véleményem szerint 13 vagy 14. Valahogy én úgy érzem, hogy nekünk magyaroknak, akik 20%-ba vagyunk ezen a településen, nem igazán szólnak ezek a napok, hisz évről évre egyre kevesebb a… Tovább »

Diáktábor

Július 3-8 között Gyergyószentmiklóson diáktáborra kerül sor. Szállás és étkezés, ingyen, biztosítva. Jelentkezni a 0744136068-as telefonszámon lehet.

Labdarúgó selejtező

Ma, a 3. ligába jutásért: Kézdivásárhelyi SE – Maroshévízi PRO Maros 6-0 (3-0).

Megjelent a Maroshévízi Hírlap

Megjelent a Maroshévízi Hírlap, nyomtatott formában és a világhálón is olvasható. A tartalomból: Hősök Napja Ballagás 2017 Urmánczy vetélkedő Salamáson Boldogasszony Zarándokvonat Színesedő Maroshévíz A Bánffy élményfürdőben Siker, kudarc, honvágy, Nagy Mária Gyergyóremetéről a nagyvilágon keresztül Magyarországig Újabb könyv a polcokon Évzáró ünnepség az óvodánál A székely-magyar rovásírás története és emlékei Márta lába! Meggazdagodunk! SPORT… Tovább »

Selejtező a feljutásért

Június 17-én zajlott le Maroshévízen a 3. osztályba feljutásért kiirt első labdarugó selejtező mérkőzés. A feljutási tétért Hargita és Kovászna megye bajnokai mérték össze erejüket, tudásukat. A Hargita megye bajnoka a maroshévízi PRO Maros a Hargita megyei bajnokságban 24 mérkőzés alatt 82 gólt szerzett, és 23-at kapott. 16 alkalommal győztesen hagyta el a pályát, 3… Tovább »

Urmánczy Nándor tanulmányi díj

Ez évben is a dr. Urmánczy Nándor Egyesület tanulmányi díjat adott át diákoknak. A maroshévízi Kemény János Gimnáziumból díjat vehettek át: Böythe Szilárd Zoltán XI. osztályos tanuló, Rákosi Ildikó VII. osztályos tanuló, valamint a salamási iskolától Siklódi Roland Dávid VIII. osztályos tanuló. A díjak fejenként 200-200 lejes pénzösszeg valamint szintén fejenként 200 lej körüli könyvcsomagokat… Tovább »

Hírachívum