1925 óta május utolsó vasárnapja a Magyar Hősök Emléknapja. Azok előtt a magyar katonák előtt tisztelegnek, akik az Árpád-kortól kezdve az 1848–49-es szabadságharc, az első és a második világháború, idején megvédték az országot, elestek a harctereken. Szent kötelességünk emlékezni azokra a magyarokra, akik az elmúlt ezredévben vérüket ontották a hazáért, a szabadságért, a nemzeti függetlenségért…. Tovább »

Megnyitotta a kapuit a Bánffy fürdő is. A felújított, romantikus környezetben levő fürdő nyitva tartása naponta 10-19 óra között, jegyek árai: 8 és 5 lej. Június közepétől, pedig víz alatti világítás is lesz így 22 óra és 2 óra között is, lehet lubickolni.

A megyei fotbal bajnokság legutóbbi fordulójában: Maroshévízi Tudomány – Szentegyházai Vasas 1-6 (0-3).

Mától megnyitotta kapuit az Urmánczy termálfürdő. A lubickolókat egy új modern környezetbe várja a 26 fokos víz. Nyitva tartás: Hétfő 09:00-15:00, kedd: zárva, szerda: 13:00-19:00, csütőrtők – vasárnap: 09:00 – 19:00. a jegyek ára 7 és 5 lej.

Ramnicul Valcean zajlott le az országos líceumoknak kiirt röplabdadöntő, ahol a hévízi O.C. Taslauanu líceum a következő eredményeket érte el: Maroshévíz – Piatra Neamt 3-1, Maroshévíz – Bukarest 3-0, Maroshévíz – Ramnicul Valcea 3-0, Maroshévíz – Nagyvárad 1-3. A 3-4 helyosztón: Maroshévíz – Ploiesti 3-0.

Az elmúlt hét végén zajlott le Szebenbe a megyék közi gimnáziumoknak kiirt röplabda selejtező torna. A hévízi O: C Taslauanu röplabdázóinak eredményei: 2-0 Brassóval, Dicsőszentmártonnal és Kolozsvárral. A döntőbe O.C. T – Kolozsvár 2-1. A maroshévízi lányok bejutottak a döntőbe.

A megyei fotbal bajnokság legutóbbi eredménye: Maroshévízi tudomány – Székelyudvarhelyi Roseal 1-5 (1-0).

Szombaton, május 9-én déli 12 órától a maroshévízi „Kőgombáknál” lobog a Székely zászló. A zászló a Települési Székely Tanács kezdeményezésére lett feltéve, mely eseményt támogatta a helyi Magyar Polgári Párt is. A zászló kitűzésen jelen voltak a TSZT elnöke, alelnöke és titkára.

A megyei fotbal bajnokság legutóbbi fordulójában: Keresztúri Egyesület – Maroshévízi Tudomány 5-1. Szombaton 17 órától a hévízi csapat az udvarhelyiek gárdáját fogadja vendégül.

E héttől a Maroshévízi Múzeumban megnyílt egy fotódokumentum kiállítás városunkról. A kiállított képek 1896-1945 közötti évekből vannak. Szintén e héttől kezdődően a Csíkszerdai Múzeumban megnyílt egy fénykép kiállítás melyen a maroshévízi tutajozásról készített képeket lehet megtekinteni.