'19 Sze
18

Szeptember 18-22 között Frankfurtba tartják meg az Európai Ifjúsági Találkozó elnevezésű rendezvényt, melyet a frankfurti római katolikus egyház szervez. Az eseményen 15 országból, 130 személy vesz részt, köztük heten Maroshévízről is.  A frankfurti és a maroshévízi római katolikus egyházak már több mint 25 éve „testvér” egyházi kapcsolatot ápolnak.

     „Ne keltsétek, ne ébresszétek fel a szerelmet, amíg nem akarja.” (Ének 2,7) Ilyen és ehhez hasonló nagy jelentéssel bíró mondatok hangzottak el a tábor keretén belül. A tábor főtémája: Randitól a házasságig vezető út.  Ezen kívül, mint egy közösség is jobban összerázódtunk és megtanultuk egymást erősíteni és támogatni. Nagyon színes volt a csapatjátékok… Tovább »

A Maroshévízi Református Egyházközségben 2019. július. 6-7-én  gyülekezeti napokra került sor . A szombati nap eseményei a helybéli lelkipásztor nyitó ahítatával indultak, melyen Pál apostolnak a Rómabeliekhez írt levele 5. részének 1. verse alapján  az erősek és gyengék egy közösségen belüli, egymás iránti felelősségére hívta fel a figyelmet. Ezt követte a Szászrégenből érkező Sófár keresztyén… Tovább »

Június 7-én, a maroshévízi református felekezetnél ünnep nap volt, hiszen ezen a napon ünnepi Istentisztelettel emlékeztek meg, hogy több hónapos munka után sikerült egészében felújítani a helyi templomot. A 14 órától kezdődő eseményre, több világi és egyházi személyiség jött el. Ünnepi beszédet mondott Veress Róbert Gyula a Görgényi Református Egyházmegye esperese, majd Ft. Kató Béla… Tovább »

Mindén év október 6-án az Aradi 13 vértanúról emlékszünk meg. Nemzetünk gyásznapja. Ez évben is a maroshévízi magyarság megemlékezett e fontos ünnepünkről Az idén is csakúgy mint a múlt évben a Zsákhegyi Temetőben volt a megemlékezés. Beszédeket mondtak László Áron római katolikus plébános, Madaras Mihály reformtus tiszteletes úr, Czirják Károly, valamint Bende Sándor parlamenti képviselő…. Tovább »

Május 10, csütörtök: 17 óra a Maroshévízi Magyar Művelődési Napok megnyitója a helyi református templomban 19 óra: „Két kezem forgatta, szívem táncoltatta” a Háromszék Táncegyüttes előadása, a helyi Művelődési Házban. Belépő díjmentes Május 11, péntek: A Kemény János Gimnázium Napja: 11 óra: köszöntő beszédek. Könyvbemutatók: Komán János: Ágyúcső és puskapor, Sarány István és Ambrus Attila:… Tovább »

Megjelent a Maroshévízi Hírlap márciusi száma (http://hirlap.marosheviz.info/). A tartalomból: Egy újabb híd lebontását szeretnék Székely Szabadság Napja Könyvbemutató és közönségtalálkozó Tamás Gáborral Nemzeti Ünnep Maroshévízen Örökségünk a tánc Régi magyar álom az Olimpia szervezése A székely-magyar rovásírás története és emlékei Maroshévízi adomák Rólunk, magyarokról írták A kis törpe ikrek Áprilisi előzetes Egyházi anyakönyv Aranymondások SPORT… Tovább »

'16 okt
14

Október 15 én 12 órától rendkívüli ünnepség keretében avatják fel a Maroshévízi Első Világháborús Hősi Temető felújítását. A rendezvény nemzeti összefogás eredménye. Az ünnepi avató Hargita Megye Tanácsa és a Maroshévízi Református Egyházközség közös szervezésében jön létre. Számos belföldi és külföldi meghívott előtt színvonalas műsor kerül bemutatásra. 100 év után sikerült méltó kegyeleti és zarándokhelyet… Tovább »

Március 10-14 között egy frankfurti küldöttség tartózkodik településünkön. A Dieter Then által vezetett vendégek a helyi római katolikus egyházközség vendégei, hisz immár több mint 25 éve a két település római katolikus egyházai testvéri kapcsolatba vannak egymással. A vendégek az itt tartózkodásuk alatt meglátogatták a Gyergyói-medence több egyházközségét, a települések látványosságait, de a hévízi görög katolikus… Tovább »

'14 dec
19

Ma, 18 óra 2 perckor megérkezett a betlehemi láng Maroshévízre. Akárcsak az előző években is a lángot a helyi római katolikus templom oltára mellett helyezték el. A láng több mint három ezer kilométert tett meg Maroshévízig és itt a helyi Urmánczy János cserkészcsapat tagjai fogadták. A lángot a Jézus születésének helyszínéről, a Születés Bazilikában égő… Tovább »