'11 okt
31

Holnap van a mindenszentek napja, ezért felkérünk minden magyar lakost, úgy ahogy az eddigi években is tettük, holnap 18 órára menjünk ki a Zsákhegyi Magyar Hősök temetőjébe és gyújtsunk egy gyertyát azon sírok fölött akik életüket adták a haza megvédésért.

'11 okt
30

Ma az országos kisifjúsági lány röplabda bajnokság keretén belül: Maroshévizi ISK – Marosvásárhelyi Medicina 2-3.

'11 okt
28

A maroshévízi RMDSZ beadvánnyal fordult a polgármesterhez és prefekturához a kétnyelvű táblák és más feliratok ügyében. Ezt azután, hogy a polgármester úr nem intézkedett a múlt havi tanácsülésen felvetett kérésre. (Infó: Mohácsek Ákos )

'11 okt
25

Kastély vetélkedő indult az interneten, melyre benevezett az Urmánczy kastély is. A verseny keretén belül van egy közönség szavazás is, ezért aki akar szavazzon az alábbi linken: http://webkastely.transindex.ro/?bejegyzes=156 (jobb felöl a SZAVAZZ A CSAPATRA A LIKE GOMBBAL). Köszönjük.

'11 okt
24

A megyei labdarugó bajnokság 9- fordulójában: Maroshévízi Tudomány – Csicsói KSE 2-4 (0-2). A maroshévízi csapat az 5. helyen van.

'11 okt
24

Megjelent a Maroshévízi Hírlap 10. elektronikus és nyomtatott száma.

'11 okt
23

Október 23 az 1956-os forradalom kezdete. A Budapesten kezdődött forradalommal Maroshévízen is akadtak szimpatizánsok. Így 18 személyt meghurcoltattak, néhányukat letartoztattak. Jelenleg ezek közül csupán négyen élnek. Ma a római katolikus templomban az ünnepi szentmisét követően rövid megemlékezés volt a forradalomról és a hévízi „hősökről”.

'11 okt
21

Új helységnév táblákat helyeztek el Maroshévíz település szélein. Az új táblákon csak román nyelven olvasható a településünk neve, igaz, hogy a Gyergyói kijáratnál háttérbe még ott a régi két feliratos tábla is, de máshol már ezeket levették. Vajon az illetékesek már tudják a népszámlálás eredményeit és ezért nem íratták fel a magyar helységnevet is?

'11 okt
21

A napokban zajlott le Szárhegyen az őszi off road enduró fesztivál. A maroshévízi sportolók a következő helyezéseket érték el. Motorosok: gyerekek: 1. Negra Dumitrita. Felnőtt korcsoport C – kategória: 3. Veres Károly. B – kategória: 2. Bucsár Claudiu.

'11 okt
20

Olyan híreket kaptunk több erdélyi városból, hogy egyes népszámlálási biztosok nem kezelik törvényesen nemzetiségre és anyanyelvre vonatkozó rendelkezéseket. Diktáljuk be erre vonatkozó adatainkat és ellenőrizzük azok beírását. Ha nem jár el szabályosan, akkor nem kell aláírnunk. Jelezzük a problémákat a 0800-802009 ingyenes zöld telefonszámra. Fontos, hogy mindenkit regisztráljanak és helyesen.(Infó: Mohácsek Ákos)