'14 aug
29

Péntek, augusztus 29 16 óra Maroshévíz a háború árnyékában, foto-dokumentum kiállítás az első világháború kitörésének a 100. és a II világháború befejezésének a 70. évfordulója alkalmával. Helyszín: Izabella vendéglő nagyterme 16,30 Könyvbemutó az Izabella vendéglőben: Rokaly József: A SZÉKI-TA. A székely eredet kérdés tisztázása. 19 óra Haccacáré – Orpheum zenés est két részben a helyi… Tovább »

'14 aug
19

Megjelent a Maroshévízi Hírlap 2014, augusztusi száma, tartalmából: · III. Székely-Magyar Napok, VII. Dr. Urmánczy Nándor Emléknap 2014. augusztus 29-31 (program) · Vendégek Maroshévízen · Székelykapuk nyomában Maroshévízen (2) · Petőfi Sándorról másképpen (5) · Kóbor kutyák és felelős állattartás. Mi a teendő? · Bárcsak felnőtt lehetnék · Kemény oldal – a Kemény János Gimnázium… Tovább »

Július 29 augusztus 3 között egy újabb csoport érkezett Maroshévízre, ezúttal a magyarországi Pusztaföldvárról. A csoport tagjai a Mag-Ház Egylet tagjai és ők a múlt évben is Maroshévízen nyaraltak, hisz a már említett egyesület és a Dr. Urmánczy Nándor Egyesület közt jó kapcsolati viszonyok alakultak ki az elmúlt évek alatt. A csoportot Molnár István egyesületi… Tovább »

Július 28.-án településünket egy csoport látogatta meg a budapesti Baár-Madas Református Gimnáziumtól. A diákokból és tanáraikból tevődő csoport meglátogatták Maroshévíz egyes jelentőségeit, így az Urmánczy kastélyt tekintették meg, majd az Urmánczy családi sírboltnál fejhajtással tisztelegtek, de megtekintették az Urmánczy Nándor és a Kemény János szobrait is.