Megjelent a Maroshévízi Hírlap márciusi száma (http://hirlap.marosheviz.info/). A tartalomból: Egy újabb híd lebontását szeretnék Székely Szabadság Napja Könyvbemutató és közönségtalálkozó Tamás Gáborral Nemzeti Ünnep Maroshévízen Örökségünk a tánc Régi magyar álom az Olimpia szervezése A székely-magyar rovásírás története és emlékei Maroshévízi adomák Rólunk, magyarokról írták A kis törpe ikrek Áprilisi előzetes Egyházi anyakönyv Aranymondások SPORT… Tovább »

A maroshévízi római katolikus és a frankfurti római katolikus egyházak már 1990 óta testvéregyházi kapcsolatba vannak, így évente ellátogatnak egymáshoz. A jó kapcsolat eredménye, hogy majdnem minden a hivatalos látogatáson kívül, frankfurti fiatalok is városunkba látogatnak. Március 29 és április 3 között egy újabb küldöttség érkezett városunkban Klaus Dieter Then vezetésével, a küldöttség további tagjai… Tovább »

A napokban lefestették a Maroshévíz kijáratainál levő magyar feliratokat. Mind szokott lenni az ilyen estekben a tettes ismeretlen, de reméljük, hogy mielőbb a tetteseket is elkapják és a magyar feliratok is láthatók, lesznek.

A megyei bajnokság legutóbbi fordulójában: Tölgyesi S.E. – Maroshévízi Pro Maros 2-5 (1-3). A hévízi csapat gólszerzői: Alin Crăciun (28.), Silviu Tararache (34.), Vasile Ciocania (40., 84.), Paul Ungureanu (61.). A Pro Maros csapat továbbra is az első helyen van.

A Gyergyó körzeti asztalitenisz bajnokság 11. fordulójában: Újfalusi Katorzsa Ifik – Maroshévízi PC 2016: 1-9, Málnási (3), Balla (3), Patru (2), Málnási/Balla (1).

A megyei labdarúgó bajnokság 16. fordulójában: Maroshévízi Pro Maros – Balánbányai Bányász 7-1 (3-0). A hévízi csapat góllövői: Razvan Voda (36, 57, 85), Újlaki (67, 69), Virgil Bor (21), Tararache S. (23). A Pro Maros továbbra is az első helyen van.

A Gyergyó körzeti asztalitenisz 10. fordulójában: Maroshévízi PC 2016 – Ditrói Auto Com Total 8-2, Eigel (3), Balla(3). Málnási (1), Málnási/Balla (1).

1848. március 15-én, tört ki a forradalom a szabadság harc, mely forradalom településünkre is kiterjedt és hála a korabeli dokumentumoknak több oldalnyi anyag, van az itteni harcokról, hősökről. 2017. március 15-án a maroshévízi római katolikus templomban került sor az ünnepi szentmisére, melyet László Áron celebrált, majd Lukács József református püspök helyettes mondott beszédet. A misét… Tovább »

Ezen a napon, 1848. március 15-én, tört ki a forradalom a szabadság harc, mely forradalom településünkre is kiterjed és hála a korabeli dokumentumoknak több oldalnyi anyag, van az itteni harcokról, hősökről. Ma 16 órától a romai katolikus templomban ünnepi szentmisére kerül sor, majd a Kemény János gimnázium diákjainak előadása kerül bemutatásra. Ezt követően koszorúzásra kerül… Tovább »

Elkezdődött a román labdarúgó 4. liga. Gyergyócsomafalvi Délhegy–Maroshévízi Pro Mureșul SK 0–3 (0–1), gólszerzők: Vasile Ciocania (9.), Silviu Tararache (56., büntetőből) és Raul Mera (89.). A 87. percben a hévízi Tararache kihagyott egy 11-est