„Maroshévízi napok” július 17-20 Július 17, péntek Délután, román népzene Ion Bocşa, Sergiu Cepariu, könnyűzene: Daggu és Kleo Július 18 10 órától a helyi könyvtár új székház avatója Népzene Mircea Simionca és Ioana Hanga, könnyűzene: Compact Július 19 Népzene: „Marmatia” máramarosszigetről, „Rapsodia Călimanilor” és a Marcali városi népzene együttese. Könnyűzene: Desperado. Ezen a három napon… Tovább »

A városi minifotbal bajnokság utobbi eredményei: Runc – Transilvania 2-3, Hobby Sport – Masters 7-0, Atletico – Stiinta I 3-4, Stiinta II – Genex 3-2, Pompierii – Transilvania 7-2, Dinamo – Hobby Sport 0-5, Masters – Legea 3-5, Toplita – Runc 2-2. A további mérkőzések eredményei: Pénteken, június 26: 19 órától Runc – Stiinta II,… Tovább »

Tegnap egy csoport diák a Kemény János líceumtól utazott el a budapesti XV. kerületbe, ahol egy tíz napos kulturális táborozáson vesznek részt.

A napokban a kormány 20 milliárd régi lejt utalt át a helyi hivatalnak, mely pénzből a helyi kultúrház termében elkezdet munkálatokat befejezhetik. Ezek szerint nagy lehetőség van, hogy ez év decemberére őt év után újból kultúrháza legyen településünknek.

Egy csíkszeredai cég nyerte azon két tömbházon történő hőszigetelés, tetőzet készítési munkálatokat melyek a jövő hónap közepén el fognak kezdődni. A szóban forgó tömbházak az N. Balcescu „B” és V. Babes „A”. ugyanakkor ez évben, a Forrás negyedben levő egy tömbházat fogják felújítani és a CEC hátánál levő parkban egy új tömbház építésének fognak neki.

A maroshévízi minifotbal bajnokság eddigi eredményei: Dinamo – Transilvania 7-2, Atletico – Toplita 3-8, Genex – Runc 2-3. II. forduló: Tudomány I – Legea 10-4, Tudomány II – Atletico 4-5, Toplita – Genex 2-2, Dinamo – Tűzoltók 2-4.

Közel egy héten keresztül városunkban egy hengeloi csoport tartózkodott. A Holland vendégek az ottani református egyháztól jöttek mely egyházzal a hévízi református egyház 1991-től testvéri gyülekezeti kapcsolatban, van.

Mától kezdődően a weboldalunkon egy közvélemény kutatás lett elindítva, melyen az érdeklődők szavazatukat tudják leadni, hogy a hévízi könyvtár, amely július 18-tól új székházba költözik, milyen helyi születésű személyiség nevét viselje. Íme a két személyiségről néhány adat: GEORGE SBÂRCEA (1914-2005), újságíró, zeneszerző (ő zenésítette meg A Dónáth útón nyíló orgonák című slágert), zongoraművész, iró. Élete… Tovább »

Megkezdődött egy városi minifotbal bajnokság melyre 12 csapat nevezett be. A mérkőzések hétfőn, szerdán és szombaton zajlanak le. Íme az első eredmények: Hobby Sport – Tudomány 1 6-2, Tűzoltók – Masters 10-5, Legea – Tudomány II 6-6.

Egy maroshévízi család egy értékes pergamen tulajdonosa. D.F.Ö. tulajdonos szerint e ritkaságot mindeddig két személy látta és családi ereklyeként van őrizve. Az 1611-ben megírt dokumentumot Bethlen Gábor fejedelem írta alá melyben, köszönik Fodor Jánosnak és Miklósnak a fejedelem iránti hűségüket.