'07 okt
30

Pénteken, november 2-án 10 és 12 órai kezdetekkel, egy tematikus és fejlesztési nap keretén belül, csíkszeredai Sapientia egyetemről egy munkacsoport, találkozót szervez a helyi üzletemberekkel, intézmények vezetőivel, tanácsosokkal, lakosokkal. Az találkozó a helyi Tanács gyűléstermébe lesz megtartva. Az említett munkacsoport hévízi integrált fejlesztési stratégiáját dolgozza ki az 2007-2013-as időszakra.

'07 okt
28

Életének 82. évében, október 27-én, elhunyt Dr. Baróthy Miklós nyugalmazott tüdőgyógyász főorvos. 51 éven átszolgált a maroshévízi korháznál, melyből 25 évet igazgatóként. A temetése október 29-én lesz a helyi kornisai temetőbe. Isten nyugtassa.

'07 okt
27

A helyi polgármesteri hivatal közel 1700 villanyégőt vásárolt a közutak világítására. Az égőket egy kolozsvári villamossági vállalat munkásai szerelik fel és eddig több mint fele már fel, van szerelve az utak mentén. Az égőket a hivatal lízingbe vette meg és hét év alatt, kell ezeket kifizetnie.

'07 okt
22

Neve mára sajnos inkább Maroshévízen és környékén ismert, de az idősek körében Erdély több településén ismerték hallottak róla. Neve szorosan összefügg a maroshévízi fotbal élettel, az 50-es években kitűnően szereplő Lendület nevű „Arany” csapattal. 1951-re egy ütőképes fotbal gárda alakult Maroshévízen, a csapat az Észak Erdélyi csoportban szerepelt és nem akárhogy, hisz 1951-1956 között évente… Tovább »

'07 okt
19

Tegnaptól egy küldöttség érkezett városunkba a Budapest XV. kerületből. A küldöttséget Hajdú László polgármester, országgyűlési képviselő vezeti.

'07 okt
15

Tegnap az Országos kis ifjúsági bajnokság 2. fordulójában, a következő eredmények születtek: – fiuk, Maroshévízi ISK – Kolozsvári ISK 3-0, – lányok, Maroshévízi ISK – Dicsőszentmártoni ISK 3-0.

'07 okt
14

Miután ezelőtt egy pár héttel RMDSZ-es küldöttség tett eleget egy meghívásnak, a mai nap folyamán a Nagy Romániások is ellátogatnak a Belga fővárosba. Ők a Nép Párt meghívásának tesznek eleget. A küldöttségbe több mint 50 személy kapott helyet és ezek között található a hévízi Munteanu Elena.

Szombaton 10 óra 30 perces kezdettel, a helyi zöldségpiacon lesz megtartva az immár hagyományos termés nap, „Maroshévízi Ősz” elnevezéssel.

Miután a helyi polgármesteri hivatal egy harcot kezdet az illegálisan épített fásszínek ellen, jelenleg a szintén hivatalos iratok nélküli tetőzetek ellen kaptak 13 tömbház lakói felszólítást. Megjegyezendő, hogy e tetők építésére a lakosok rá voltak kényszerülve, hisz az építők munkálatai nem voltak jó minőségűek, így az eső állandóan el árasztotta a 4. emeleten lakókat. Vajon… Tovább »

Egy újabb könyv jelent meg a könyvesboltokban a fent irt cím alatt. E könyvet a maroshévízi Lazăr Costel-Cristian muzeológus írta és tette közzé. A könyv betekintést nyújt Csík megye életéről a két világháború közötti időszakról. Megtudhatjuk a román és magyar közösségek jó viszonyait. A könyv korabeli dokumentumokra alapozva jöhetett létre, és egyben tükrözi a Csík… Tovább »