'22 aug
27

Ma, augusztus 28-án lett felavatva az ország első Parkour parkja, mely alkalomból egy versenyt is szerveztek. Az extrém sport versenyre 18 versenyző iratkozott be több településről. A végső rangsor: 1. Stan Alexandru – Bukarest, 2. Marc Antoni – Szatmárnémeti, 3. Stan Laurentiu – Bukarest. A verseny kezdeményezője Tőkés Alexandru és a helyi Polgármesteri Hivatal. Támogatók:… Tovább »

'22 aug
26

Augusztus 26-án, a maroshévízi Művelődési Házban egy képzőművészeti kiállításra került sor. A kiállításon Kovács László diákjainak több mind 100 anyaga lett kiállítva. Elsőként Hosszú Gabriela a Művelődési Ház igazgatója méltatta a megtekinthető tárgyakat, majd a helyi Kelemen-pataki Grup Folc előadásának tapsolhattak a jelenlevők. Kovács László úrtól megtudtuk, hogy jelenleg 28 és 40 között vannak diákok,… Tovább »

'22 aug
25

Megjelent a Hírlap augusztusi száma, a világhálón itt olvasható: http://hirlap.marosheviz.info/szam/12evf-8szam.pdf . A tartalomból: X. Maroshévízi Magyar Napok programja Idősek revitalizálására szervezett kirándulás a Maroshévízi Református Egyházközség szervezésében 2022-es református ifjúsági tábor Szeretett szülővárosomban Beszélgetés Rákosi Károly úrral a labdarúgásról Urmánczy Nándor Díj Újabb rovott kő Szabó Erzsébet: Remények és csodák Dénes Géza: Szép Bajkó Zsigmond:… Tovább »

A maroshévízi Dr. Urmánczy Nándor Egyesület nemrég Urmánczy Nándor Díjat adományozott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes úrnak. A díjátadás után egyik televízió stábja azt kérdezte a miniszterelnök-helyettes úrtól, hogy e díj átadása mit idéz fel benne. „ez a díj megerősít abba a szolgálatban, hogy ami nekem személyes életcélom volt a nemzetnek a közjogi egyesítése, hogy az a… Tovább »