'23 dec
23

Ez évben is megérkezett Maroshévízre is a Betlehemi láng. Több mint 3.000 kilométer után érkezett meg településünkre, miután Európába december közepére hozták el a lángot. Linz városa után Gyergyóditróba érkezett lángot a maroshévízi Urmánczy János cserkészcsapat tagjai, Rokai János cserkész parancsnokkal, december 23-án a 17 órai szentmise után adták át a katolikus templomban, ahol László… Tovább »

'23 dec
14

Megjelent a Maroshévízi Hírlap, decemberi száma. A világhálón itt olvasható: http://hirlap.marosheviz.info/szam/13evf-12szam.pdf A tartalomból: A Székely Hadosztályra és Kratochvil Károlyra emlékeztek Németh Szilárd kormánybiztos Maroshévízen Mézlovag avatás Gyergyószentmiklóson Röplabda A Dr. Urmánczy Nándor Egyesület évi beszámolója Elhunyt Burus Nicu A székely-magyar rovásírás emlékei   103. rész 100 éves iskola 100 éves lett ELEKES JÁNOS bácsi. Dióhéjban emlékezik… Tovább »

Nemrég tartotta évi beszámolói gyűlését a Dr. Urmánczy Nándor Egyesület vezetősége, tagsága. A gyűlés első felében a 2023-as évi tevékenységekről esett szó. Itt megemlíthetőek az alábbi tevékenységek: ez évben is meg lett szervezve a Magyar Költészet Napja alkalmából egy író olvasó találkozó, ahol gyergyószentmiklósi és maroshévízi írók találkozhattak, olvashattak fel verseikből. A Pünkösdi zarándokvonat fogadása,… Tovább »

December 2-án Gyergyószentmiklóson mézlovag avatás volt. ez alkalommal két helyi lakost avattak lovaggá. A helyi római katolikus templomban a jelenlevő lovagok, de nemcsak, szentmisén vettek részt, majd a Csiky-kertben báró Ambrózy Béla tiszteletére emléktáblát avattak. Az ünnepségen részt vett Tőkés Attila mézlovag Maroshévízről.  

A napokban Maroshévízre látogatott Németh Szilárd kormánybiztos, országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke. Az itt tartozódás alatt találkozott a dr. Urmánczy Nándor Egyesület néhány tagjával, majd Urmánczy Nándor sírjánál koszorút helyezett el. Megtekintette az Urmánczy szobrot a római katolikus templom udvarán, majd a kis templomunkba is betekintett. A templom udvarán összetalálkozott más helyi lakosokkal is, akik… Tovább »

Az országos ifjúsági fiú röplabda bajnokságban Maroshévízi ISK – Szucsávai ISK 3-2, Maroshévízi ISK – Dés-i ISK 1-3  

December 1-én a Székely Hadosztályra és Kratochvil Károlyra emlékeztek Csíkszeredába a Fodor Háznál. Az eseményen a Dr. Urmánczy Nándor Egyesület is képviseltette magát Bajkó Zsigmond személyében. Az eseményt a házigazda Gergely István nyitotta meg, majd a jelenlevő atyák beszédei után Német Szilárd kormánybiztos mondott egy pár szót a jelenlevőknek. Ezt követően a Fodor Ház udvarán… Tovább »