Április 2 és 6 között a maroshévízi kultúrházba lesz megtartva a II. Színház Fesztivál iskolások számára. Fellépnek a Kemény János, O. C. Taslauanu, Mihai Eminescu gimnáziumok színjátszói, valamint a Szt. Illés, Andrei Saguna, Miron Cristea általános iskola amatőr színjátszói. Az előadások hétfőn, kedden és csütörtökön 17 órától lesznek, szerdán 15,30-tól és pénteken 16 órától. A… Tovább »

Ma délután egy budapesti csoport látogat városunkba. A csoport élén Németh Szilárd, országgyűlési képviselő, Csepel polgármestere; Borboly Lénárd országgyűlési képviselő, valamint Fráter Olivér parlamenti kabinetfőnökkel. A vendégek meglátogatják városunk nevezetesebb helyeit, majd koszorút helyeznek el Dr. Urmánczy Nándor sírjánál.

Megjelent a Maroshévízi Hírlap márciusi számának a nyomtatott és elektronikus változata is (http://hirlap.marosheviz.info/).

A maroshévízi székhelyű Dr. Urmánczy Nándor Egyesület, ez év május 26-27 között „Maroshévízről elszármazottak” napjait szeretné megtartani. A tervezett programban szerepel: 26-án Bánffy és Urmánczy fürdők meglátogatása, Urmánczy kastély meglátogatása, esetleg a „kőgombák” meglátogatása, este bográcsozás az Urmánczy strandon. 27-én részvétel az ünnepi Szentmisén majd a Zsákhegyi Magyar Katonai temetőben való részvétel a Magyar Hősök… Tovább »

A maroshévízi sípálya honlapjának üzemeltetői közlik a kedves síelőkel, hogy a 2011-2012.s szezon véget ért. Köszönjük mindazoknak akik városunkat választották a téli sportolásban, a pálya munkatársainak, a maroshévízi Hegyimentő Szolgálatnak és mindazoknak akik felejthetetlené és kényelmesé tették téli napjainkat. Szeretettel várjuk a kedves turistákat a következő szezonban, de addig is szívesen lássuk Maroshévíz nyári turisztikai… Tovább »

Az maroshévízi Erdélyi Magyar Néppárt szervezete számára fontos értékek a szabadság, család, nemzet, és a keresztény erkölcs értékein alapuló demokrácia. Célunk egy erkölcsileg tiszta tábor létrehozása, amely elítéli a korrupciót, annak bármely megnyilvánulását, és támogatja a becsületes munkát. Fontosnak tartjuk, hogy szülőföldjén boldoguljon a maroshévízi magyarság, ezért véleményünk szerint minél több pályázati pénzt kell lehívni,… Tovább »

1992-től a mai napon ünneplik a „Vizek világnapját”. Ez alkalommal a maroshévízi Polgármesteri Hivatal, a George Sbarcea városi könyvtár és a Promures Egyesület, a helyi kultúrházba 15 órától előadást fognak tartani ennek kapcsán. Ugyanakkor ma több diákot elvisznek a maroshévízi vízgyűjtőhöz és a víztoronyhoz, hogy betekintést kapjanak hogyan is kerül az ivóvíz a házakba, lakásokba.

A Bucsin tetőn levő sífutó pályán lezajlott versenyen a Maroshévízi ISK sportolói az alábbi eredményeket érték el: Gyerek korosztály 3 km szabad stílus, fiúk: 2. Ababei Iulian. Gyerek korosztály 3 km klasszikus stílus, fiúk: 2. Ababei Iulian. A gyermek váltó 3×3 km-es csoportban a Maroshévízi csapat a 2. helyen végzett (Ababei Iulian, Pop Nicolae Marian,… Tovább »

Vasárnap, március 18-án zajlott le Maroshévízen a gimnáziumok számára kiirt lány röplabda torna megyeközi szakasza. Ez alkalommal brassói, marosvásárhelyi, kolozsvári és a maroshévízi O.C. Taslauanu gimnázium sportolói mértél össze erejüket. A döntő tornára a házigazda csapata jutott, mely csapat mindenik mérkőzését 2-0 aranyba nyerte.

Tudott dolog, hogy az emigrációban elhunyt Nyirő József író hamvait, május 27-én, haza hozzák Spanyolországból és Székelyudvarhelyen fogják eltemetni. Az újratemetést Kövér László házelnök védnöksége alatt a Magyar Országgyűlés Hivatala szervezi, a Székelyudvarhelyért Alapítvány a székelyföldi társszervezői feladatokat látja el. Nekünk Maroshévízieknek a jó hír az, hogy a jelek szerint településünkön is át fogják vinni… Tovább »