Csütörtökön településünkre látogatnak a zarándokvonat szervezői. Ez alkalommal meg látogatják településünket, ugyanakkor a Bánffy fürdőt is meglátogatják melyet a tulajdonosok szeptembertől el szeretnének adni.

A megyei bajnokság 19 fordulójában: Szépvízi MÜ – Maroshévízi Tudomány 3-2 (2-2). A hévízi csapat góllövői: Ungureanu (18) és Tararache (35). A Tudomány a 42. percben még 2-0 ra vezetett.

A pünkösdi búcsú alkalmából (május 18) a maroshévízi RMDSZ autóbuszt bérel zarándokút szervezése céljából Csíksomlyóra. A jelentkezők díjmentesen utazhatnak a helyszínre. Az egész napra kiterjedő program tartalmazza az útba eső kulturális, illetve történelmi vonatkoztatású célpontok megtekintését is. Előnyben részesülnek azok a jelentkezők, akik hátrányos anyagi helyzetű családok tagjai. Részletek és jelentkezés: maroshevizirmdsz@gmail.com email címen, illetve… Tovább »

A Fábián Ferenc Szintárusat, ma, április 27.-én, 19 órától Nótaestet szervez a helyi Izabella vendéglőben. Fellépnek: ének – Bajkó Kinga, Pócs Beáta, Bartis Erzsébet, zene – Baricz Dezső és Barabás László, hang és fény – Mezei Eke Attila. Műsorvezető: Danaliszyn József. Műsoron: magyar nóták, csárdások, csángó népdalok, operett dalok. Belépő tetszés szerint (kinek hogy engedi… Tovább »

Amint már azt hírül adtuk akárcsak a múlt évben, ez év elején a Dr. Urmánczy Nándor Egyesület vezetősége kérte a Pünkösdi zarándokvonat szervezőitől, hogy ez évben is, ha lehetőség van a Boldogasszony zarándokvonat, álljon meg a maroshévízi vasút állomáson. Egy jó hónapja az egyesületet értesítették, hogy a vonat május 16.-án 21 óra 27 perckor fog… Tovább »

Megjelent a Maroshévízi Hírlap áprilisi száma. Az újság úgy a nyomtatott, mint az elektronikus formátumban olvasható.

A megyei labdarugó bajnokság 18. fordulójában: Maroshévízi Tudomány–Székelykeresztúri Egyesülés 1–0 (1–0). Gólszerző: Andrei Bancă (40.). A hévízi csapat a 8. helyen van.

2013 május 13-án tisztújító küldöttgyűlésre kerül sor a maroshévízi RMDSz-nél. A jelentkezők pályázatainak benyújtási határideje április 26, 1600 óra. Az iratcsomónak tartalmaznia kell: – egy kérést – a pályázónak igazolnia kell legalább 2 éves tagsági régiséget (tagsági díj befizetésének határideje április 26, 1200 óra) – egy nyilatkozatot a volt szekuritátéval való kapcsolatáról és a volt… Tovább »

Ez évben idejében nekilátott a helyi polgármesteri hivatal a városnapok előkészítéséhez. Eddig a bukaresti RATB könnyüzene együttessel kötöttek szerződést mely július 20.-án este fog énekelni, valamint Loredana-val és együttesével. Ez utóbbiak július 21.-én este lépnek fel. Nekünk magyaroknak meghívták a remetei népzene együttest, valamint a mai nap szerződést írtak alá a mára már eléggé ismeret… Tovább »

Holnap 13 órától a csíkszeredai főkonzulátus kihelyezett napot tart Maroshévízen. Ez alkalommal azon személyek, akik a honosítási irataik elő vannak készítve be tudják adni, így nem kell Csíkszeredába menniük. Az iratokat a helyi római katolikus egyház gyűléstermében veszik át.