'16 dec
29

A PRO Maros labdarúgó csapat a rövid fennállása óta a legjobb évét hagyja a háta mögött. Ez alkalommal egy pár teljesítményünket akarjuk önökkel is megosztani, mely teljesítmények nem valósulhattak volna meg a „2016 PRO Maros” program nélkül, melyet a helyi önkormányzat támogatott, ugyanakkor több önkéntes és klubtag hozzájárulásának is köszönhető, de köszönet a csapat szurkolóinak is, akik mindig mellettünk voltak.
1. a 2015-16-os labdarúgó idény rossz teljesítménye után Dunca Marius átveszi a csapat irányítását, jó felkészülésének örvend a csapat, új játékosok jönnek a keretbe.
2. A hazai pályán lezajlott mérkőzés a Gyergyószentmiklósi Jövő csapatával, mely mérkőzés 2-2-re végződött, az idény legszebb mérkőzése volt.
3. május 14-én az ifi U 19-es csapat Hargita megye bajnokai lettek, 11 mérkőzésen diadalmasan hagyták el a pályát, míg csupán egy alkalommal szenvedtek vereséget. 63 gólt lőttek és 18-at kaptak. A klub történetében ez az első bajnoki cím.
4. május 20-án az ifi U 19-es csapatnál, Tudor Dan Tararache átveszi a csapat edzését Roca Dan-tól.
5. május 21-én a felnőtt csapat a megyei bajnokság első felvonását a 6. helyen végzik, 4 ponttal az éllovastól lemaradva.
6. Június 2. A Románia Kupában a felnőtt csapat a megyei elődöntőben búcsúzik, amikor Csíkszépvízen 3-1-re kikaptak. Eddig a vereségig Vasláb csapatát 7-0-ra és a Gyergyószentmiklós csapatát 3-0-ra győzték le.
7. Június 9. Az ifjúsági U 19-es csapat a megye-közti mérkőzéseken Nyárádtőn kellet, volna, játszódjon, de a hévízi csapat különböző okok miatt nem jelent meg a mérkőzésen, így 3-0-ra veszítettek, míg a visszavágón a hévízi gárda 4-0-ra alul maradt.
8. Július 1. A Maroshévízi Maros és a PRO Maros csapatok egyesülnek, így a csapat tagok 40-ről 115-re emelkednek. Jelenleg a klubnál minden korosztályos csapat működik.
9. Július 22-23. Meg lett szervezve az 5. Maroshévízi Napok Kupája a PRO Maros csapata a 2003-ban születettek csoportját nyerte meg.
10. Augusztus 1, Jánosi Valer irányítása alatt megalakul a „teljesítményi csoport”.
11. Augusztus 8. Tararache Tudor és Tararache Silviu, ki lettek nevezve edzőknek.
12. Augusztus 10 – szeptember 10. A felnőtt csapathoz leigazolnak több tehetséges játékost.
13. Szeptember 10. Az új idényben négy csapattal indul a klub (az előzőben csak 2 csapattal), felnőttek, U19, U15 és U9.
14. A felnőtt csapat tapogatózva kezdi az idényt, az U19 csapata mintha ágyúból lettek volna kilőve, míg az U9 és U15-ös csapatok teljesítményeik változóak.
15. Hazai pályán a felnőtt csapat 36 gólt lő 6 mérkőzésen és csak 2 gólt, kapnak, mi több az elmúlt idény bajnokát is legyőzik, így a csapat az első helyről várja a visszavágó mérkőzéseit, egy ponttal a csíkszerdai csapat és székelykeresztúri csapatok előtt. Ugyanakkor a PRO Marosnak vannak a legjobb támadói, de a legjobb hátvédjei is. Nem kaptak egy piros lapot sem és csak 13 sárga lapot kaptak 13 mérkőzésen.
16. Az U19-es csapat a bajnokság fordulóját az első helyen végzi 3 pont előnnyel, a csapat csak egy mérkőzést veszített el. Az U15-ös csapat a 8. lett 11 csapat közül, míg az U9 a 4. lett 12 csapat közül.
17. December 9. A Mikulás meglátogatja a PRO Maros csapatot, megérdemelt ajándékokat osztva a játékosoknak.
Ez alkalommal is köszönjük mindenkinek a támogatást és kívánunk Békés Boldog Új Eszezendőt. Hajrá Maros!
Bűkfeyes-Rákossy Zsombor

Olvasd elsőnek friss híreinket RSS csatornánk vagy hírlevelünk segítségével!

Véleményed számít!