Megyei labdarúgó bajnokság A megyei labdarúgó bajnokság keretén belül: Balánbányai Bányász –Maroshévízi Pro Maros 4-1.  

Maroshévízen is megünnepeltük Nemzeti Ünnepnapunkat, a Március 15.-ét. E napon az 1848-49-es forradalomra emlékezünk. Ez nekünk maroshévízieknek is fontos emlékünnep, hisz településünkön is több alkalommal véres harcok dúltak. A korabeli fennmaradt dokumentumokból megtudhatjuk azon, akkori Gyergyó-Toplicza-i lakosok nevét, akik részt vettek ezeken a harcokon, akik hősiesen harcoltak az egyenlőségért, a vallásszabadságért, a jogainkért.   Ennek… Tovább »

Már több alkalommal írtunk a Maroshévízen a Mag-len negyedben levő Urmánczy födeles hídról. A híd 1869-ben épült, így ide és tova ez évben lesz 150 éves. A XIX. században Erdélyben nagy divatúak voltak az ilyen struktúrájú hidak. Környékünkön még Gyergyóremete is büszkélkedett ilyen híddal. A maroshévízi hidat egészen az 1989-es államcsíny utánig rendszeresen tatarozták. Sajnos… Tovább »

'19 feb
23

Megjelent a Maroshévízi Hírlap februári száma. A tartalomból: Farsangi mulatság Busz a csíksomlyói pápalátogatásra Hírek a közösségi oldalról PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Mi lesz veled, Urmánczy híd? Mély nyomok (8) Évtizedek a magyar műkedvelés szolgálatában (16.) Aranymondások (51) Februárban Maroshévízen születtek A székely-magyar rovásírás története és emlékei  50. rész Kemény oldal SPORT Rólunk, magyarokról írták (14) Könyvbemutató… Tovább »

'19 feb
21

Az országos ifjúsági fiú röplabda bajnokság keretén belül: Maroshévízi ISK – Nagybányai ISK 3-2.  

'19 feb
16

Február 16-án a maroshévízi művelődési ház termében könyvbemutatóra került sor. A zsúfolásig megtelt teremben dr. Blanaru Szűcs Amália zenetanárnő könyvének a bemutatására került sor. A román nyelven megjelent könyv Ligeti György erdélyi zeneszerző életét mutatja be. A könyvbemutatón elsőként, a  művelődési ház igazgatója, Negrea Alin üdvözölte a jelenlevőket, tudatta a jelenlevőkkel, hogy Szűcs Amália ide és… Tovább »

'19 feb
15

Ma, február 15-én, zajlott le a maroshévízi sípályán a Kelemen Kupával díjazott alpesi síverseny. A maroshévízi sportolók az U16-os korcsoportban értek el jó eredményeket. Hámos Roxána első helyezést ért el, Walter Rebeka a 3. lett míg Karácsony Karina a 4. helyen végzett.

'19 feb
15

Február 14-én szervezték, Maroshévízen, a 3. Danico Kupával díjazott alpesi síversenyt, melyre közel tíz sportegylet, 103 sportolója nevezett be. Íme a hévízi sízők eredményei: U16 korcsoportban: Hámos Roxána 3, Walter Rebeka 4. valamint Karácsony Karina 5. Az U21-es korcsoportban Kiss Tímea az első helyen végzett.

'19 jan
31

A napokban zajlott le Brassóban a hagyományos Telekom Kupa alpesi sí verseny. Az U16-os korcsoportban a maroshévízi Hámos Roxána a 4. Helyezést érte el. Ebben a korcsoportban összesen 18 sportoló állt rajt elé. Tudnunk kell Hámos Roxánáról, hogy magyarországi színekben is sportol és  a múlt évben az ifjúságiaknál országos 2. helyezést ért el.

'19 jan
26

Megjelent a Maroshévízi Hírlap 2019. januári lapszáma. A tartalomból: Fogyatkozó maroshévízi magyarság Kilencedik megjelenési év Megjött a várva várt tél Zarándokvonat Egy fahíd története Aranymondások (50) ENSZ ajánlat Mély nyomok (7) Januárban Maroshévízen születtek A székely-magyar rovásírás története és emlékei  49. rész Évtizedek a magyar műkedvelés szolgálatában (15.) Ördögpirula – Sárig Csilla rovata Kemény oldal… Tovább »

Hírachívum