'18 okt
28

Székely Autonómia Napja   Minden év október utolsó vasárnapja a Székely Autonómia Napjaként van nyilvántartva. E nap nem politikai, pártpolitikai nap. Az utóbbi években az RMDSz is csatlakozott e nap szervezéséhez, ez évben sem volt másképp. Örvendetes, hogy egyre több településen gyújtanak e napon őrtüzeket. A kép Maroshévízen készült.  

'18 okt
27

Megjelent a Maroshévízi Hírlap, nyomtatott formában és a világhálón is (http://hirlap.marosheviz.info/szam/8evf-10szam.pdf) olvasható az októberi száma. A tartalomból: Urmánczy Nándor szobor Budapesten Maroshévízi zarándokok Kösöntyű Néptánccsoport Maroshévízen Október 6 A borszéki városi könyvtár névadó ünnepsége Mély nyomok (3) – Dénes Géza rovata “Pap vagy te mindörökké…” Október 23 Közvélemény-kutatás Aranymondások (48) Labdarúgás Évtizedek a magyar műkedvelés… Tovább »

'18 okt
27

Ma, a megyei bajnokság keretén belül: Maroshévízi PRO Maros – Csicsói Ezüstfenyő 6-1 (1-0).

'18 okt
13

Október 13-án a borszéki könyvtár nevet kapott. A könyvtárt ezentúl „Kamenitzky Antal” nevet fogja viselni. A borszéki születésű költő 1947-ben született és 2013-ban hunyt el. Számos verse jelen meg különböző újságokban, folyóiratokban, ugyanakkor több verses kötete is megjelent az évek során. Kamenitzky Antal egyik alapító tagja volt a Maroshévízen megalakult Urmánczy Nándor Irodalmi Körnek Az… Tovább »

A megyei labdarúgó bajnokság 4. fordulójában: Maroshévízi PRO Maros – Balánbányai Bányász 1-2 (0-1). A maroshévíziek gólját Tararache S szerezte. A helyi csapat felállítása: Petrescu – Bor (Cotfas) – Gál – Olariu – Stan – Crăciun – Ciocania – Psibel (Tararache S.) – Zaharia – Avram – Fleșier (Ujlaki). A Maros továbbra is az első… Tovább »

Mindén év október 6-án az Aradi 13 vértanúról emlékszünk meg. Nemzetünk gyásznapja. Ez évben is a maroshévízi magyarság megemlékezett e fontos ünnepünkről Az idén is csakúgy mint a múlt évben a Zsákhegyi Temetőben volt a megemlékezés. Beszédeket mondtak László Áron római katolikus plébános, Madaras Mihály reformtus tiszteletes úr, Czirják Károly, valamint Bende Sándor parlamenti képviselő…. Tovább »

Október 1-én volt dr. Urmánczy Nándor 150 éves születési évfordulója. Urmánczy 1902-1918 között országgyűlési képviselő volt, ugyanakkor, író, politikus is volt az évek során.. Alapítója volt az Ereklyés Országzászlónak, a Székely Nemzeti Tanácsnak, politikai hozzájárulásának köszönhetően fejeződhetett be a Székely-körvasút Gyergyószentmiklós – Déda vasútvonal. Szőlőtelepülésén, Maroshévízen iskolát, újságot, színtársulatot, kórházat alapított. 2008-ban megalakult a dr…. Tovább »