'13 nov
12

A gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház november 19-én, kedden délelőtt 11.00 órától a Füttyös kalandjai című gyerekelőadással érkezik a maroshévízi Művelődési Házba. Jegyek ára 6. Jegyek válthatók a Polgármesteri Hivatal pénztárában, vagy előadás előtt egy órával a helyszínen.
Nagy Olga erdélyi folklorista Fütykös és a sárkány c. művét és más meséit dolgozza fel a mesejáték. A klasszikus magyar népmesemotívumokra felfűzött történetet hagyományos népi hangszerek, a vásári komédiák hangulatát idéző humoros, könnyed, de nagyon pontos játékstílus, a gyors, egyszerű, látványos helyszínváltások teszik izgalmassá. Füttyös, a szegény parasztlegény, aki ugyan rest a kétkezi munkára, de esze, szíve a helyén, világgá indul, hogy megkeresse szerencséjét. Eljut Búvalbélelt ország számos „keserves-bús” falujába, hogy helyrecsavargassa a meghibbant emberek eszét, majd Bergengócia szeszélyes királykisasszonyának udvarába vándorol: ott vár rá az igazi feladat. Nem sárkányt, hanem királylányt kell szelídítenie. Az emberi butaságon túl, még a kétfejű Ördög-Bördöggel is meg kell küzdenie… Boldogulása felé vezető útján józan paraszti esze, igazságérzete, bátorsága és hite segíti őt, s a remény hogy változtatni tud ezen a nagyon fejtetőre állított világon.
SZEREPLŐK:
Bartha Boróka, Boros Mária, Kolozsi Borsos Gábor, Köllő Nándor-András, Máthé Annamária, Mihály Alpár Szilárd, Moşu Norbert-László, Tamás Boglár, Vajda Gyöngyvér
VALAMINT: Ciprian Chiricheş, Csavar Boróka, Răzvan Gorgan
ZENÉSZEK: Csibi Szabolcs, Kelemen István
KELLÉKKÉSZÍTŐ MESTER: Zayzon Ádám

RENDEZŐ: MÁRKÓ ESZTER
Az előadás a Színház Székelyföldnek program keretén belül jött létre Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Kulturális Központ támogatásával.

Olvasd elsőnek friss híreinket RSS csatornánk vagy hírlevelünk segítségével!

Véleményed számít!