'07 Sze
30

Megkezdődött az Országos Ifjúsági röplabda bajnokság. A fiú ifjúsági I. korcsoport első fordulójában: Dezsi ISK – Maroshévízi ISK 3-0.

'07 Sze
22

Miután június hónapban a helyi Polgármesteri Hivatal kérésére a csíkszeredai Sapienta egyetemről egy munkacsoport felmérte a hévízi integrált fejlesztési stratégiáját, mely a 2007-2013-as időszakot érintené, melynek elkészült az első részének egy előzetes változata a „Maroshévíz integrált fejlesztési stratégiája” címen. E 72 oldalas dokumentációban a csoport tagjai összefoglalták a településen végzett észleléseiket, felméréseket. Az említett dokumentáció… Tovább »

A helyi Kulturális Központ gondozásában „Sangidava” néven egy új könyv jelent meg. E könyv 506 oldalán ismerteti az olvasókat az utóbbi tíz év alatt elhangzott beszédeket, amelyek az évente megrendezendő „Miron Cristea Napok” alkalmával voltak bemutatva, felolvasva. A könyv előszavát Dr. Ioan Lăcătuşu írta.

A nagy esőzések és egy felhőszakadás miatt a Vég-árny negyedben eldugult egy híd a Köves patakon. A dugulást a kivágás után hagyott fadarabok és más hulladékok okozták. Az említett patak kijött a medréből és elárasztotta a Lukács és Antal családok háztájait. Az utóbbi családnál a víz behatolt a konyhába is.