2020 október 1-én a választmány kezdeményezésére, a helyhatósági választásokat kiértékelő gyűlést tartottak Maroshévízen. Az elemzés során fény derült arra, hogy az elmúlt 12 év alatt a választási eredmények ciklusról ciklusra csökkentek. Ez tetőfokát az idei helyhatósági választásokon érte el, amikor az eredmény drasztikusan visszaesett az előző választásokhoz képest. Ugyanakkor a választmány tagjai sérelmezték, hogy Bodor Attila-Béla elnök nem tartotta be sorozatosan az alapszabályzatba rögzített kötelességeit, valamint az idei helyhatósági választások során figyelmen kívül hagyta az SZKT által előírt szabályzatot. Ezt követően egy javaslat hangzott el az elnök felfüggesztését illetően. Az alapszabályzat előírásainak betartásával a helyi választmány kétharmados többséggel felfüggesztette Bodor Attila-Béla elnököt. A választmány a további teendők, illetve a tisztújító küldöttgyűlés munkálatainak előkészítésével egy ideiglenes elnököt választott meg Deme Károly-Zsolt személyében.

A Maroshévízi RMDSZ választmánya

Olvasd elsőnek friss híreinket RSS csatornánk vagy hírlevelünk segítségével!

Véleményed számít!