'15 okt
30

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet, a Veritas Történetkutató Intézet és a dr. Urmánczy Nándor Egyesület által szervezett URMÁNCZY NÁNDOR országgyűlési képviselő halálának 75. évfordulója alkalmából megrendezett konferenciára Fővédnök: Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke Védnök: Dr. Gortvay István, Urmánczy Nándor unokája Helye: Maroshévíz, Kemény János Gimnázium Időpontja: 2015. október 31. Urmánczy Nándor a politikai folyamatokban és eseményekben… Tovább »

'15 okt
27

A megyei labdarugó bajnokság legutóbbi fordulójában: Székelyudvarhelyi Roseal–Maroshévízi Maroshévízi Pro Mureșul SK 3–2 (1–2). A hévíziek gólszerzői Răzvan Maximiuc (5.) és Daniel Roca (28.).

'15 okt
25

A Székely Nemzeti Tanács kezdeményezésére október 24-én este őrtüzekkel és fényszórókkal kivilágították Székelyföld külső határait. Az eseményt támogatják az erdélyi pártok, civil szervezetek is. Maroshévízen a Települési Székely Tanács szervezte az eseményt közösen a helyi RMDSZ-el. 17 óra 30 perctől szentmise volt a maroshévízi római katolikus templomban melyet László Áron plébános celebrált. Az igehirdetésben a… Tovább »

'15 okt
24

Megjelent a Maroshévízi Hírlap 2015, októberi száma, tartalmából: · Gyergyói ekések Maroshévízen · Őrtüzek Maroshévízen is · Novemberi előzetes · Régen történt · Örökségünk (3) · Sport · A székely-magyar rovásírás története és emlékei 11. rész · Requiem egy barátért, egy igaz emberért · Termés Napja · In memoriam Vlad Todirita · Átadási ünnepség ·… Tovább »

'15 okt
22

Október 20-án, 86 éves korában, elhunyt a maroshévízi születésű Dudás Gyula festőművész. Élete során számos kiállítása volt Romániában és külföldön. Maroshévízen 2005-ben volt kiállítása, a városnapok keretén belül. Soha nem felejtette el szülővárosát, hisz több alkalommal is hazalátogatott. Számos kitüntetésben részesült, de ő alapította a nagybányai képzőművészeti gimnáziumot és a nagybányai festészet utolsó „mohikánja”- ként… Tovább »

'15 okt
20

A megyei labdarugó bajnokság 8. fordulójában: Maroshévízi Pro Mureșul SK–Székelykeresztúri Egyesülés 1–2 (1–2). A hévízi gólszerző: Silviu Tararache (4.).

'15 okt
11

Október 10-én volt megtartva a Salamáson levő sportcsarnokban a Kárpáti Barátok Kupája elnevezésű teremlabdarúgó kupa melyen hat csapat szerepelt. A torna szervezője a maroshévízi Kósa Attila kérésünkre elmondta, hogy a tornán részvett csapatok az alábbiak voltak: Székelykapú Baráti Társaság csapata Ócsárol (Magyarország), a gyergyószentmiklósi Önkormányzat csapata, a gyergyószentmiklósi Mistiq, a tölgyesi Korona, a maroshévízi Phönix… Tovább »

A maroshévízi PRO Muresul labdarugó csapat, szombaton, október 3-án rajtolt az ifjúsági A1 (Under 19) megyei labdarugó bajnokságban, ahol Gyimesközéploki hasonló csapatát fogadta. A mérkőzést egész végig a hazaiak uralták, amit az eredményjelző tábla is jól mutatott hisz 11-1 lett a végeredmény. A mérkőzést a néhai csapat alapítójáért, edzőért, Vlad Todirita, emlékére játszották. A helyi… Tovább »

A megyei bajnokság 6. fordulójában: Maroshévízi PRO Muresul – Homorodalmási Homorod 2-3 A hazaiak góllövői: Újlaki és Roca. A hévizi csapat a következő felállitásban játszott: Dunca – Bor – Balázs – Maximiuc – Radu (Platon) – Covrig (Gliga) – Crăciun – Tararache S. (Tararache T.) – Kis (Urzică) – Ujlaki – Roca

Ma, október 3-án zajlott le Szépvízen egy országos szintű karate verseny melyen hét klub képviseltette magát. A Szépvíz Kupa elnevezésű rendezvényen részt vett a maroshévízi Shodan S. E. is. A Bőythe János Attila 4 Danos és Böythe László Zoltán 3 Danos mesterek által edzett csapat különböző korosztályokban összesen 15 éremmel térhetett haza. A díjazottak: Kósa… Tovább »