'13 nov
21

A gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház november 22-én, péntek este 19.00 órától a maroshévízi Művelődési Házban mutatja be Kövesdy István rendezésében Háy János Mandragóra című komédiát, mely Machiavelli reneszánsz kori vígjátékának kortárs átirata. Jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 8 lej. Jegyek válthatók a Polgármesteri Hivatal pénztárában, vagy előadás előtt egy órával a helyszínen.
Machiavelli Mandragóra című komédiája öt évszázaddal ezelőtt íródott. A darab akkor elképesztő merészségnek bizonyult társadalom-, erkölcs- és jellembíráló üzenetével. Nem véletlen, hogy Háy János épp ezt a komédiát írta újra és tovább: botrányos volta, ideális szerelem és intrika különös keveréke által Machiavelli vígjátéka a mai kor számára is érvényes kérdéseket vet fel.
Háy János darabjában egy Istentől elhagyott vadnyugati poros kisváros a helyszín, ahol a megszokott reggeli (déli, délutáni és esti) pisztolydurrogástól, néhány alkalmi lincseléstől eltekintve alig történik valami érdemleges. Ez az ifjú és bohém Callimaco szülővárosa is, aki mindeddig egy élettől pezsgő, távoli nagyvilág mondén fővárosaiban, szépasszonyok szoknyái közt kereste az egyetlen, makulátlan és igaz Szerelmet. Vonzalmának tárgya ezúttal Lukrécia, a Vadnyugat talán egyetlen ártatlan és tiszta asszonya…SZEREPLŐK:
CALLIMACO: Moşu Norbert-László
LIGURIO: Kolozsi Borsos Gábor
SIRO: Mihály Alpár Szilárd
NICIA: Henn János m. v.
JUAN: Köllő Nándor
SOSTRATA: Bartha Boróka
LUKRÉCIA: Máthé Annamária / Vajda Gyöngyvér
PAP: Kovács Károly e. h.
ASSZONY: Tamás Boglár / Boros Mária
COWBOYOK:
Molnár Cs. Antal, Angi Károly, Fórizs László, Máthé Annamária / Vajda Gyöngyvér
ZENESZERZŐ: Apostolache Kiss Zénó
DÍSZLET- ÉS JELMEZTERVEZŐ: Damokos Csaba
RENDEZŐ: KÖVESDY ISTVÁN

Olvasd elsőnek friss híreinket RSS csatornánk vagy hírlevelünk segítségével!

Véleményed számít!