VI. alkalommal, június 16-18-a között kerültek megszervezésre a Maroshévízi Református Családnapok. Az előző családnapokkal ellentétben az idén azonban a helyszín nem a református parókia udvara volt, hanem egy borzonti vendégház.

Az eseményen kilenc család vett részt, így összesen 30-an népesíthettük be  vendégházunk minden szegletét. A helyszínváltás mindannyiunk véleménye szerint hasznos volt, hiszen így a családok a nap minden percét együtt tölthették, s ezáltal úgy a gyerekek, mint a felnőttek  jobban megismerhették egymást.

Pénteken este érkeztünk a szálláshelyre, ahol minden család átvehette a számára kijelölt szobát, a gyerekek pedig kipróbálhatták a dézsát, amely ottlétünk alatt végig egyik kedvelt helyük volt. Vacsora után áhítattal folytatódott az esténk, majd éjfélig tartó családi feladatok, társasjátékok következtek.

Szombaton több változatos programban volt részünk: métáztunk, fociztunk, interaktív áhítaton vehettünk részt, valamint meghallgathattuk a gyergyószentmiklósi Mátyás István lelkipásztor és felesége, Judit előadását. Ők arról beszéltek, hogy milyen az élete egy nagycsaládnak. Öt gyereküket nevelve olyan tapasztalatokat osztottak meg velünk, olyan élettörténetet mutattak be, amely által szembesülhettünk, hogy milyen is lehet nagycsaládként megélni a mindennapokat.

Vasárnap Madaras Mihály Attila lelkipásztor interaktív istentisztelet tartott, majd a közös takarítás, ebéd után mindannyian hazautaztunk.

Ottlétünk alatt azt hiszem mindannyiunkban megfogalmazódott az, hogy életünkben milyen fontos szerepet játszik a család.

Ugyanakkor a család központi helyen áll Istennek az ember boldogságát és fejlődését célzó tervében.

A VI. Maroshévízi Református Családnap ezt a kulcsfontosságú köteléket, szövetséget hangsúlyozta: Isten szerepét a családok életében.

Az áhítatok, családi feladatok alkalmával több olyan Bibliai történettel találkozhattunk, amelyben különböző családok kerültek a középpontba. Számos példa mutatott rá arra, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezhet egy erős család. Azonban szembesülhettünk azzal is, hogy már a Szentírásban is megjelennek negatív családképek.

Úgy gondolom, hogy a családról alkotott képünk különböző lehet, másképpen értelmezhetjük, alakíthatjuk azt, de egyben mégis azonos:  a család az a mikroközösség, amelyet a feltétel nélküli szeretet és elfogadás, az Istenbe vetett hit tart egybe.

Köszönettel tartozunk Hargita Megye Tanácsának a rendezvény támogatásáért, illetve a maroshévízi református lelkésznek, Madaras Mihály Attilának, és feleségének hálásak vagyunk a szervezésért. Izgatottan várjuk a következő alkalmat!

Mészáros Melinda résztvevő

Olvasd elsőnek friss híreinket RSS csatornánk vagy hírlevelünk segítségével!

Véleményed számít!