'16 Sze
26

A megyei labdarugó bajnokság 4. fordulójában: Maroshévízi PRO Maros – Homoradalmási Homorod 7-1 (3-0) A hazai csapat gólszerzői: Tararache (3), Ciocania (2) és Merea Raul (2). A Maros felállítása. Tandea – Bor – Maximiuc – Dolhescu – Stan – Craciun (Covrig) – Rakossy (Dunca) – Tararache T. – Ujlaki (Mera) – Tararache S. – Ciocania… Tovább »

'16 Sze
19

Megjelent a Maroshévízi Hírlap szeptemberi száma. A tartalomból: – Népszavazás – „Köszönjük a közben járást…” – Miskolciak a hősök temetőjében – Rossz állapotban a maroshévízi régészeti lelőhely – Újból rongálták a Bajkó-pataki temetőt – Adófizetés, de hogyan – Toplitera – Ajándékok az első osztályosoknak – Megemlékezés az első román betörésre – A székely-magyar rovásírás története… Tovább »

'16 Sze
19

A labdarúgó megyei bajnokságban: Székelyudvarhelyi Roseal–Maroshévízi Pro Maros SK 1–1 (0–0), Gólszerző: Mera a 69. percben. A Maros felállítása: Tandea – Bor (Kiss) – Dunca – Dolhescu – Stan – Ujlaki – Rakossy (Gliga) – Tararache T. – Craciun – Tararache S. (Mera) – Ciocan (C).

'16 Sze
18

Szeptember 17-én az A csoport keretén belül asztaltenisz versenyt szerveztek Székelyudvarhelyen, ahol négy maroshévízi sportoló is szerepelt. A 80 versenyző közül Colcer Nicolae az 5. helyezést, Balla Péter a 26. Cotfas Gabriel a 38. és Campean Zoltán az 56. lett

'16 Sze
12

Október 2-án a Magyar kormány népszavazást rendelt el a kötelező betelepítés miatt. Akárcsak ezelőtt két évvel, amikor parlamenti választások voltak, azok a maroshévízi és környékbeli lakosok, akik magyar állampolgárok és óhajtanak szavazni, szavazhatnak minden szombaton 13 és 15 óra között a római katolikus hittanteremben, ahol rendelkezésükre áll egy szavazó láda. Utolsó szavazási lehetőség október 1-én,… Tovább »

'16 Sze
12

Ez évben a maroshévízi Kemény János Gimnáziumban 16 gyerek ült az első osztályos padokba, hogy megkezdjék az új tanévet. A dr. Urmánczy Nándor Egyesület ötödik alkalommal, ez évben is ajándékcsomagokkal kedveskedett a kis diákoknak. Így mindenik kisdiák, füzeteket, ceruzákat, rajztömböt, vízfestéket, ollót, radírt, színes ceruzákat, színes papírokat, vonalzót, hegyezőt vehettek át.

'16 Sze
12

A megyei labdarúgó bajnokság 2. fordulójában: Maroshévízi Pro Maros SK–Gyergyószárhegyi Bástya 5–0 (3–0), gólszerzők: Vasile Ciocan (17.), Tudor Tararache (31.), Újlaki Alex (36.), Claudiu Gliga (47.), Virgil Banu (87.).

Szeptember 12, hétfő a 2016/2017-es tanév kezdete. Reggel 8 órától tanévnyitó szentmisével kezdünk a római katolikus templomban. 9,30–kor köszöntjük az új tanévet hivatalos megnyitóval a Kemény János Elméleti Líceum udvarán, ezután az osztályvezetők találkoznak az óvodásokkal, diákokkal. Deme Gabriella

Szeptember 2-án a Gyergyó Területi RMDSZ küldöttgyűlése döntött a terület képviselő jelöltjéről. A TKT döntése értelmében a terület jelöltje a parlamenti választásokra Bende Sándor lett, aki 35 szavazatot kapott, míg ellenjelöltje, Moldován József, 13 szavazatot. A döntés azt jelenti, hogy biztos befutó az új jelölt, még csak az országos 5 százalékos küszöböt kell elérnie az… Tovább »

A miskolci önkormányzat részéről egy nagyobb csoport látogatott el a maroshévízi Zsákhegyi Katonai Temetőbe ahol egy koszorút is helyeztek el egy itt eltemetett miskolci hős emlékére. A csoporttal eljöttek a miskolci 10-es Honvéd Hagyományőrző Egyesület egyes tagjai is. Az utóbbi években ez a hatodik magyarországi település képviselői, akik eljönnek és a kegyelet koszorúit, helyezik el… Tovább »