'21 Sze
15

2021. szeptember 3. és 5. között, Hargita Megye Tanácsának támogatásával és a Maroshévízi Református Egyházközség szervezésében lett megtartva a II. Házas Hétvége Koltón.

Szeptember 3-án, pénteken a Házasok klubjának 10 fős lelkes csapata útnak indult Koltóra felfedezni azokat a tájakat, ahol Petőfi Sándor és Szendrey Júlia szerelme kiteljesedett. Házsashétvégének tökéletes volt ez az úti cél. Koltón a Muskátli panzióban nagy szeretettel fogadtak szállásadóink.

Szombaton reggel Madaras Mihály lelkipásztor tartott áhítatot, a téma természetesen a házasság volt, az egymás iránti szeretet, az elfogadás és Isten jelenlétének a fontossága a házasságban. Hitben és szeretetben megélni a házasságot, ajándék, amit folyamatosan erősíteni és ápolni kell.

Az áhítat után Nagykároly felé indultunk, ahol meglátogattuk a Károlyi kastélyt, ezután várt ránk Máthé Róbert pszichoterapeuta tanulságos és figyelemreméltó előadása, ami szintúgy a házasságot boncolgatta, annak jó és kevésbé jó oldalaival. Mindenki egyetértett azzal, ha gördülékeny a kommunikáció a házastársak között, és el tudják fogadni egymást olyannak amilyenek, akkor bármilyen akadályt le lehet győzni. Az előadás játékkal ért véget, ami jókedvre derített bennünket és derűsen indultunk a következő programpontunkra. Koltón éppen Petőfi hétvége volt, híres poétánkat ünnepelték, így megnézhettük Petőfi Sándor, A helység kalapácsa – komikus eposz és rendhagyó irodalomóra című előadást, amit a Szigligeti színház Liliput Társulata mutatott be.

Vasárnap reggel meglátogattuk a Teleki Kastély-t, majd részt vettünk a szabadtéri istentiszteleten, amit a kastély udvarán tartottak. Mindezek után hazafelé indultunk, útközben Szaploncán  meglátogattuk a Vidám temetőt, majd Máramarosszigeten a  Börtönmúzeumot, utolsó megállónk a Barcánfalvi kolostor volt. Csodás tájakon jártunk, leírhatatlan élményekkel gazdagodtunk.

Köszönet Hargita Megye Tanácsának a támogatásért, Madaras Mihály lelkipásztornak és feleségének Madaras Melindának a szervezésért, és nagyon reméljük, hogy a támogatók, szervezők és Isten segítségével lesz majd még folytatás. Szeretettel várjuk mindazokat a házasokat is, akik mélyíteni szeretnék Istennel való kapcsolatukat, építeni, erősíteni szeretnék házasságukat. A Házasok Klubjának ajtaja nyitva áll. Szeretettel várunk!

 

Király Hajnal – Házasok Klubjának tagja

 

Olvasd elsőnek friss híreinket RSS csatornánk vagy hírlevelünk segítségével!

Véleményed számít!