'22 dec
15

Megjelent a Maroshévízi Hírlap ez évi utolsó száma (http://hirlap.marosheviz.info/szam/12evf-12szam.pdf). A tartalomból: Angolosodó Maroshévíz Ukrajna megtámadott egy NATO-országot Diszkósok Bögözi József és a szíve csücske, az ökölvívás Remember Cup Karate – Gyergyó Kupa A székely-magyar rovásírás emlékei – 93. rész Szabó Erzsébet: Karácsony illata Az Isteni szeretet, Péter Árpád költeménye Bajkó Zsigmond: Ima, Árnyak könnyei Dénes Géza:… Tovább »

'22 dec
11

December közepén tartotta évi gyűlését a Dr. Urmánczy Nándor Egyesület. A gyűlés első felében a 2022-es tevékenységek beszámolója volt. Itt az alábbi tevékenységek voltak megemlítve: koszorúzások március 15-én és az eseményre Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa képviselőjének fogadása. Továbbá koszorúzások voltak a magyar hősök napján az első világháborús emlékműnél, október 6-án és október 23-án. A Vajda-gyásza (Vojvodeasza)… Tovább »

'22 dec
10

December 10-én zajlott le Gyergyószentmiklóson a „Gyergyó Kupa” elnevezésű karate verseny, melyen 8 csapat több mind 120 versenyzője képviseltette magát. Maroshévízet a Shodan S. E. sportolói képviselték és 9 arany, 3 ezüst és 16 bronz éremmel térhettek haza. Íme az eredmények:  2004-ben született korcsoportban: Bakó Andrea arany katában és kumitéban. 2005-ben születettek: Fórika István bronz… Tovább »