'12 aug
31

A lúdtalp és a láb problémái
A láb csontozatának, szalagrendszerének elhelyezkedése és izomzatának mechanikai felépítése révén, olyan csodálatos „mérnöki alkotás” használói lehetünk, amely nemcsak hordozza testünk egészét, hanem apró izmainak mozgásával és a lábszár izmainak összehangolt mozgásával egyensúlyunk megtartásában játszik szerepet.
Az emberi test különböző részei egy összehangolt egység része. Amint ebben az egységben valamilyen zavar következik be, képes arra, hogy tovább korrigálva fenntartsa működét. Ennek azonban súlyos következményei lehetnek. Bizonyos részek elvesztik alapvető funkciójukat, mások ezt átvéve, próbálják a rendszert működésben tartani, szintén mások rovására. Ez addig folytatódik, míg egy helyen a hibakorrekció már nem tud észrevétlenül működni. Ilyenkor jelentkeznek a fájdalmak, kitüremkedések, duzzanatok, asszimetriák, degeneratív túlszaporodások (csontállomány), alaki elváltozások.
Ez a lábboltozat – süllyedésnél a nehézségi erő fokozott hatásának következménye, amelynek későbbi hatásai nemcsak helyi alaki elváltozást, hanem a lábujjaktól a medencéigilletve a gerincoszlopig kiható elváltozást okozhatnak.Ezeket, a gyengítő tényezőket egész kisgyermekkorunk óta gyűjtögethetjük.
Az okok között szerepelhet:
A korai talpra állítás, a korai cipőviselés, a nem megfelelő cipő viselése, a sima és kemény talaj, fokozott igénybevétel, túlerőltetés (cipekedés, túlzott sport), a testsúly / magasság hirtelen növekedése (6 – 10 éves kor), - 16 – 20 éves korban a túlterhelés, növekedés, terhesség alatti testsúlynövekedés, a tartás megváltozása, klimax táján, valamint alkati, és csontproblémák, ritkán veleszületett, sérülések, vagy bénulások következményeként
Amikor az izmok és szalagok nem tudnak ellenállni a külső behatásoknak, akkor talpi felszínen egyes szalagok megnyúlnak, a lábfej háti felszínén zsugorodnak, bedőlhet a belső boka a szalagok túlnyúlása következtében, a lábboltozat eltűnik. Ezzel egy időben, az izületi változások következtében a csontok is deformálódhatnak. A test alátámasztási pontja eltolódik és létrejön a kompenzáció a térdekben, a csípőben (medenceszög kibillen), a gerincen (gerincferdülések, gerinccsavarodások (bordapúp), tartási rendellenességek, izom rövidülések,- túlnyúlások, súlyosabb esetekben belső szervi működészavarok).
Kezelés
Ezen elváltozás esetében a legjobb a megelőzés. A lúdtalp, bokasüllyedés esetén pedig az elváltozás bármelyik életkorban kialakulhat fent említett módokon.Cégünk megpróbál a lábproblémakkal küzdőknek segítséget nyújtani. Ezért dolgoztuk ki a számítógépes talpvizsgálatot és az ehhez kapcsolódó egyedi talpbetét gyártást. Ez a talpbetét egy egyedi betét amiaz Ön talplenyomata után készül! Nagyon fontos az egyedi talpbetét készítése, hisz minden embernek más és más problémája, panasza van, amit egy szériéban gyártott betét a legtöbb esetben nem tud korrigálni.

Jöjjön el szeptember 3-tól a járóbeteg rendelő (policlinica) földszintjén található rendelőnkbe hétfőn, szerdán és pénteken 9,00-14,00h között illetve kedden és csütörtökön 9,00-16,00h között, hozza el a gyerekét, láb-,térd-, derék- vagy hátfájással küzdő családtagját vagy ismerősét, hogy elvégezzünk egy ingyenes számítógépes talpviszgálatot és hogy segíteni tudjunkha szükséges!

Olvasd elsőnek friss híreinket RSS csatornánk vagy hírlevelünk segítségével!

Véleményed számít!