Április 14-én a maroshévízi római katolikus templomban több alkalommal is keresztény énekektől csengett a templom. És itt nem a mise énekekre gondolok. Történt ugyanis, hogy a reggeli misén több nyikómalomfalvi katolikus vett részt a szentmisén. Mindez azért is mivel László Áron atya az említett faluból való, így egy busznyi falus társa jött el a Maros-parti… Tovább »

Minden év április11-én van a Magyar Költészet Napja. Maroshévízen 2008-tól (kivéve 2019-es évet) évente ez az esemény meg volt tartva. Ez évben 15 órakor kezdődött az esemény a helyi RMDSZ székházában. Az eredetileg egy és félórás – maximum két órára saccolt esemény több mind három óra után zárult be, és ennek az oka a szebbnél… Tovább »

Április 11-én, csütörtökön van a Magyar Költészet Napja. Ez évben is megemlékezést lesz melyre Maros és Hargita megyei költőket várnak a szervezők. Az esemény 15 órától lesz a helyi RMDSz székházában. az eseményre szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt.

Itt olvasható: (https://hirlap.marosheviz.info/szam/14evf-3szam.pdf) A tartalomból: Miniszterelnöki látogatás, az ablakomból nézve Március van. Tavasz van… szemét van Március 15 – Maroshévíz Kihelyezett konzuli nap A Felkelő Nap jelképe Mi lesz veled, Bánffy fürdő? Varga Erzsébet rovata: Mária Treben patikája A székely-magyar rovásírás emlékei – 106. rész Léleksarok Szabó Erzsébet: Kár hogy hamar mentél Varga Erzsébet: Március… Tovább »

Március 26-án tölti be a 100. életévet a maroshévízi BALÁZS PAULA PÓLIXÉNIA. Sok egészséget és minden jót kívánunk neki. Településünkön Póli néni, ahogy nagyon sokan szólítsák a harmadik lakos, aki betöltötte a 100. életévet.  Sok egészséget kívánunk neki.

Március 23 és 24 között a borszéki Molnár S. E. szervezésének köszönhetően kerekes husky kutyafogathajtó versenyre került sor. Amint Molnár Sándortól a verseny szervezőjétől megtudtuk közel 100 kutya több csapattal, sportolóval iratkozott be az említett versenyre. Többek között versenyzők voltak: Zilahról, Marosvásárhelyről, Balánbányáról, Kolozsvárról, Szebenből, Csíkszeredából, Maroshévízről és természetesen Borszékről. Ami a maroshévízi eredményeket illeti… Tovább »

A napokban zajlott le Maroshévízen a jelölő küldött gyűlés a helyi RMDSZ szervezeténél. A zsúfolásig megtelt székházban feltűnően sok volt a helyi fiatal. Amint megtudtuk Bodor Attila Béla elnök úrtól közel 60 személy volt jelen a gyűlésen, ami sokat mondó, hisz a kis szórvány településen az utóbbi években ilyen sokan nem voltak egyetlen egy gyűlésen… Tovább »

     Sajnálatos módon nem tudunk sokat a hévízi lakosokról, akik az 1848-49-es harcokban részt vettek, csupán néhány nevet sorolhatunk fel: Urmánczy János, Urmánczy Kristóf, Oláh János, Kádár Jakab, Kádár József  honvéd huszár és későbbi topliczai közjegyző (1830-1897), Boros Ignác, Jákobi István, Ávéd Gergely, Ávéd János, Miklós Antal, Bíró Imre, Kelemen József, Dézsi Antal, Bajkó János,… Tovább »

'24 feb
26

Március hónap végén kihelyezett konzuli nap lesz Maroshévízen. Akiknek még nincsen meg a magyar állampolgárságuk és szeretnék, hogy meglegyen, vagy akik útlevelet szeretnének, jelentkezzenek az alábbi telefonszámon: 0744136068. Köszönjük szépen.

'24 feb
22

Megjelent a Maroshévízi Hírlap februári száma. https://hirlap.marosheviz.info/szam/14evf-2szam.pdf. A tartalomból: Vízesés Névjegykártyák Az Urmánczy Nándor Egyesület Magyarországon Méltó helyre került a hármas kőkereszt Így síeltünk mi SPORT: karate, röplabda. Pünkösdi zarándokvonat Vissza a természethez – Varga Erzsébet rovata A székely-magyar rovásírás emlékei – 105. rész Pest Megyei Közgyűlés képviselői Maroshévízen Bajkó István – A hónap festménye… Tovább »