Az elmúlt hét vége érdekes és gazdag programokat hozott a hévízi magyarságnak.
Jún. 19-én zajlott le az I-VII osztályosok évzáró ünnepsége amely ökumenikus szentmisével zárult. A szentmisét Böjte Csaba atya, ferences rendi szerzetes tartotta, közreműködött László Áron katolikus plébános, valamint Baricel-Kiss Krisztián református tiszteletes. A szentmise után a Kemény János gimnázium dísztermében zajlott le a Szt. Péter és Szt. Pál Napköziotthon projektzáró rendezvénye, ahol Böjte atya tartott beszédet. Csibi Brigitta program felelős beszámolt az évközi tevékenységekről, képekkel illusztrálva azokat. A programban résztvevő gyerekek furulya előadása emelte az esemény hangulatát. Végül, a teltházas közösség megtekintette a gyerekek munkáit. A projekt anyagi hátterét a Kemény János Alma Mater Egyesület pályázati támogatással biztosította.
Szombaton ,június 21-én ünnepeltük az 1944-ben született hévízi és Hévízen letelepedett 70 évesek találkozóját a római katolikus templomban László Áron katolikus plébános és Barticel-Kiss Krisztián református tiszteletes közreműködésével. A több mint 50 ünnepeltet virág áradattal köszöntötte a zsúfolásig megtelt templom meghatott közössége. A nagyon jól sikerült rendezvény szervezői Pál Magdolna és Korpos Rózália voltak, akiknek ezennel is köszönetet mondunk.
Vasárnap, június 22-én tartották meg először az Apák Napját. A rendezvényt a református tiszteletes házaspár szervezte és bonyolította le a gimnázium torna termében. A változatos apák-fiúk vetélkedőket foci meccs követte, majd minden résztvevőt és nézőt babgulyás ebédre invitáltak. A szép számú társaság kitűnő hangulatban töltötte vasárnapját, megköszönve a szervezők kezdeményezését és fáradságos munkáját.
Mohácsek Ákos, Fotó: Rokai János

Olvasd elsőnek friss híreinket RSS csatornánk vagy hírlevelünk segítségével!

Véleményed számít!