'20 Sze
28

Szeptember 27-én zajlottak le a helyhatósági választások. Sajnos a maroshévízi magyarságnak ez eléggé szomorú volt, hisz 1989-es államcsíny után a mostani választási eredmény volt a leggyengébb. Hogyha valamikor 6 képviselő is volt a testületbe, ez évtől sajnos csupán két személy fogja képviselni a magyarságot. Egy pár szó a kampányról. A 2004-es kampány volt a legalja,… Tovább »

'20 Sze
28

Maroshévízen a 13.017 szavazó polgár közül 4.900 szavazott. Ez 37,64%-ot jelent. Polgármesteri választás eredménye: 1. Olariu Dumitru – Szociáldemokrata Párt 1713, 2. Platon Stelu – Nemzeti Liberális Párt 1445, 3. Bodor Attila – Romániai Magyar Demokrata Szövetség 451, 4. Manolache Ludovic – független 348, 5. Calinovici Mihai – Mentsétek meg Romániát Szövetség és Szabadság, Egység,… Tovább »

'20 Sze
27

Két perce véget ért a helyhatósági választás. Maroshévízen a 13.017 szavazó polgár közül 4.900 szavazott. Ez 37,64%-ot jelent. Pár órán belül eldől ki lett az új polgármester.

'20 Sze
26

Nemrég beszámoltunk, hogy a Bánffy vízesésnél egy információs táblát helyeztek el melyen két régi kép is helyet kapott, csakhogy mivel nem jártak utána a képek nem azokból az évekből valók melyeket feltüntették, sőt egy jelenlegi képet is az internetről „loptak” le, semmilyen engedély nélkül. A napokban a helyi mozi előtti falon egy újabb tábla lett… Tovább »

'20 Sze
18

Megjelent a Maroshévízi Hírlap szeptemberi száma. A tartalomból: Tanszerek az első osztályosoknak Maroshévízen a román válogatott Bánffy vízesési információs tábla Félretájékoztatások Identitás H A D I M O R Z S Á K Októberi előzetes Maroshévíztől a Dunán át Minnesotába Tiszteletünk elődeinknek Jogállamiság Dénes Géza rovata A székely-magyar rovásírás története és emlékei Helyhatósági választások Kemény… Tovább »

'20 Sze
14

Akárcsak az előző években is a dr. Urmánczy Nándor Egyesület ez évben is különböző tanszereket adott a magyar iskolába iratkozó diákoknak. Az ajándékcsomagokban voltak, vonalas és számtan fűzetek, gyurmák, színes papírok, ceruzák, radírok, vízfestékek, ecsetek, ollók, vonalzók, hegyezők, ragasztók, színes ceruzák stb. A maroshévízi Kemény János Elméleti Líceumba 14 csomag lett átadva, míg a salamási… Tovább »

Szeptember 1 és 27 között a romániai női (U17) röplabda válogatott Maroshévízen van edzőtáborba. Az elmúlt években a válogatott jó eredményekkel büszkélkedhet, hisz a maroshévízi Macarie Marius edzette válogatott két éve az Ifjúsági Olimpián, Bakuban, ezüstérmet szereztek, míg a Kairóban tartott Világbajnokságon a hatodik helyezést érték el. A jelenlegi edzőtábor felkészülés az Európai Bajnokságra, mely… Tovább »