'07 dec
30

Nemrég zajlott le Buseteniban az Országos Hegymászó vegyes nehézségű bajnokság, melyen a maroshévízi 26 éves Andrecut Florin Ciprian, aki egyben a válogatott tagja is, a harmadik helyen végzett. A verseny után elkészült a Román hegymászó sportolók 2007-es ranglistája melyen a hévízi sportoló az ez évi versenyeken elért jó eredményeinek köszönhetően a hatodik helyen végzett.

'07 dec
27

Ahogy a korábbi években is előfordul az ünnepek alakalmával a maroshévízi kórház sürgősségi osztályán sok beteg jelentkezett, vagy lettek be szállítva. Az idén, amint megtudtuk Zaharia Sanda ügyeletes orvostól, az előbbi évekhez képest kevesebb beteg került a sürgősségre. De így is három fiatalt alkohol kómában szállítottak be, míg szintén három esetben verekedés okozta sérülések miatt,… Tovább »

'07 dec
23

E héten Maroshévízen is elkezdődött a már közel egy éve zajló népszavazás az önrendelkezésért. Jelenleg ilyen népszavazás Marosvásárhelyen zajlik ahol (akárcsak más településen is) az RMDSZ és a Székely Nemzeti Tanács közösen szervezi. Hargita megye több településén is már lezajlott, így most városunkon a sor, hogy megtörténjen, hisz a szavazás január végéig le kell, záródjon… Tovább »

'07 dec
20

Befejeződött az ifjúsági megyei bajnokság. A Bolfa Ioan edzette 1993-94-ben született és az 1997-98-ban született ifik a csoport első helyén végeztek (8 csapat közül), így mondhatni lehet, hogy eredményes volt a nyári Dániai edzőtáborozás. Sok sikert továbbra is.

'07 dec
13

A napokban a maroshévízi rohammentők (SMURD) alegysége, licitáláson egy modern mentőkocsit nyert melynek értéke 70.000 euró. A kocsihoz szükséges orvosi felszereléseket Raed Arafat fogja biztosítani melyek értéke 20.000 euró. A mentőautó maximum három hónapon belül fog megérkezni településünkre.

'07 dec
11

Befejeződtek az ifjúsági I lány korcsoportú röplabda csoportmérkőzései. A hévízi csapat utolsó két eredménye: Dicsőszentmártoni ISK – Maroshévízi ISK 0-3 és Maroshévízi ISK – Marosvásárhelyi ISK 3-1. A hévízi csapat bejutott az elődöntő tornára, mely Maroshévízen lesz megtartva január végén.

Mindenik nagy településnek megvan a maga sajátos címere. Ezek hol régiek, több száz évesek, hol új keltezésűek. Jelenleg minden municípium és város rendelkezik címerrel, kivéve Maroshévízt. Az eltelt öt év alatt már voltak kísérletek egy saját címer elkészítésére, de mivel ezek nem feleltek meg egyes követeléseknek a heraldikai bizottság ezeket sorra elutasította. Vajon menyit kell… Tovább »

Ünnepélyes keretek között felavatták Hévízen a megye első prefektusi hivatalát. Az ünnepség a megyei katonai zenekar előadásával kezdődött, majd beszédet mondtak: Constantin Strujan megyei prefektus, Dézsi Zoltán államtitkár helyettes, Dusa Mircea képviselő és Baciu Niculae helyi polgármester.

Pénteken 13 órától lesz hivatalosan megnyitva a maroshévízi prefektusi hivatal irodája. Az iroda vezetője Vîjeilă Constantin, és a közönségi program 8-16 óra.

Településünk sok természeti adottsággal rendelkezik melyeket, sajnos nem tudunk kihasználni. Egyik ilyen adottság a termálforrások, melyek sajnos kezdenek eltűnni. Egy ilyen forrás a zöldség piac szomszédságában van, melyet sajnos egy szomszéd lakó 1990 után bekertelt, így mára csak ö használhatja. Egy másik ilyen forrás az Urmánczy strand szomszédságában, a volt zsidó fürdő mellett található. E… Tovább »