'17 feb
26

Örökségünk a tánc hagyományőrző rendezvénynek adott helyet a maroshévízi Kultúrotthon 2017 február 24-én. A rendezvény célja az volt, hogy a Kemény János Elméleti Líceumban működő Csillagszem táncegyüttes továbbra is folytatni tudja néptánc tevékenységét. Partnerként érkezett a rendenyre a székelyudvarhelyi Boróka Néptáncegyüttes, akik fellépésüket felajánlották a Csillagszemnek.
Rendezvényünket megtisztelte jelenlétével Bende Sándor úr, RMDSZ parlamenti képviselő és Lukács Bence Ákos konzul úr, Magyarország csíkszeredai Főkonzulátusának képviselője.
Az igazgatói köszöntő után, a konzul úr kiemelte magyar kultúra megőrzésének jelentőségét a néptánc által.
A tánccsoportok váltakozva különböző táncrendeket adtak elő, lépéseikkel, színes ruhájukkal sok tapsot kaptak a közönségtől. Köszönet a Boróka táncegyüttes oktatóinak, csoportvezetőjének Kelemen Erzsébetnek, a Csillagszem tánccsoport oktatójának, Rigmányi Lajosnak és a csoportvezetőjüknek, Madaras Melinda tanárnőnek, hogy együtt létrehozták ezt a színes előadást. Köszönet a másik vendégcsoportnak is, akik gondoskodtak arról, hogy a néptánc élőzene kíséretében bontakozzon ki.
Köszönet Maroshévíz helyi tanácsának és polgármesteri hivatalának, hogy helyt adott a rendezvénynek.
Köszönet a Kemény János Elméleti Líceum Szülőbizottság Egyesületének a pozitív hozzáállásért és a sok fáradozásért ahhoz, hogy ez az esemény megszerveződjön. Köszönet minden helyi vállalkozónak, akik anyagi hozzájárulásukkal vagy másképpen támogatták ezt a rendezvényt.
Hiszünk abban, hogy még több fiatal csatlakozik hagyományőrző tevékenységeinkhez és a Csillagszem tánccsoport folytatja elkezdett munkáját.

Deme Gabriella, a maroshévízi Kemény János Elméleti Líceum igazgatója

Olvasd elsőnek friss híreinket RSS csatornánk vagy hírlevelünk segítségével!

Véleményed számít!