'13 nov
13

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács gyergyószéki szervezete, a Rákóczi Szövetség gyergyószentmiklósi szervezete, valamint a 16 PATAK Egyesület 2013. november 22-én rendezi meg Gyergyószentmiklóson a XXI. Gellért Sándor vers- és prózamondó verseny gyergyószéki szakaszát.
A verseny célja a népköltészet és az egyetemes magyar irodalom népszerűsítése különös tekintettel a Magyarország határain kívüli magyar irodalomra. A verseny célja, anyanyelvünk ápolása, a tiszta szép magyar beszéd iránti igény felébresztése, illetve ébrentartása.

Részvételi tudnivalók
1. A XXI. Gellért Sándor vers - és prózamondó verseny gyergyószéki szakaszán azok a Gyergyó vidékén élő, vagy tevékenykedő műkedvelők vehetnek részt, akik betöltötték 12. életévüket.
2. Egy-egy fellépés időtartama nem haladhatja meg a 10 percet, de nem lehet kevesebb 2 percnél.
3. A versenyző 2014. november 20-ig elküldi az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács gyergyószéki szervezetének címére jelentkezési lapját, az alábbi adatokkal:
a versmondó neve, születési adatai, foglalkozása, pontos címe, telefonszáma, e-mail címe. Kérjük, mellékelje a bemutatásra szánt irodalmi művek címeit és szerzőinek nevét.
4. Útiköltséget nem tudunk megtéríteni. Kérjük a szavalókat küldő intézményeket, vállalkozókat, oktatási intézményeket, hogy támogassák a versenyzőket az utazási költségeik megtérítésével vagy részbeni támogatásával.
Címünk és elérhetőségeink: Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Gyergyószentmiklós, isz. 535500, Szárhegyi / N. Balcescu út, 15-17. szám, telefonszámok: 0266-361970, Bákai Magdolna: 0740-230309., 0762248682, e-mail: bakai.magdolna@gmail.com.

A XXI. Gellért Sándor vers-és prózamondó verseny irodalmi anyaga.
1. Egy szabadon választott vers vagy próza a Magyarország határain kívüli magyar irodalomból.
2. Egy szabadon választott vers vagy próza az egyetemes magyar irodalomból, amelybe beletartozik mind a Magyarország határai kívüli magyar irodalom, mind a népköltészet minden műfaja.

Díjazás
Az első három helyezett versmondó könyvjutalomban részesül. Szintén könyvjutalmat nyer a versenyzők által legjobbnak tartott, valamint a legtöbb közönségszavazatot összegyűjtő szavaló. Ezen kívül felajánló intézmények, vállalkozók, magánszemélyek, szervezetek ajándékainak kiosztására kerül sor. Azok a díjazottak, akik betöltötték 15. életévüket, részt vehetnek a XXI. Gellért Sándor vers - és prózamondó verseny Kárpát-medencei szakaszán, melyet 2013. december 6-8. között rendeznek meg Szatmárnémetiben.

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács – Gyergyószék

Olvasd elsőnek friss híreinket RSS csatornánk vagy hírlevelünk segítségével!

Véleményed számít!