Sok helyi lakos elhunyt hozzátartozója a Bajkó-pataki temetőben alussza örök álmát. Évek óta sok lakos több kilométert tesz meg a temetőig, hogy hozzátartozója sírját kitakarítsa. Sajnos, mindig magával kellett vinniük azokat az eszközöket, amikkel kitakaríthatják a sírhantot, sírhantokat. Ezért az egyesület adományozott három vasgereblyét, három kapát és három öntözőt.

****************

Április folyamán az Urmánczy Nándor Egyesület újból egy beadvánnyal fordult a helyi Polgármesteri Hivatalhoz és Önkormányzathoz. Ez alkalommal a beadványban ismertették, hogy a 2008-tól majdnem évente leadott beadvány egy része valóra vált, de vannak melyek nem. Így megvalósult a termálvízesés kiépítése, a zsidó fürdő melletti termálforrás felújítása, a Bájos tetői (nem Tárnica) kilátó építése és az Urmánczy födeles híd felújítása. Nem valósultak meg még az alábbiak, és az újabb beadványban ezek kaptak helyet:

1.  a Kis Margit-sziget takarítása, kivilágítása, sétányok és padok elhelyezése. 2. A Jégbarlang és a Lakatosok barlangjának a kiépítése, felújítása és a turistaforgalomba csatolása, 3. utcák elnevezése helyi hírességekről, 4. utcák elnevezése testvértelepüléseinkről (Budapesten és Marcaliban már neveztek el utcát Maroshévízről), 5. Minden utcatábla legyen magyar nyelven is feliratozva. 6. A helyi kórházat nevezzék el dr. Bíró Ferenc nevéről. 7. A Vállcellai (Vîlcica) szurdokot építsék ki annak érdekébe, hogy a turizmusba be lehessen kapcsolni.

Olvasd elsőnek friss híreinket RSS csatornánk vagy hírlevelünk segítségével!

Véleményed számít!