'21 dec
30

.           Naponként tanúi lehetünk annak, hogy a kiscsoportok, a család, a baráti közösségek, miként esnek áldozatul ebben a mostani helyzetben, és sajnos ez alól a gyülekezeti közösségeink sem kivételek. Egyre inkább jellemzővé válik, hogy bezárkózunk, elszokunk a közösség megélésének különböző formáitól. Éppen ezért ebben az esztendőben a hatályban lévő szabályokat betartva igyekeztünk hangsúlyt fektetni a közösség fejlesztő programokra, eseményekre. Ennek a törekvésnek az eredményeképpen került sor a Maroshévízi Református Egyházközség szervezésében, a több állomásból, és többféle korosztályt megszólító, „Közösségfejlesztéssel a Biblia tükrében” című eseménysorozatra. Első renden a Nőszövetségi tagok vehettek részt egy 40 órából álló bibliodrámás sorozaton, melyet Kabai Ferenc, bibliodrámás szakember vezetett. Gáspár Erika, résztvevő nőtestvérünk észrevételeit, gondolatait az alábbiakban olvashatjuk:

„A bibliodráma egy olyan csodálatos alkalom, ahol megéled a hited, át tudod élni az érzéseit a tanítványoknak, a Jézus körüli embereknek. Mindemellett egy óriási önismeret lehetőség is. Ami csodálatos, ugyanakkor nehéz is tud lenni. Megismerni magunkat, ráeszmélni a hibáinkra, tévedéseinkre, nem mindig könnyű. De végezetül feltöltődve, lelkileg megbékélve, megismerve önmagunkat, legbensőbb titkainkat, elfogadva mindezeket, azzal a reménnyel távozunk, hogy a mi és a körülöttünk élők életét jobbá tesszük, tehetjük!

            Második célcsoportként az ifjúsági közösség tagjait szólítottuk meg. A nekik szervezett alkalmat Orbán Imola, élménypedagógus szakmai segítségével valósíthattuk meg. Ennek során a fiataljaink élménypedagógiai játékok, feladatok segítségével fedezhették fel a bennük rejlő, Istentől kapott tálentumokat. Megtapasztalhatták, hogy ezeket latba vetve miként válhatnak a közösség cselekvő, és egymás számára is hasznos tagjaivá.

Ezen alkalmak létrejöttéhez a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által nyújtott pályázati támogatást használhattuk fel, amelyet ezúton is hálásan köszönünk!

Madaras Mihály Attila, református lelkipásztor

Olvasd elsőnek friss híreinket RSS csatornánk vagy hírlevelünk segítségével!

Véleményed számít!