Ma a „Billa” cég és a maroshévízi helyi tanács egy együtt működési szerződést irt alá. A szerződés értelmében az említett cég az év végéig a jelenlegi zöldség piac helyébe egy supermarketett fog nyitni. Az első „Billa” (magyarul a Billiger Laden „olcsó üzlet”-et jelent) üzletet 1953-ban nyitották Bécsben, míg Romániában, 1999-ben lett felavatva az első üzletük.

Pénteken, március 27-én, 14 órai kezdettel a maroshévízi Kemény János Elméleti Líceumban „Urmánczy Nándor” versenyre kerül sor.

Pénteken, március 27-én 13 órai kezdettel új székhelye lesz a maroshévízi polgármesteri hivatalnak és a helyi tanácsnak. Az említett intézmények az 1982-ben elkezdett és kultúrháznak is helyet adó épületbe fog költözni. Habár a kultúrházavatásig még egy évet fog kelleni várni a már említett hivatalok e hét végétől már az említett épületbe végzik tevékenységüket. Ugyanakkor ebben… Tovább »

Holnap, szombaton, március 21-én, 17 és 19 órától a helyi Kemény János Líceum dísztermében kerül sor a „Székelylend” elnevezésű színészcsoport „Showtalanok” című humoros műsoruk előadására, melyre szívesen várunk mindenkit.

A múlt hét végén zajlott le Bukarestben az Országos elődöntő nagyifjúsági röplabda torna. Eredmények: Nagybányai ISK – Maroshévízi ISK 3-0, LPS Cimpulung Muscel – Maroshévízi ISK 3-1, Rapid Bukarest – Maroshévízi ISK 3-0, Konstancai ISK – Maroshévízi ISK 2-3 és Maroshévízi ISK – Botosan-i ISK 3-0. Végső rangsor: 1. Rapid, 2. Nagybánya, 3. Cimpulung, 4…. Tovább »

Lupén melletti sípályán zajlott le a múlt hét végén az országos alpesi sí bajnokság. A maroshévízi ISK eredményei: – kis gyermek csoport: Kiss Vilmos 9. Copot Bianca 3 és Karácsonyi Renáta 11. A nagy gyermek korcsoportban Teslovan Cosmin a 6. helyre futott be.

Fundátán zajlott le az elmúlt hét végén az Országos sífutó bajnokság, melyre több mint 40 sportoló nevezett be. Íme a maroshévízi ISK sportolóinak az eredményei a gyermek korosztálynál: Petrut Vald 7.5 km szabad próbán 10. helyen végzett, Butiurca Alexandru 6. helyen végzett a hagyományos 3 km-es szakaszon és 3. helyen a szabad próbánál. A lányok… Tovább »

A napokban zajlott le Petrozsénybe az Országos kis ifjúsági szánkó bajnokság, melyen részt vettek a maroshévízi ISK sportolói is. Eredményeik: Dobrean Dragos 2. hely egyénibe, Vilcan Alexandru 3. szintén egyéniben, a lányoknál Rosca Madalina 2. és Voda Alina 6. az egyéni próbában. A páros versenyszámon, pedig a hévízi Dobrean – Vilcan páros a 2. helyen… Tovább »

Ma 19 órai kezdettel Maroshévízen lesz megtartva a Gyergyószéki Székely Tanács tisztújító gyűlése.

Tegnap este Ecaterina Andronescu tanügy miniszternő Maroshévízen tartózkodott. A rövid látogatása alatt meglátogatta az O.C. Taslaunu líceumot és a Kemény János líceumot.